Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Nie chcąc nikogo urazić ale gdyby mój młody zobaczył konia tak ubranego to by na miejscu zszedł  🤣
o i to jest mysl-eliminacja konkurencji i nerwowych koni z hodowli 😎
Można gdzieś kupić materiał softshell w nie-hurtowych ilościach?  😉
Czy któraś się może orientuje jak nazywa się ten mateirał który jest używany na ochraniaczach neoprenowych? Ten który jest jak pętelka rzepa tylko na całości. Albo jakiś inny mocno łapiący rzep 🙂 ?
Hana, tajemnica handlowa 🙂 ale to nie panama .. Panama jest cienka, i swojego czasu można ją było kupić w polimeksie za 1,99 za metr.  Ten materiał jest przynajmniej  10x droższy. Marzyłoby mi sie żeby był w cenie Panamy 😉

nie wiem jak w polimexe ale u nas Panama była gruba( 3xgrubsza niz ortalion) i kosztowała około 16 zł za metr-- czy to moga byc rózne Panamy? --
Zrobiłam drugie nauszniki, bo fioletowe okazały się jednak sporo za małe. Myślę, że wyglądają nieco lepiej jak poprzednie  😀
ontaria myślę że nie skłamię jak ci powiem że to chyba najładniejsze nauszniki DIY jakie widziałam w tym wątku  😀  bardzo ładne wykonanie mimo tego że kolor jak dla mnie strasznie rażący. No ale ja ogólnie nie lubię różu  🤣
Zorilla chyba Aerox.
bo z tego są zrobione takie ochraniacze :
http://www.equishop.pl/zobacz,185,kat,120,veredus-ochraniacze-piaffe-tyl
Chciałam się pokazać z moim nowym " pomysłem " z futra 'ukradzionego' koleżance, ale mój aparat nie chciał mi więcej służyć. Skorzystałam więc z aparatu koleżanki jadąc z nią w autobusie 😉

Pacia super, nakleiłaś go na popręg?

Odpowiedz mi proszę na moje PW co to za kulki masz w podkładce DIY
Zorilla chciałam, ale stwierdziłam, że to nie wypali  🤣 Dorobiłam rzepy i zapinam je ' pod gumami ' .
ulcia_jg, miło mi to słyszeć.  😀 A co do koloru to na żywo jest on bardziej czerwony i część materiałowa ma niestety ciemniejszy kolor, bo innego nie miałam  😀
ontaria

sa piękne jak widziałam napisałas że są czerwone ładniejsze były by tego koloru haha 😉
zależy jak te czerwone w rl wyglądaja ale te są obłędne !
ontaria nauszniki super, ale konisko  cudo  😍 
Ojej, aż się zarumieniłam. Dziękuje  🙂 Szczególnie, że to dopiero moje drugie poważne spotkanie z szydełkiem, a nauszników nigdy w ręcę nie miałam. Nie wiem jak ja się uchowałam  😡  Co do koloru, to są nieco czerwieńsze jak na zdjęciu. Mam jeszcze takie zdjęcie, ale dam w linku, bo zdjęcia podobno mulą  😀
śliczne są dlaczego ja nie umiem ogarniać szydeła :P
może cb poprosze abyś zrobiła mi nauszniczki ^^
bardzo mi się podobaja jak to są 2 to megga szacun stara !
Mój wczorajszy padzik. Ma być do skróconej tybinki, a to jest Ratomka więc długolec. Coś z nim jest nie tak. Ale bywa 😉
Ja także ostatnio nieco twórczo działam a oto efekty 🙂
http://www.photoblog.pl/sasqachartfactory/111770741#id-1123763
całe 3,5cm w kłębie xD
sasqach - jaki ładny filcuś!! ja będę bogata to sobie zamówię 🙂 a może się wymienimy 🙂
Zorilla śliczności  😅
Hehe nie musisz byc bogata zeby zamówic bo mimo ogromu pracy nie cenie ich wysoko 😉
bardzo dziekuje za pochwałe 🙂
tu jest jeszcze mój koń w wersji filcusiowej 🙂
http://www.photoblog.pl/sasqachartfactory/106616196#id-683166
Witam
przeglądam i nie doszłam do momentu gdzie jest napisane co wkladacie w czaprak , mianowicie chodzi mi o wypełnienie , co tam wkładacie?
Mam zamiar uszyć ale muszę jeszcze doczytać  😜
to przeczytaj jeszcze raz dokładnie pierwszy post  😵
ok.  doszłam do tego w końcu , cięzko znaleźć wśród tylu stron .  😡
  ale po to forum by zapytać  🤣
Wyroby tutaj są bajeczne .. kusi by zrobić coś samemu ..pozdrawiam!
No, faktycznie, strasznie ciężko, w pierwszym poście jest, pierwszy post zazwyczaj jest po to, żeby wiedzieć o czym wątek jest, więc nie rozumiem, jak ludzie mogą go nie czytać. Miliard razy to było, wyszukiwarka nie gryzie 🙄
oj tam, oj tam .. dużo ludzi tak jak ja zamiast więcej czytać to ogląda te cuda na fotkach co "tu"są !
Ale wiesz, jak się czegoś szuka, to można znaleźć dość łatwo taka właśnie rzecz, jak Ty szukałaś, bo na prawdę było to miliard razy 😉
No tak masz rację,
przy okazji zapytam, czy robił ktoś może pióropusze jakie-kolwiek dla koni np. do zaprzęgu z parą mlodą?
Czy ktoś z was orientuje się gdzie można kupić tkaninę siatkową na derkę siatkową. Dostałam próbki z polimexu ale żadna z tych siatek na taką derkę się nie nadaje  ze względu na to że są bardzo delikatne , obawiam się że przy pierwszym tarzaniu się konia będą w niej dziury.
Z TEGO CO SŁYSZAŁAM TO JEST TZW SIATKA KALETNICZA-- NIE ODIEŻOWA -- JEST SZTYWNA I MOCNA --ALE JESZCZE TRZEBA DOBRAĆ WIELKOŚĆ OCZEK
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się