Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Wydaje mi się że chodzi o to że alcantara generlanie jest podklejona takim sztywnikiem białym, ale niektóre nie i wtedy jest rzeczywiście miękka, "lejąca". Na allegro chyba tylko ta: http://allegro.pl/alcantara-tkaniny-tkanina-obiciowa-i2001194388.html . Fajna, dużo kolorów.

Mam fotkę na modelu, właścicielce się prezent podoba 😀
fote zmniejsz!  🤬

oj tam... zmniejszona  😉
A na pad lepsza jest taka lejąca jak podałaś czy może być i ta z podklejeniem ?
Napotkałam taką, ale nie wiem po czym poznać czy jest ok :  http://allegro.pl/alkantara-alcantara-zamsz-welur-aloba-mikrowlokno-i1995222247.html
Może byc może, czasem szyje się lepiej z podklejką ale czasem mi ciężkoooo. Napewno jest lepsza do lamowania z podklejeniem.
Tego sprzedawce prosiłam o próbki ale zero odzewu... Więc nie pomogę.

Dzisiejszo-przedwczorajszy kubraczek, zerżnięty z pomysłu Ivett. Dla znajomego pieska, mniejszego niż mój. Model z niego słaby, stwierdził że pierdzieli pozowanie, idzie spać.  🤦
Zachciało mi się lamować polarem  😵 😵
To tak: pad-czaprak+podkładki pod owijki i na drugim w komplecie ze wczorajszymi owijkami:

strasznie cienie to robisz. ty to szyjesz ręcznie naprawdę?
Teraz mam maszynę.
Nie jest takie cienkie jak się wydaje-ma grubość normalnego czapraka-może nawet i ciut grubsze jest.
Już się przeraziłam że tyle pikowałaś łapami 😀
Zorilla, fajnie wyszło 🙂

Ja dostałam dzisiaj fotki psiej kurteczki na właścicielce

risotto, dziekuje bardzo!  :kwiatek: zaraz biore sie za obrysowywanie materialu i przyszykuje nici, a potem PROBA ROKU 2011 - ja + Łucznik 😀
a ja w końcu wyciągnęłam moją starą maszynę z szafy i zabrałam się za przerobienie kocyka polarowego który kupiłam pół roku temu na derkę.
Nie mogłam znaleźć wzoru wykroju (chyba deborah wrzucała kiedyś?) i nie wiem czy nie zrobiłam za dużej dziury z przodu (wycięcie na szyję) 🤔
a ja zapomniałam się pochwalić co moja mama uszyła  😀
niedługo będzie druga tylko na razie materiałów brak  🙄
ivett aż żałuję że nie posiadam psa!! nie szyjesz może ubranek dla małych 9-letnich sióstr to bym się skusiła  🤣

Elcia (Elna 2130) właśnie mnie rozłożyła na łopatki. Uznała że absolutnie ona nie będzie szyć ostatnich 10cm iglą do grubych tkanin mimo że przeszyła tak cały czaprak. Doszyła 4warstwy alkantary, gąbki, ocieplinę igłą do firan. Co najdziwniejsze założyłam spowrotem grubą igłę i już nie miała żadnych obiekcji.... 🤔 no tak, w końcu Elna jest kobietą...nie nadążysz  😂
ivett aż żałuję że nie posiadam psa!! nie szyjesz może ubranek dla małych 9-letnich sióstr to bym się skusiła  🤣

Dla sióstr ? Broń Boże  🤣
Śliczne te wasze wyroby  😍
Ja się pochwalę moimi pierwszymi nausznikami, które okazały się za małe, ale i tak mi się podobają  😀

Wiem, że zdjęcie takie sobie, ale innego nie mam  😡
Ivet- całkiem niechcący miałam okazję pomacać Twój pad. Chcę Ci oficjalnie pogratulować jakości, materiałów i wykonania. No..kurde..wszystkiego.
Możesz spokojnie wchodzić na rynek ze swoimi wyrobami.
Jeśli Anka nie wyda fajnych kolorów za 2 miesiące, to ja zamawiam nowy pad u Ciebie.  😍
to były jedne z milszych pochwał jakie ostatnio słyszałam  :kwiatek:
Zdradź mi sekret, który pad macałaś?
ivett, widze, że moje chwalenie się zimówką Zivy przyniosło Ci klinetów 😀
kilka osób się zgłosiło  😉
Dziewczyny, dzięki Wam udało mi się zrobić pierwszą polarówkę! 😍 W ciągu 40min postaram się zrobić zdjęcia i wstawię!  :kwiatek:
ivett - no cuda robisz!!!  👍

limii
- piękna suknia, gratulacje dla mamy 🙂
A ja dzisiaj zrobiłam taki

To specjalne zamówienie 🙂 Ja za różami nie przepadam, ale sadze ze na gniadej klaczce będzie wyglądał fajnie. Bedą do tego jeszcze owijki z taka lamówka i króliczkami 🙂 Myslę ze sie pochwalę tym juz na modelce 🙂
Tamtam tak na prawdę to jest spudnica.  😉
Hypnotize boski  😀
Hypno, obłęd w ciapki... znaczy króliczki 😜
ivett - weszłam dziś po raz pierwszy na Twoją stronę i chyba na rzecz Twoich padów zrezygnuję z Anky. Piękne ...  😍. Zgłoszę się w styczniu 🙂.
I ja się dopisuję do fan-clubu Ivette.
Uszyła dla mojego konia 4 różne dery (to jeszcze nie koniec  😉, w tym fantastyczną przeciwowadową naciąganą przez głowę. Koń, który przy jednej latającej muszce dostawał szału, pasie się wyluzowany przy latającej wokół chmarze owadów.
Tego lata byliśmy chyba jedyną parą regularnie jeżdżącą tereny - dzięki derce treningowej przeciwowadowej Ivette. Wszystko co trzeba jest osłonięte, do tego maski - pełen komfort.
Wielki  👍 za umiejetność opracowania modelu, staranność wykonania i zmysł estetyczny.
Ja widziałam parę padów autorstwa Ivett i naprawdę jestem pod wrażeniem, wykonane perfekcyjnie!
mmmm🙂
ale mi posłodziłyście 🙂
z przyjemnością siądę dzisiaj do maszyny 🙂

Przy okazji wrzucam fotkę pokrowca polarowego z kieszeniami na popręg.

ej no,nie słodźcie tak ivett,bo podniesie ceny tak,że przestanie mnie być stać.,... ja nadal mam wszystkie derki,które u niej zamówiłam... choć widzę,że wyewoluowały jeszcze piękniej 🙂 mają jedną,zasadniczą wadę  - nie chcą się niszczyć,wiec nie mam pretekstu,by zamawiac kolejne 😉
to musisz następnym razem zaznaczyć ile mają wytrzymać 😉
ivett - weszłam dziś po raz pierwszy na Twoją stronę i chyba na rzecz Twoich padów zrezygnuję z Anky. Piękne ...  😍. Zgłoszę się w styczniu 🙂.

Ja już to zrobiłam!    🏇    Mam jeden ivettowy i pomysł na drugi.  Ten na stronie w czekoladowo-brązową szachownicę jest mój  😅  Ankowe sprzedam, bo po ivett już mi się nie podobają.

A gdybyś je pomacała, "chyba" zamieniłoby się w "na pewno".   

Taki jest mój stosunek do padów ivett:    🙇
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się