Forum konie »

galeria zdjęć dla forumowiczów-szmatoholików

- można by jeszcze dodać informacje o ciuchach, jeżeli są kolorystycznie dopasowane do czapraka

nie kazdy ma tyle bluz/kurtek/bryczesow zeby dobierac kolorystycznie do czaprakow 😉
Poszły 🙂

Pursat dzięki  😉 Niestety aura wybitnie ostatnio nie sprzyja katalogowym zdjęciom...  🙁 🤬

Tymczasem, przy okazji naszych dość radosnych kłusów i galopów:

Winnetou (Polopad Coriander, owijki Anky Pebble)

(oraz w lepszej rozdzielczości: )

Czardasz (Polopad Chocochip-Creme, owijki Anky Offwhite)

(oraz w lepszej rozdzielczości: )

Jak nastanie lepsza aura, postaramy się o podmianę na zdjęcia bardziej słoneczne  😉
[quote author=Orzeszkowa link=topic=878.msg380663#msg380663 date=1258308725]
- można by jeszcze dodać informacje o ciuchach, jeżeli są kolorystycznie dopasowane do czapraka

nie kazdy ma tyle bluz/kurtek/bryczesow zeby dobierac kolorystycznie do czaprakow 😉
[/quote]

Zdaję sobie z tego sprawę 😉 Ale często jest tak, że na zdjęciach widać dobraną do owijek i czapraka koszulkę, kurtkę itp. W takim wypadku można by od razu podrzucić informację, że na przykład do padu kiwi pasuje sweterek z Zary, itp 😉
Edit: o, na przykład na zdjęciach powyżej 😉
W takim wypadku można by od razu podrzucić informację, że na przykład do padu kiwi pasuje sweterek z Zary, itp 😉

Bez sensu według mnie.
Ok, przecież to luźna propozycja tylko 😉
Zawsze można wysłać pw z zapytaniem, gdzie można kupić polo tak idealnie dopasowane do danego padu 😉
no ale można się ubrać w jakieś ciemne kolory np czarny brązowy albo szary . Myślę  , że są uniwersalne i będą pasować . A może ktoś na forum umie obrabiać zdjęcia ? bo mi to nie za bardzo idzie , ale myślę że takie zdjęcie wygląda lepiej
[img=]

niż to
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/8/112#i
Pursat dzięki  😉 Niestety aura wybitnie ostatnio nie sprzyja katalogowym zdjęciom...  🙁 🤬
Nie ma za co. 😉 Zdjęcia pod jeźdźcem absolutnie mi nie przeszkadzają, o ile są estetyczne i dobre jakościowo. Naprawdę nie trzeba mieć super wypasionego aparatu, żeby zrobić ładne, przemyślane zdjęcie. 😎 Irytują mnie zdjęcia takie jakby na odwal się, pstryknięcie byle gdzie, z jakimś bajzlem w tle. 🤬
A czy ja mówię, że trzeba od razu pełną korektę zdjęcia w PSie robić? Jeżeli zdjęcie jest znośnej jakości, to w pierwszym lepszym edytorze zdjęć (Microsoft Office Picture Manager na przykład) można zdjęcie obciąć tak, żeby koń znajdował się na środku.

Z resztą nie rozumiem tego oburzenia - wątek jest dla szmatocholików, chodzi o wygląd, lans i bans. Gdzie tu lans, jak padzik ledwo widać, za to na pierwszym planie jest kupa, wujek Miecio czy Bóg wie co jeszcze  🤔

Jeżeli już ktoś się stara, czyści konia na błysk i pakuje go w śliczny komplet, to czy znalezienie sensownego tła (czasem nawet ściana stajni wystarczy) to aż taki wysiłek?

Zgadzam się ze Sierrą. Trochę wysiłku i nawet komórką można dobre zdjęcie zrobić 😉
Trolinka,
jeśli chodzi o obrabianie odcieni- nie można też za mocno przesadzać z tym. Np.mi się bardziej to drugie chłodniejsze podoba- bardziej elegancką tonacje ma.  A to pierwsze gryzie barwą w oczy.
Pisałam , że ja nie bardzo potrafię przerabiać zdjęcia ale może ktoś z forum umie i wydobył  by to co najlepsze z tych słabszych ciemniejszych zdjęć .
lavender
Wrzucone.

ślicznie  😉

eskadron chocochip-pink , owijki anky off-white

i kantar z podstawowej kolekcji
Wrzuciłam, ale w ramach pracy domowej poproszę o foto tego samego zestawu, tylko z jednym koniem w kadrze 😉

Multistripe Euro Star Ivory/Ebony i owijki Eskadron Saltz

Jest na stronie.

w kaciku Ankowym powiedzieli ze sie nadaje, wiec tu wrzucam - anky dusk blue
asds

a mogłabyś zrobić zdjecie gdzie na głównym planie będzie Twój koń w ślicznym czapraku, wyraźne itd.

było mówione, żeby zdjecie wstawiane do szmatocholików były ostre, żeby dokładnie błyło wszystko widać itd.
Na reazie roboczo niech to będzie. Ewentualnie moge takie zapodać. To lepsze?

Mam zdjecie bardzo fajne z boku i wyraxne, ale niestety fotograf mi nawala z zgraniem zdjec na płyte 🤔
Eskadron Cotton Lavender:

W większej rozdzielczości:
Pursat - wrzuciłam 🙂
zdjęcie kujki też wrzucone
A to się nada do szmatoholików? (hortensja) Wybierzcie które najlepsze  😀

Sorry za ilość  🤬

edit: zmniejszyłam zdjęcia, żeby się nkt nie czepiał  😉
Na drugim ładnie razem wygladacie.
Dzięki  :kwiatek:
Severus, drugie moim zdaniem ma klimat i już je wrzuciłam na stronę - ekstra 🙂
Super, dzięki dziewczyny  :kwiatek:. Jak będę miała ładną pogodę, to postaram się jeszcze o zdjęcia na gniadej
Poszło 🙂

Myślicie,  że się nada?

ciemnogniady w impulsie deepblue
link do zdjęcia w większej rozdzielczości:
Madzia że się nada to za mało powiedziane 😜 rewelacyjna maść i genialnie wygląda w połączeniu z tym czaprakiem
madzia, ja też odpadłam, cudowne połączenie!
Dzięki dziewczyny :kwiatek: osobiście uwielbiam młodego w oliwkowym niciaku i cynamonowym impulsie( od Koniczki :kwiatek🙂. Porządnych zdjęć nadających się do szmatoholików niestety brak, może kiedyś nadrobię 😉 niżej wrzucam linki do tych moich ulubionych czapraków  na trochę gorszej jakości fotkach:

madzia

😍 😍 😍

ale z ładny obrazek , impuls  i tak najlepszy   🙄
Jest.

Mam takiego kasztana w łezce Eskadrona Brown

może być?
i w wiekszej rozdzielczości: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e95ae28ae74ef0b.html
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się