Forum konie »

galeria zdjęć dla forumowiczów-szmatoholików

Wiem, ale chcialam wiedziec jaki moze byc tego powod. Dodam tylko ze siodlo jest dobrze dopasowane do konia.
wracajac do cottonow bo widzialam ze poruszylyscie ten temat to mi nawet przy dobrym i starannym osiodlaniu zle lezy pod siodlem. Ne wiem dlaczego ale to jedyny czaprak ktory mam ktory tak sie pod nim uklada.  Mozliwe ze przez futro hmm?

Leżąc we właściwym miejscu i z zapiętymi paskami też się źle układa? 😉

Zawsze zakładasz czaprak tak przesadnie z przodu?
mi też sie cottony zawsze dobrze układały

a tak btw ale to zdjecie mi się strasznie podoba  😍
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/71/635#i
nie zawsze :P
Juz mowilam ze co do tego zdjecia to rzeczywiscie za wysoko go zalozylam, ale przy normalnym osiodlaniu tez mi sie czasem marszczy. Choc jak patrze po zdjeciach z tej sesji to nie na kazdym widac zle ulozenie.
np. na tym zdjeciu widac ze jest za wysoko zalozony ale ogolnie uklada sie lepiej niz na tym wczesniej

sorry za OT, ale nie mogę nie zapytać - jaki jest sens/przyczyna takiego osiodłania? (w szczeg. chodzi mi o czaprak)
i czy mozesz mi opisać jak przyjemne dla konia jest to, że moze chodzic w futerku pod siodlem, ale... dokładnie w poprzek tylnych ławek siodła uciska go lamówka czapraka??
kurcze... gdzie było myslenie kiedy tego konia siodłałaś? nie lubisz go i dlatego robisz mu takie nieprzyjemności?
nie uciska go lamowka bo pod czaprakiem mam zel...
juz nie przesadzajcie hehe. Usuncie to zdjecie i bedzie po problemie.
Przepraszam ze cokolwiek tu napisalam...
acha, nie uciska... mimo tego - naucz sie i zakładaj czaprak tak jak nalezy, siodło również. co najmniej z sympatii do konia.
i nie ma tu przesady - poprawne siodłanie to podstawa. problemem nie jest zdjęcie, tylko sposob osiodłania - to nalezy zmienić, nie fotkę.
Nie ma sie co obrażać. Nie chodzi o to, że takie osiodłanie źle wygląda (mimo, że wygląda).
Przecież koniowi jest nie wygodnie. Futro nie ma tu nic do rzeczy (na moim zdjęciu też jest).
Hej,

jest update, poza bananem zairki, bo ja już o tej porze nie podejmuję się retuszować pana trzymacza. Z resztą to sporo roboty, może by tak nową fotkę? 🙂

Mnie też się bardzo podoba 🙂 Przede wszytkim ma miły klimat i opowiada jakąś historię. Konisko wyluzowane i rozmarzone przytula się do amazonki 🙂
A od strony ubioru nienagannie - z jednej strony kurtałka, pad i owijki, a z drugje strony bryczesy idealnie dobrane go polarowej derki, i to wszystko jeszcze w fioletowej, uzupełniającej się tonacji. Jakby jeszcze gdzieś tam w tle nie plątał się płot i piec 😁 to by była klasowa katalogowa fota. Pięknie.
quanta coś się stało ze stroną, u mnie pojawia się coś takiego:

zdjęcia wyswietlają się normalnie, ale wszelkie podpisy i kategorie to takie szlaczki jak na zdjęciu
u mnie strona działa bez zarzutu!
U mnie jest normalnie, może coś Ci się z komputerem porobiło?
teraz juz mam normalnie  👀 ale serio przez 30 minut miałam takie szlaczki zamiast napisow

[quote author=ciska link=topic=878.msg481207#msg481207 date=1265901673]

Mnie też się bardzo podoba 🙂 Przede wszytkim ma miły klimat i opowiada jakąś historię. Konisko wyluzowane i rozmarzone przytula się do amazonki 🙂
A od strony ubioru nienagannie - z jednej strony kurtałka, pad i owijki, a z drugje strony bryczesy idealnie dobrane go polarowej derki, i to wszystko jeszcze w fioletowej, uzupełniającej się tonacji. Jakby jeszcze gdzieś tam w tle nie plątał się płot i piec 😁 to by była klasowa katalogowa fota. Pięknie.
[/quote]

dzięki dziewczyny, aż się zarumieniłam 😡. Nie sądziłam, że ta fota tak się spodoba, szczególnie po ostatniej awanturze w tym wątku  😉
+

Nici smurf  😉
Mo śliczny smurf 🙂 Ale i tak najlepsze jest to wygolone "Z"  😀iabeł:

BTW nie uważacie, że siodło effa90 jest na nią za duże i za długie? Jakoś ciężko mi wyobrazić sobie na nim lekko działającą łydkę, skoro ma się tybinę prawie do kostki...
Dziewczyny czy wy już lekko nie przesadzacie? Najeżdżacie na effa90 jakby to ona coś nie wiadomo jak złego zrobiła  🤔 Przecież każdy może popełnić błąd, a to wszystko nie na tym polega, żeby potem przez kilka stron mówić same złe rzeczy na jej temat  🤔 Nie można delikatnie zwrócić uwagi tylko od razu najeżdżać na nią? Nic dziwnego, że zrażacie wielu użytkowników do pisania w tym wątku...

Ale przecież nikt na nikogo nie najeżdża... 👀
Nic dziwnego, że zrażacie wielu użytkowników do pisania w tym wątku...
Eee, chyba nie... Tu to się przede wszystkim zdjęcia wstawia. 😁
vissenna  :kwiatek:
Ale przecież nikt na nikogo nie najeżdża... 👀

Może faktycznie trochę przesadziłam 😂 Ale czytając to wszystko pierwszym razem coś "zmusiło mnie" do takiej wypowiedzi  🤔wirek:

Eee, chyba nie... Tu to się przede wszystkim zdjęcia wstawia. 😁

Tak, tak pursat masz rację  :kwiatek:
+

Bardzo proszę o usunięcie tego zdjęcia ze strony:
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/45/586#i
Z góry przepraszam za kłopot  :kwiatek:
Przy tym znowu jest zły podpis: 😁
Wrzucone, mamy pieruńsko mało zdjęć ze starych kolekcji 🙂 Ale jak będzie większe, to chętnie podmienię.

czy to zdjęcie się nadaje ? to jest kolekcja schoko-orange z 2005 roku

nie mam juz tych owijek  wiec kolejnego zdjęcia nie zrobie  , mam jeszcze pare innych ale to mi sie wydawało najlepsze  😉

moge podesłać większe
+

Hazel na gniadej

Pięknie wygląda! Wszystko przepiękne: koń, zdjęcie, derka!  😍

Super!  😍
Mmmm, jak pięknie. 😍
Armara  bosko !  😍
dziękuję  :kwiatek:
chciałam ustrzelić jeszcze karą, ale się roiła strasznie
armara, Pięknie! 😍 Ten kolor jest stworzony dla ciemnogniadych 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się