Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

sasqach, świetny jest, a w szczególności jego język  😍
granatowa dera na modelce - niestety komórkowo a kobył nie współpracujący (z powodu podejrzeń, że zabiorę ją do domu - z resztą słusznych  😁 )

czy jakaś dobra dusza mogłaby mi podać wymiary halterka sznurkowego na łepetynę Cob??  :kwiatek:
krysiex213 było o tym a po 2 chyba to powinno się robić do konia stricte? skoro już sama klecisz. Wiesz, węzełki w konkretnym miejscu itp.
Ja dostałam od Incantowej taki filmik o rozmiarze chyba nic nie ma ale ładnie tłumaczą:
Zorilla ja zrobić to umiem na pamięć tylko kurcze w domu nie mam żadnego halterka/kantara żeby sobie wymiary ściągnąć
krysiex213, skoro zostałam wywołana do tablicy,to znalazłam wymiary niestety w nieludzkiej miarze:
http://naturalhorsesupply.com/tiehalter.shtml
http://iceryder.net/halterropetie.html
Najłatwiej jednak jest pożyczyć już sprawdzony i pasujący na naszego konia i robić dokładnie na jego wzór.
Robione na szybko-jak widać 😀 Zostało trochę materiału,więc Belli coś skombinowałam

Dzisiaj dodam foto mojej pierwszej derki DIY 😀
ekuss jak slodko! 🙂 urocza psinka w uroczej derce 🙂
Ma ktos moze konkretny kontakt do firmy lub ma jakis adres strony internetowej sprzedajacej RELUGAN (futro naturalne)?
Bylabym niezmiernie wdzieczna.
Szukalam juz w internecie jakichs firm wg podpowiedzi w Nowym Targu ale za nic nie moge znalezc nic konkretnego.  😵
ja sobie z resztek polaru po derce uszyłam "kołnierz". Szalik mi się zsuwał podczas jazdy i było mi zimno w kark i potylice, teraz jestem porządnie opatulona, jest cieplutko, jest super  🤣
Dereczka-wreszcie jakaś pasuje haha

ekuss, piękne kolory i paseczki, super  😍

[s]a ja myślałam, że jestem dobra jak mi się uda guzik przyszyć  :/[/s]
Ja wczoraj popełniłam padzik i bardzo miło i szybciuuutko mi się go szyło.

I dalej się męcze z zaleą dla Incante  😵 ale chyba nie mogę tak narzekać na forum bo pewnie czyta z ukrycia  🤣 🤣
Zorilla, super wykonany, piękny! Ja bardzo lubię, jak pad/czaprak jest tylko minimalnie większy od siodła (nienawidzę padów, które leżą jeszcze 30cm poniżej siodła pod łydką). Ale z Twoim chyba przesadziłaś odrobinkę? Albo powinien być prezentowany pod mniejszym siodłem 😉
Zorilla jasne,że czytam, bo inaczej skad wzięłaby się moja wiara w Twoje umiejętności 😉.
A Padzik ma cudny kolorek, taki mój.

Proszę wspomóżcie wsparciem duchowym i kciukami , i dobrym słowem Zorillę. Namowiłam, żeby uszyła mi takie cudo i się bedna teraz męczy 😉 A ja ją ciągle podpytuję jak jest daleko i za chwilę mi wrzuci ignora 😉
zdj. z netu

edit:literówka
żeby nie zanudzać Was derkami, wrzucam tylko fotę torby na oficerki

kenna on jest pod skróconą tybinkę a Ratomka ma i tak ją ponad przeciętnie długą.

Ivett a czy w takim pokrowcu buty się ekhm.. nie zaśmierdną 😀 ? Nie lepiej było by gdzieś tam siateczkę wszyć czy coś?

Incantowa wczoraj przewalczyłam główny problem także myślę że będzie z górki!
a dlaczego miałyby się zaśmierdnąć?
przecież to nie jest szczelnie zamknięty worek
No nie wiem mnie tam się stopy w oficerkach lubią spocić co będę ukrywać a im lepszy dostęp do powietrza tym lepiej paruje na zewnątrz a nie wewnątrz pokrowca tylko. To jest z cudury?
nie to nie jest codura🙂
A widzisz, a tak wygląda stąd moje wzmożone czepialstwo  😀iabeł:
ivett, kolejny gadżet dla Hanoverki? 😀
a ja się pochwalę, że przerobiłam (nie do końca sama) nachrapnik meksykański starego typu na nowy typ 😀
trochę roboty z tym było (prawie 3 godziny) i wymagało siły (tutaj w postaci mojego chłopa  😂 ) ale jest 🙂 jutro pójdzie na przymiarkę czy dobrze wymierzone było wszystko 🙂
dosyć nietypowo. mój pierwszy sukces krawiecki. Krysia potrzebowała szybko derki (zalecenie weterynarza) wiec oto jest 🙂 na razie walory tylko i wyłącznie funkcjonalnie potem będę dbać o estetykę 🙂 przepraszam za jakość zdjęć ale miałam tylko kamerkę pod ręka a modela się ruszała :P
ivett, kolejny gadżet dla Hanoverki? 😀

Oczywiście, że tak! Dziś dotarła i buty już sobie w niej mieszkają 😜
i się zasmradzają  😉
a ja zrobiłam swoja pierwsza derke trenigową i ostatnio zwykła ale jeszcze nie zakładałam dopiero jutro w czwartke cos pstrykne
sory za bałagan na focie😉
jeszcze nie miała okazji jezdzic bo za ciepło było
a ja dodaje własnej roboty uwiąz  😁
za piękny to on nie jest ale pierwszy raz robiłam  🤣

dariamajka super karabińczyk zakleszczyłaś..ja jakoś nie mogłam znaleźć takiego "cuś" do zakleszczania 🙁
Oczywiście, że tak! Dziś dotarła i buty już sobie w niej mieszkają 😜

lansiarskie buty wymagaja lansiarskiej torby z logiem  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się