Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

pad też chętnie zobaczyłabym jakiś dl 🙂

ja też ! 🙂

krysiex Piękne pady  😍 robisz też inne wzory niż stripy ?
dora123, świetne są. Kolory ładnie dobrane  😀
sanipl, pierwszy ma fajne kwiatki.
azzawa, kolor trochę po oczach razi, ale to może przez zdjęcie 🙂 Chciałabym umieć szyć czapraki  😉
Czy poliester jest oddychającym materiałem? Pytanie może głupie, ale chciałabym wiedzieć, czy można z materiału poliestrowego z domieszką bawełny zrobić uszy w nausznikach i czy koń nie będzie się w tym pocił podczas jazdy?  😉
ja staram się robić uszy z bawełny z bardzo małą domieszką sztucznych materiałów a w swoich zielonych użyłam lnu tylko przed wycięciem trzeba go przeprasować bo się trochę kurczy
aha, dzięki. U mnie właśnie jest problem, bo nie mam gdzie takiej bawełny dostać. Popatrzę i poszukam jeszcze  🙂
sanipl  ES Maxy widuje tylko na zdjęciu, ten tylko przepikowałm w kwadraty, żeby zobaczyć jak będzie wyglądać, bo to mój pierwszy kwadratowy. Twój wydaje mi się, że uszyty jest z identycznego weluru i nawet z identyczną lamówką 🙂 i podobnie jak mój ciężko mu zrobić zdjęcie oddajace kolor

ontaria właśnie, kolor jest przekłamany w rzeczywistości jest bordowy, jak tutaj:

Dziewczęta na PW jak coś zapraszam bo mnie modki pogonią 😉

szuwar robiłam już, stripy, maxy, anky, brillianty, polopady, takie, śmakie i owakie...nawet cotton się jeden trafił 😉

o profilu DL robiłam puki co tylko a'la anky, jakoś reszta zapotrzebowania na skokowe 😉

tu zielone i czarne
krysiex213 - śliczne  😍
escada - pokazuj coś nowego 🙂 bo nie mogę się doczekać!
Poleciała wiadomość na pocztę
Hej 🙂

Ostatnio przeszłam samą siebie i zrobiłam kantar sznurkowy  😅 a co sie naklęłam przy węźle Fiadora..    😂 Wreszcie flimik na youtube - i sukces 🙂 Kupiłam pierwsza lepsza linkę jaka była w sklepie, zostawię tacie do holowania samochodu, bo zdecydowanie za gruba, ale na czymś poćwiczyć musiałam 🙂 Wszyscy piszą o tym, żeby linka była stosunkowo miękka, ale nie rozciągliwa, ok 6-7mm. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie linki będą najlepsze? Linka polipropylenowa pleciona będzie ok ? Przepatrzyłam gotowe kantara sznurkowe i poza hasłem ' z oryginalnej linki' widziałam z nylonowej, polipropylenowej. Obecny kantarek dostałam od znajomej, wygląda na zwykły pleciony sznurek polipropylenowy. Będę wdzięczna za informacje  :kwiatek:
Dotarł do mnie pad przedłużany od ivett  😜 jest w rzeczywistości jeszcze fajniejszy niż na zdjęciu  😍
Raz jeszcze Dziękuje po sto kroć  :kwiatek:

Jak tylko konia doczyszczę to z rzędem pokażę 🙂 . Jak tylko doczyszczę, bo taaaki pad to się nie godzi na takiego w panierce 😉.

EDIT: i wreszcie mam coś co pasuje pod mojego barefoot-a  :kwiatek:
uciekłam do innego wątku 🙂 prosze o wybaczenie za spam 🙂
Dziś udało mi się porobić parę zdjęć, ale i tak zdążyło się ściemnić...
Super! Widać że bardzo solidnie wykonane. Tylko moim zdaniem powinny być bardziej uniesione na kłębie, w sensie mieć wyprofilowany kształt na kłąb. 🙂
Julie są BARDZO wyprofilowane 😉 Dzięki 🙂

Zorilla, super ten pierwszy 🙂
Zorilla piękne padziki.  😍 Z jakiego materiału je robiłaś .?
Dzięki 🙂 Alcantara, tylko taka miękka bez białej podklejki.
krysiex, poszło pw 🙂

ile my mamy zdolnych osób na forum!  💃
Zorilla, ten pierwszy rewelka, moje kolorki 🙂
Zrobilam nowego pluszaka-flaszaka...może jest mało "końska", ale dla koniarza...czemu nie 🙂  i to nie koniec dziwnych zwierzątek 🙂
flaszak jest bombastyczny  😜
Hej, zobaczyłam u męża przez ramię taki program online do budowania kolorystyki http://www.colorschemedesigner.com/
Jest tu sporo funkcji, można sobie paletę zrobić, podaje od razu pasujące kolory, można wyedytować linka do swojej palety itd. Mąż używa przy "lejałtach" stron www czasem. Może się Wam przyda? 🙂 choć pewnie już znacie 🙂
Z dziadkiem jakiś czas temu zrobiona mini paka na owijki i ochraniacze.

Całkiem pojemna...choc juz wypchana do granic

dolna warstwa

Sio robiłaś tego flaszaka na szydełku?  😲 gratuluję pomysłu fajna sprawa na prezent dla kogoś 😅
dora123, Sio, robi igla.
katija 🙂 jak się cieszę,że moja technika nie jest już anonimowa 🙂  ano igłą i to z kości
FilcKonik dla Emptyline 🙂
uff robienie srokato-taranta jest czyms niesamowitym xD
w rzeczywistosci główka jest dłuższa mnogość wzorów przekłamuje kształt 🙂
hehe nie napisałam ze ten jest nieco wiekszy ze wzg na skomplikowaną maść ma 5cm w kłębie xD
O jezu, ale super! Mam mikro-Całka. Podziwiam Cię zdecydowanie, mnie by szlag trafił.  😍
cudowny!!!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się