Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Barok o nietypowym kształcie , srebro z czarnym . Wszystko wymyślam  sama , nie wzoruj się na nikim i niczym  , dlatego tak szokują , bo są zupełnie inne od dostępnych na rynku , ja  tak lubię  🤔wirek:, siodła też odbiegają od normalnych  . Mam cała masę pomysłów , ale ciągle brakuje mi czasu na ich realizację . To co jest wypełnieniem środka , też  nie jest standardowe , jest tam około sześciu warstw o różnym przeznaczeniu .
Czy znalazła by się dobra duszyczka, która uszyłaby mi półderke do jazdy bez wycięcia na siodło.
Od góry byłby ortalion a od spodu polar. Bardzo marzy mi się taka derka.
Przesyłam linka do wzoru półderki - http://www.amigo-konie.pl/622.html

Jeśli chcesz derkę bez wycięcia, to  podałaś zły link, bo ta derka akurat ma wycięcie na siodło 😉 chyba, że trafił mi się nietypowy model...

jest jeszcze prototyp derki na specjalne zamówienie. póki co zdjęcie tylko robocze z przymiarki ale obiecuję lepsze po zakończeniu fazy projektowej  i testów 🙂

Widzę tu silne horsewarowe naleciałości 😉
takie było życzenie klientki i kurcze choć na foto i filmach wygląda na prostą wcale prosta nie jest ;/ 3 dni ją męczyłam.
oj wiem, że nie jest łatwo. Też przez to przeszłam 🙂
żebym wiedziała wysłałabym ją do Ciebie 😉 po co dwa razy męczyć ten sam temat jak Ty już go wymęczyłaś i miałaś pattern na to cudo 🙂
przecież to fajnie się trochę pomęczyć samemu  😉

nie masz problemu, że derka w ruchu ucieka Ci cała do tyłu?
to chyba standardowy problem tych derek. sądzę że rozwiązanie tkwi w pasach na zadnie nogi i ich umiejscowieniu. innej opcji nie ma z przodu nie ma się na czym trzymać.
no właśnie o to chodzi, że w horseware nie ma pasków na zadnie nogi. Jest tylko jeden pasek pod pośladami.
chyba, że coś przeoczyłam...
w mojej są i się nie przesuwa. przynajmniej nie zarzucą mi plagiatu 😉
[quote author=katakumby18 link=topic=88.msg1219648#msg1219648 date=1323705103]
Czy znalazła by się dobra duszyczka, która uszyłaby mi półderke do jazdy bez wycięcia na siodło.
Od góry byłby ortalion a od spodu polar. Bardzo marzy mi się taka derka.
Przesyłam linka do wzoru półderki - http://www.amigo-konie.pl/622.html

Jeśli chcesz derkę bez wycięcia, to  podałaś zły link, bo ta derka akurat ma wycięcie na siodło 😉 chyba, że trafił mi się nietypowy model...
[/quote]

Podałam link do wzoru, ogólnego bo nie znalazłam fotki półderki bez wycięcia:/
A bardzo marzy mi się taka półderka🙂
mimo wszystko i tak mnie potwornie ciekawi jak oni to zrobili, że dera trzyma się konia jak przyklejona 🙂
mam taką derke o jaką Ci chodzi katakumby 18, tzn tak mi sie wydaje
mogę ja obfocić i później tu wstawić jak chcesz?
ivett, mam derkę zimowa jakąś no name. ma tylko kiepski sznureczek pod ogon i zwykłe pasy pod brzuch ale nigdy przenigdy nawet nie drgnęła na koniu na bok

nie wiem na czym polega ten fenomen. Co więcej na Karym wszystkie derki przekręcają się na bok a Na Szogunie te same leżą w jednym miejscu choćby stał w nich nieprzerwanie kilka dni bez poprawiania..
z niecierpliwością czekam na fotki z testów w ruchu 🙂
za moment będę szyła 3 dla owej klientki i jeśli przyśle mi fotki zdam relację 🙂
szkoda, myślałam, że masz coś swojego.
w sumie mam testową ale za małą na mojego konia. . jak pożycza mi konia na którego rozmiar będzie pasował zrobię fotki 🙂
dawaj 🙂

To jedna z moich

jak zwykle bardzo ładna.
ivett

zrób jakieś 4 lub 6 więcej derek padów itd.  to zarobisz i ja jestem pierwsza na liście  🏇
Dakota 96 obawiam się że lista jest już pełna  😉

Tworze a la stripe-in i kąt prosty mnie przerasta  😵 😵
Zorilla
ee tam  chyba znajdzie się jakieś małe miejsce dla mnie 😉))
Dakota96, tak znajdzie sie- piszesz do ivett, ustalasz co chcesz, ile to kosztuje, placisz czekasz i odbierasz- bo widze, ze z wroclawia jestes. tak to dziala,
Barok o nietypowym kształcie , srebro z czarnym . Wszystko wymyślam  sama , nie wzoruj się na nikim i niczym  , dlatego tak szokują , bo są zupełnie inne od dostępnych na rynku , ja  tak lubię  🤔wirek:, siodła też odbiegają od normalnych  . Mam cała masę pomysłów , ale ciągle brakuje mi czasu na ich realizację . To co jest wypełnieniem środka , też  nie jest standardowe , jest tam około sześciu warstw o różnym przeznaczeniu .

Czapraki bardzo ładne, orginalne 🙂

Tylko jeśli możesz to wyjaśnij, po co 6 warstw we wnętrzu i jakie one mają przeznaczenie? wypełnienie z zasady ma przyjmować pot i amortyzować wstrząsy, a przy tym zachowywać kształt, jakie funkcje ma spełniać te 6 warstw przeróżnego wypełnienia?
jakby się zastanowić moje czapraki mają 5 warstw. tyle, że całości, nie wypełnienia samego
jakby się zastanowić moje czapraki mają 5 warstw. tyle, że całości, nie wypełnienia samego

Osz  😵 a postanowiłam kliknąć i sprawdzić co na stronie. A co do jak na razie jedynego padu made by jarpol to jest moja ulubiona pomarańczowa 'podusia' pod siodło.  😁 Nic się z nim nie dzieje a łatwo nie ma. Strasznie jestem ciekawa nowych pomysłów.  😎
Euphorycznie, oby jak najdłużej służył 🙂
deborah Oj będzie, tego jestem pewna i właśnie chyba mam pomysł na jakiś nowy.  🏇
Ja się wepchnę z zapytaniem, czy jakaś dobra duszyczka uszyłaby mi pad? Jak tak to zapraszam na PW. I już znikam.  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się