Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

paulimonium  😉  najlepiej kupic sznur z wypustką -- z taką taśmą -- ten sie lepiej wszywa-- bo sam sznur czesto nie wchodzi pod stopke maszyny  🙁
Poszukałam trochę i znalazłam ten sznur z wypustką.Mam tylko pytanie jak go przyszyć?za ten dodatkowy kawałek z boku??
hej -- wypustke wszywasz bezposrednio pod lamówke -- jak ktos ma wprawę można to zrobić jednoczesnie czyli  jak wszywasz lamówkę to pod spod wypustka ze sznura-- najlepiej wziąć na wzór  czaprak lub derke ze sznurem  i wszywac jak tam  😉
A ja znowu wstawię 🙂
Pierwsze zdjęcie: na zamówienie forumowej Grace-Bakcyl-breloczek. A drugie to prezent dla mojego kolegi-herb na czaprak
Sio z daleka myślałam, że herb to pokrowiec na termofor  😁
hahahahah!!! 🤣 szaleństwo!!
Sio, dzięki :kwiatek:, czekam na przesyłkę, wykapany Bakcyl, i ta nóżka z jasnym kopytkiem 🙂
Fusco derka wyśmienita 🤣 Sama miałam fazę "uszyję sobie treningówkę", ale ja nie z tych..
Beztalencie krawieckie jak się patrzy  :/

Escada, co się nic nie odzywasz? Chwal się czymś.  🤣

..a proszę Cię bardzo:

Murowanie wanny na gazobetonie - w pełni DIY

kafelki - wierzcie lub nie, w pełni DIY

wykończenie podłogi pcv i listwami, oraz otynkowanie, gładziowanie, szlifowanie i malowanie ścian - w pełni DIY

...tym się od ponad dwóch tygodni zajmują od świtu do nocy :P ale w sumie trochę w temacie  😁
Rozumiem że psi salonik?  😉
Si, przeprowadzka na nowe i większe 😉 ale koniec Offa 😉
escada jaki to ofttop? jakby się ktos czepiał to jest pralnia do czapraków 😉  Gratuluję kolejnego talentu-takie prace też robisz?na zamówienie? :kwiatek:
Sio - heh, dzięki, nie nie robię na zlecenie, nie mialam poprostu kasy na robotnikow więc stwierdzilam, że nie święci garnki lepią i warto spróbować 😉 na szczęście nie okazalo się to mocno trudne, ale mocno męczące 😉
Mnie natchnęła zimowa aura i skleciłam zimową ozdobę dla swojego czarnego. 
escada  😍 🙇

Escada właśnie mnie natchnęłaś jak oszczędzić i nie montować stolika pod umywalkę w pomieszczeniu gospodarczym... tylko się zastanawiam czy na podłogę przemysłowa da radę murować...
żeby nie było ofa- obok będzie jakaś szafa na końskie ciuchy (moje i) i jakiś stojak a czapraki... ale jeszcze nie wiem jaki.
OFT a ja się zastanawiałam czemu tak wysoko wanna i jak się do niej wchodzi  🤣  🤔wirek:
Widek07 diamenciki nie, ale koronka super  👍 , jakby to jakoś pięknie zaprojektować to będą piękne ludowe nauszniki 😀
Kotbury - to jest murowane na krzywym betonie pomalowanym farbą olejną 😉 ważne, żeby dobrze wypoziomować i przykleić, gazobeton jest bardzo fajny bo lekki i tani 😉

Monny - na upartego by się dalo, będzie stół z podnosnikiem hydraulicznym więc można do wannny wjechać :p
Chciałam uszyć pad,i mam pytanie do doświadczonych osób 👍 jeśli chodzi o pady:czy ta siatka kaletnicza z polimexu(http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Product&id=627&sid=92)nadaje sie na spód padu?czy może jest coś lepszego?
Po 1 ponoć twarda, po 2gie raczej nie potrzebujesz 100m a tam tylko hurtowo większość rzeczy  😉
Widek07, opcja bez diamencików, i dla mnie bomba!  😍
a dla mnie i z diamencikami nauszniki Widek07, sa przepiekne. mega starannie wykonane, sliczne!
Na zdjęciu nie widać , ale na atlasowej taśmie są naszyte drobniutkie białe przezroczyste koraliki , a w oczkach  koronki  białe przezroczyste , szklane  kulki - koraliki  , materiał dodatkowy to bawełniany  aksamit  i całość utrzymana w tonacji  ekru  , ja  jednak stawiam na barok nie na ludowo , przynajmniej taki miałam zamysł .

ludowe się wydaje bo na czerwonym tle, wygląda na białe nie ecru no i ta koronka ale mnie się strasznie podoba nawet z koralikami, bardzo misterne i dokładne.
Haha no cóż, niestety dla mnie są ludowe aczkolwiek piękne.
dzięki uprzejmości właścicielki derek  :kwiatek: mam obiecane foty z testów

edit: jeszcze jedno

deborah derki widać pełen profesjonalizm  :kwiatek:
a teraz tak od tematu gdzie jest taki śnieg? 🤔
rewelacja 🙂
Wow szalenstwo🙂
Następna porcja moich wypocin. Powstały kilka minut temu limonkowy pseudo-pad. 🙂 Trochę się krzywo ułożył, a zdjęcie jakości telefonowej. 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się