Karolina Dlatego, że przy tak ogromnej ilości klaczy ,które pokrył, wyszło spod jego igły, dokładnie, parę przyzwoitych koni. Celebes ,Ogar, Carnot, i mało wykorzystany, a z dużymi możliwościami Lwów (ale te możliwości ,to raczej zasługa matki, jak i większości wymienionych koni). Co Aspirant dawał dobre, to matki.Prawie wszystkie do niego podobne, w większości ciemne ładne, i z dobrym ruchem. A ogiery....... każdy inny, jaka matka, taki ogier. :/
Na tle innych ogierów kryjących w tamtym czasie, Aspirant wypada blado.
Halo, Pistolet nie mógł mieć za dużo pkt. bon., bo z tego co pamiętam, to on nie za bardzo na spodzie był, chyba tylną nogę miał kiepską, ale ,,ręki nie dam sobie uciąć" Generalnie wtedy byłam na etapie skakania, a Aspiranty wypadały słabo na tle np. Piołuna, Akropola, Aragonita i innych, więc po prostu mnie nie interesowały...
Karla Nostardamus był, to ten najciemniejszy siwy. Heh, co do właściciela konia Odczepsie, imię to nadał mu jego obecnie 7 czy 8 letni wnuk, miał być Orland W czy jakoś tak, dokładnie nie pamiętam 🙂
Pod siodlem odpadl Goethe, ktoś już pisał. Szkoda bo koń mógł sie fajnie pokazać, bo widziałam go dzień wcześniej i nawet fajnie się ruszał. No niestety ale 13letnia dziewczynka sobie z ogierem nie poradziła.
Faraa masz może zdjęcia izabelowatego Ontario? :-)
[quote author=secretary link=topic=87977.msg1436602#msg1436602 date=1340221061] Co do Acapulco podslyszalam że za technikę skoku odpadł. Sztywny w skoku i odgiety przy zeskoku. Ale nie wiem czy na pewno tylko o to chodziło.
Aż nie możliwe 😲 😲 😲 [/quote]
własnie .. widziałam filmiki z preselekcji i bardzo mi się podobał. spodziewałam się raczej problemów pod jeźdźcem bo jest dosyć charakterny 🚫 a Notonara bardzo grzeczna, tylko jej ulubionym trybem jest galop ile sił w nogach 😉
Makrejsza Odpadł na płycie, nie podobała im się głowa, tylko tyle powiedziała komisja. Zobaczymy co napiszą w uzasadnieniu.
Titina Napisałam to co słyszałam. Pod siodłem go akurat nie widziałam ale oglądałam go dzień wcześniej i nie wydawał się być jakiś charakterny. Może to była cisza przed burzą 😉