Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

mi też nie wyświetlają się foty  👿
Prosze żeby ktoś to naprawił 😀
.
Korsik, jak tam Twoje pady, robisz jeszcze ? i czy sprzedałaś już swoje ?
EwuśCa   najlepiej zmierz swój własny. W amigo są 29cmx3 szerokosci wiec sam materiał to około 29x7cm.
ale bedziesz miala najlepiej dopasowany jak sama zmierzysz 🙂
Korsik, jak tam Twoje pady, robisz jeszcze ? i czy sprzedałaś już swoje ?

nie sprzedalam, wiec jak skończy się ważność ogłoszenia wystawie taniej
no i szyję jeden na zamówienie  🙂
a zdradzisz jaki ?  😍 super są Twoje pady, ale jakoś nie jestem przekonana do hand made. odkąd kupiłam pad od Likier stwierdziłam ze ole dodać troche więcej i mieć pewność. nie mówię że Ty mozesz oszukać, ale poprostu pady handmade wydają mi się sztywne, mozne dlatego że posiadam anky, które są mięciutkie 🙂
bo zależy z czego są wykonane, jak z gąbki to będą sztywne

Robię karmelowy, ujeżdżeniowy pad, wicięty z tyłu (tak jak mattesy) pikowany w poziome pasy z czekoladową lamówką. Będzie pod siodło australijskie
już mi się podoba, na kiedy będą fotki ?  😍
może na początku tygodnia
to czekamy na efekty !!
korsik: wow, zapowiada się nieźle (:
Escada chyba wyszłas z wprawy bo strasznie krzywy ten pad w porownaniu do korsik 🤔

mam okazje podziwiac ten pad na zywo i uwiezcie mi że nie jest ni troche krzywy 🙂
Escada - nie przejmuj się , w końcu tą opinie napisał Szczery  🤔 on ma tylko problemy  🤦
jak zawsze.

ja nie wiem gdzie on widzi, że jest krzywy, jest idealnie prosty.
może i jest krzywy ale na zdjęciach tego nie mogę dojrzeć  🤔
a herb jak dla mnie tak przyszyty świetnie wygląda 🙂 I jescze te kolorki  😍
Różowo-biało-czarny ? Poprawcie mnie jeśli się myle  😉
Ale na tym zdjęciu pad dla mnie też wygląda jak krzywy, w czym macie problem, to komuś ubliża? Może to kwestia flesza a może jest nierówny.
ja nawet gdyby był krzywy to bym nie pisała ,, nie prawda !! eskada nie przejmuj sie to same durnie !!'' tylko bym powiedziała że krzywy  😵 ale ja nie widze żeby był krzywy  😉 ale to ja , a ja nie patrze na cos takiego  😁
kolor sam w sobie tak mnie urzekl ze nie mialam ochoty wnikac w szczegoly czy jest krzywy czy nie  😜
czy to w ogole jest istotne, juz była mowa o tym czy krzywy czy nie...   

🚫 🚫 🚫
maszna mi się popsuła i miałam mały zastój przez kilka dni, ale już jestem spowrotem 🙂
Tym razem dera drelichowa i ocieplacze stajenne

prześliczny komplet  😍
prześlicznie to ta derka będzie wyglądać na kasztanie 🙂
[quote author=EwuśCa link=topic=88.msg703526#msg703526 date=1284222591]
A więc chciałabym sama coś w końcu stworzyć  😁 Mam zamiar zrobić futerko na nachrapnik  😵 I znacie może wymiary takiego czegoś?
[/quote]

Zależy jaki masz nachrapnik, bo są grubsze i chudsze. Tak gdzieś licz 30 / 32 cm na 10 i więcej. No i zależy też jaki masz rzep, ja używam 16mm więc te wymiary są w miarę ok.
skończyłam pad, niestety aparat padł i mam tylko komórkowe zdjęcia, a ma w rzeczywistości takie piękne kolory (kakaowy)!
zdjecie niestety tego nie odaje. Pad trochę nieproporcjonalny, ale takie wymiary chciała zamawiająca

super korsik 😉 o niebo lepiej niz likier  👍
a w realu jeszcze ładniejszy 🙂
a ja wkońcu zamówiłam materiał na podszycie czapraka i weekend będe najprawdopodobniej szyć- wreszcie  😀
ja bede szyc pad kolezance na urodziny  😉
korsik: piękny!

tez bym się wzięła może na weekendzie, chociaż wątpie czy cóś z tego wyjdzie xd
Dzisiaj mnie natchnęło na wykonanie podkładki pod popręg uj, szukałam na allegro czegoś co by się nadawało i znalazłam wełniany pas ocieplający. Ma chyba około 70 cm długości, krawędzie można przeszyć do środka żeby nie było widać lamówki, a przy okazji popręg miał "rynienkę" żeby się ładnie schować i ułożyć w tym pasie. Ktoś takie coś próbował kiedyś może?
Jak wyjdzie, pokażę efekt 🙂

JA mam takie teoretyczne pytanie, czy dużo by u was kosztowała taka kurtka dla psa ?

edit:
Nowy link do zdjęcia
rewelacyjna ta kurtka 🙂
Tak mi do głowy wpadło czy tego typu ciuszek nie sprawdziłby się na koniu  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się