draskaeb, ten lagat wygląda całkiem zacnie 🙂 Jaką ma długość, żeby opadał? Albo inaczej, ile dodałaś długości do prostego naczółka? To jest ten z ich strony za 145 zł?
Przy okazji robienia wiosennych porządków w sprzęcie załapałam się na zdjęcia dwóch naczółków:
Schockemohle z ogłowia Ascota:
I opadający z zielonym okiem (wymyślony na kasztana, ale jemu coś nie po drodze do mnie) 😁
quantanamera kobyła ma zwykły, prosty naczółek 43cm a ten jest 49cm i ładnie opada także trzeba liczyć, że te 5-6cm trzeba dodać. Tak to jest ten za 145zł, 3 rządki, 2 kolory.
anai, teoretycznie takie naczółki ma holenderska firma BR. Na razie nie udało mi się takiego kupić, chociaż już kilka miesięcy próbuję 😁 W tej chwili producent na swoim magazynie go nie ma. Teraz rozmawiam z jednym sklepem, jeśli uda im się gdzieś taki naczółki wynaleźć, to dam znać 🙂 Niestety w Schocke tylko w komplecie z ogłowiem, więc trzeba wyskoczyć z jakichś 700 zł 😤
Mo B., Schockemohle ma brutto 40 cm w rozmiarze cob (on jest zaprojektowany jako opadający). Moje konie mimo cobowych główek mają szerokie czoła, więc naczółek tylko minimalnie opada. Marzy mi się full 😎
chilli2, zielone niestety nie wiem co to - upolowane onegdaj na Ebayu. Wieczorem mogę wstawić logo z naczółka, może ktoś rozpozna? Ma świetny, głęboki, szafirowo-zielony kolor, na rudego konia, jeszcze do pasujących szmat musi być szał 😜 No i jest duży (wreszcie rozsądna firma!) - full ma w prostej linii 43 cm plus wyraźnie profilowaną falę. Jak będzie ładniejsza pogoda, to spróbuję go pofocić na Skwarku.
quantanamera, dzięki za odpowiedź, widziałam ten BR na ich stronie, są piękne 🙂 Jakby Ci się udało gdzieś zlokalizować takie cudo, będę wdzięczna za info.
Mój naczółek od Anaa. Zdjęcie słabe bo kobyła nie chciała stać bo u nas owadów już pełno. Naczółek niestety najprawdopodobniej będzie na sprzedaż bo chce dłuższy 🙁
Koniczka, muszę ruszyć tyłek do Bajarda i zrobić lepsze fotencje 😉 ale generalnie fajnie 😉 draskaeb, wow, wygląda super! bałam się trochę jak to wyjdzie, ale nawet tej długości mi się podoba 🙂
Koniczka, Twój naczółek również obłędny, chociaż lepiej prezentowałby się przy cieńszym nachrapniku. Całość wygląda "masywnie", a naczółek taki niepozorny 😉
Tylko problem jest taki, że kobyła ma meeeeega gęstą grzywkę i za cholerę nie widać tego naczółka także decyzja już podjęta- musi być dłuższy. Ale jest rewelacyjny, skórka super, wykonanie idealne no i te kamyczki! Anaa 👍