To może i ja się pochwalę 😀 Jedne z wielu moich własnoręcznie robionych. Ponieważ kobył ma dość długie uszy, musialam sama udziergać nauszniki, by wreszcie były dobre 🤣
maiiaF rozciągnął się, bo to zależy od tego w którą stronę szyjesz i czy szyjesz po samym polarze 😉 jak szyłam od razu po lamówce to nic się nie rozjechało, ale trzeba popełnić błąd żeby się nauczyć 😁 zamówienia szyję z kupowanego polaru, i tu nie ma takiego problemu, jest lekko elastyczny w jedną stronę no i sporo lepszej jakości, no i nie szyję zazwyczaj takich hektarów 😁 potrzeba derek wypadła awaryjnie i przy całej swiątecznej zadymie finansowej nie starczyło kasy na 3 kupne 😉
ivett nie sypiam 😁 od 4 do 8 mi wystarcza, musi 😉 od 9 w pracy, od 15 w stajni, do maszyny siadam codziennie około 18, no i żeby się ze wszystkim do świąt wyrobić to do 4 schodzi 😁
Fajny na uszy do nauszników jest materiał taki jak na koszulki polo - tylko ten, który wygląda jak tkany (jejku, nie wiem jak się wysłowić :icon_redface🙂
Dziewczyny moglybyscie mi prosze przeslac albo wstawic tu jakies zdjecie przyszytego obszycia derki? Tzn kawalka brzegu jakiejs derki (najlepiej polarowej), bo kupilam tasiemke rypsowa i chcialabym ja zaczac przyszywac ale nie wiem za bardzo jak to zrobic 👍
powiedzcie mi, czy jakaś dobra krawcowa zwykły czaprak DL da radę przerobić na VS? 🤣 pytam czysto teoretycznie, gdyż dużo jest fajnych szmatek właśnie DL, a tu np. VS potrzeba 🙂
Hej, mam do Was, dziewczyny pytanie. Czy uszyłaby może któraś jakiś pad? Zwyczajny, tylko moim marzeniem od jakiegoś czasu jest czaprak żółty w poziome pasy... A nie chce wydawać tyle ile na Anky, więc może miałaby któraś chwilkę czasu ?
Świetna derka! Fajne kolorki 🙂 Ja od jutra zaczynam produkcję na skalę masową 😀 Wreszcie dostałam maszynę 😀😀 Plan na jutro: 2 komplety owijek i czaprak 😀
Moje dzisiejsze przed kolacjowe dziecię. Zajął mi chyba 3h wliczając krótkie przerwy na np. re-volte 😉 Jetem z niego -> siebie super dumna że udało mi się zawziąć i wyrobić, a na dodatek wyszedł SUPER. I nie ma tych luzów w materiale i spód się nie po zawijał. W końcu mi się podoba coś 😀 . Chociaż co do kształtu nie jestem przekonana...
I Escada dałam taką warstwę jak polecałaś i rzeczywiście jest chyba najfajniej.
Zorilla superowy i równiutki, jedynie do czego bym się doczepiła, to do grubości paska i lamówki, zdecydowanie bardziej podobaja mi się w tych modelach lamówki cienkie i cienki pasek oddzielający, ale to już kwestia raczej gustu a nie techniczna 😉
Powiedzcie mi, ile wydajecie na zakup alcantary, tej gąbki do środka i materiału na spód na jeden pad? I gdzie najlepiej kupowac? Allegro? Naszła mnie chęć sprobować uszyć pad, ale przy moich "zdolnosciach" nie wiem czy oplaca mi sie wydac tyle pieniędzy ile będą kosztować materiały. Może wiecie gdzie w Warszawie można kupić najtaniej? No i właśnie, te orientacyjne ceny. Bo niektóre sklepy z materiałami mają ceny z kosmosu moim zdaniem, ale być może faktycznie wszedzie tyle kosztują...? 🤔
Dziewczyny mam pytanie-potrzebowałabym jasną jak najjaśniejszą alcantre (kupujecie na allegro?)ale nie na sprzęt,chcialabym miec taka narzutę na kanapę...no i zastanawiam sie czy to dobry materiał czy może jednak sobie darować i szyć z innego materiału?
Ulalala alkantara zaczyna się cenowo od 35zł za metr bieżący, czasem na allegro można dorwać taniej.
Alicja alkantara z założenia jest materiałem tapicerskim, robi się z niej obicia do mebli, foteli samochodowych, więc jak najbardziej na narzutkę też się nadaje 😉
Ulalala spokojnie możesz kupić alkantarę za 20zł (allegro, hurtownie tapicerskie), na jeden pad na początek polecam 1m (jak się wprawisz 80cm też starcza), tyleż samo materiału spodniego, arkusz gąbki w Lublinie kosztuje grubość 0,5cm-5zł 1cm-11zł, 2cm-20zł
Alicja robiliśmy ostatnio w firmie narzutę. Wzięliśmy tą alkantarę bez podbitki, jest fajna i lejąca się, pod to warstaw ociepliny i podszewka...wyszła tak boska że ja to bym pod nią spała 😀
Ja kupuje zawsze na allegro, ostatnio poprosiłąm o próbki i część sprzedających moich próśb wysłuchało. Ceny na allegro to 15-25zł za metr, jakościowo różne, tzn. wszystkie jakie ja miałam są wytrzymałe ale różne maja "włosie", miekkość. Warto poprosić o wysłanie próbnika.
Ulalala spokojnie możesz kupić alkantarę za 20zł (allegro, hurtownie tapicerskie), na jeden pad na początek polecam 1m (jak się wprawisz 80cm też starcza), tyleż samo materiału spodniego, arkusz gąbki w Lublinie kosztuje grubość 0,5cm-5zł 1cm-11zł, 2cm-20zł
Alicja robiliśmy ostatnio w firmie narzutę. Wzięliśmy tą alkantarę bez podbitki, jest fajna i lejąca się, pod to warstaw ociepliny i podszewka...wyszła tak boska że ja to bym pod nią spała 😀
hmm a jak to jest bez podbitki?jak masz jakies namiary to prosze na priv 🙇 bo ja zielona w tym temacie a narzutke zlece chrzestnej do uszycia 🙂😉