Forum konie »

Dobre i polskie! Rodzime, polecane firmy i ich produkty :)

Bylam w takiej "fabryce" rymarskiej  😀  Sklada sie z kompleksu malych klitek na uboczu miasta, gdzie na podlodze siedza rzmieslnicy i pod czujnym okiem szefa recznie szyja najrozniejsze cuda z najnowszych katalogow topowych marek. Dostalam kilka sztuk do testow na probe, rozne akcesoria. Jakosc zalezy od ciebie, jesli chcez ze skory lepszej, trzeba wiecej zaplacic. Na sprzecie wybija ci kazdy znaczek, oznaczenie firmowe, nawet twoje wlasne. Indie to glowni dostawcy wyrobow skorzanych.

Możemy się przenieść do zbiorowych  😉 spytam znajomych bo oni od paru lat z Chin sprzęt ( nie jeździecki  😉) sprowadzają. Jak wyglada sprawa z cłem, transportem itp. Ale czy wiadomo, że siodła z Chin czy może Indie  😉
naprawdę ciekawie się wątek rozwinął. Może niektórzy przejrzą na oczy ile za wybicie markowego znaczka, czy przyszycie metki dopłacają...
naprawdę ciekawie się wątek rozwinął. Może niektórzy przejrzą na oczy ile za wybicie markowego znaczka, czy przyszycie metki dopłacają...

deb, doskonale wiesz, ze to nie jest do konca prawda.  owszem wiele firm produkuje swoje rzeczy w azji gap, calvin klein itd, markowe masówki, ale są też linie, które zostawili np w stanach.  azja jest mistrzostwem podróbek, można tam kupić rzeczy w bardzo dobrej jakosci, praktycznie niczym sie nie rozniace od oryginalu lub lekko zmodyfikowane np. torbe "pucci" a nie gucci, ale pisane ta sama trzcionka😉  ani siodla amerigo, ani prestige nie sa produkowane w chinach tudziez pakistanie, nie są "any colour, any size"  a juz hitem jest opis taki sam przy wszystkich siodlach 😉 "MY DRESSAGE SADDLE IS VERY LONG LIFE..
FULL LEATHER HIGH CLASS..SEAT SOFT COW MILLED LEATHER, UNDER THE WOOL,HIGH QUALITY MAKING HERE,I HAVE THE TREE NYLON BOTH WOODEN TREE WITH FIBRE COATING...SS FITTING..
I HAVE USED IN SADDLE WOODEN TREE WELLKNOW HERE TREE FOR LONG LASTING"

natomiast zdecydowanie zgadzam sie co do padów, derek, czapraków.  robione sa w kontrolowanych przez producentów fabrykach, ale ile tego produkowane jest obok... pewnie masa.  dlatego preferuje np Twoje produkty, bo jakosciowo sa lepsze, precyzyjniej wykonane i starczaja "niestety" 😉 na bardzo długo.
oj tez mysle ze wiekszosc ceny markowych to wlasnie metka.; jakosc jakoscia, ale jesli podroby z tych samych matrialow mozna robic kilka razy taniej i tez duzo zarabiac - to niestey placimy za metke(czyli np marketing...choc... widziala ktos w tv reklame anky? alabo w radiu eskadrona? bardzo niewielka ta reklama jest w porownaniu do "powszechnych" towarow. katalog...i tyle - reszta sie sklepy zajmuja na wlasny koszt.
no i 2 rzecz to marże - derka eskadrona u nas kosztuje 500 zł, w niemczech, bez promocji, w sklepie 200 ..... wiec zakladajac marze sklepowa 30-50% - jaki jest koszt dla sklepu, i jaki dla producenta?(bo on tez przeciez zarabia -to nie fundacja charytatywna).

dlatego spokojnie mozna w takich fabryczkach w azjii czy tu w polsce (nasze producentki  :kwiatek🙂 rzecyz takiej samej jakości , a duzo tansze. choc i tak nasze ze względu na mała skale produkcji kupuja droższy materiał, więc musza sprzedawać drożej, z mniejszym zarobkiem...

a z indii keidys mielaysmy zamawiac oglowia. zadne podroby, miejscowy producent poprostu. pieknie wykonane, piekne wzory, piekna skora.
i baaardoz tanio. nawet z przesylka. a po mailu ze jestesmy zainteresowane kilkoma szt. oddzwonił...i to kilka razy 😉
da się zamawiać i z USA (chociaż zaniżanie faktury to był spory stres  😂 ), a i znajomy brał z Chin rzeczy, tylko najpierw wyrobił jakieś papiery.
Produkcji Caball 🙂 serdecznie wszystkim polecam!

No więc włażę se na duńskie forum i patrzę a tam ludek rozpływa się nad bryczesami RTS (http://www.heste-nettet.dk/forum/6/209132/205434/)

Dobre bo polskie. Szyte na miarę bryczesy

http://shop.yourpassion.eu/webpage/da/kontakt.html

I mają po duńsku też http://shop.yourpassion.eu/webpage/da/kim-jestesmy.html
Dobre bo polskie. Szyte na miarę bryczesy

http://shop.yourpassion.eu/webpage/da/kontakt.html

Elu - zgadzam się z Tobą !

Solidna, dobra firma - zamówiłam na 'Torwarze' - przysłali w ciągu tygodnia bryczki uszyte na miarę - wszystko jak się należy.

Potem jeszcze wymienili mi pełny lej w sonnenreiterach - też bez pudła !!!!

Polecam !
A+A,  pochwalisz się fotką?

skoro w temacie RTS, miał ktoś ich bryczesy jeansowe?
Isabelle, mam jeansowe RTS, teraz czaję się na Passiony 🙂 - znaczyć może uda mi się namówić sponsora (męża) na nie 😉. Passiony mam białe i są genialne!! Tu fotka RTS jeansowych:
ja kupilam na torwarze dzinsowe, Ale aktualnie malo jezdze zeby sie wypowiadac o wytrwalosci. Na pewno sa wygodne i solidnie zrobione, i calkiem nie brzydkie.
No proszę, a ja opłakiwałam swoje RTS-y, bo zanim zdążyłam się nimi nacieszyć, rozmiar się zrobił trochę mało odpowiedni, a myślałam, że RTS-ów już nie ma. Czy modele Passionów odpowiadają modelom RTS-ów?

A+A, ile kosztowała wymiana leja?
A+A, ile kosztowała wymiana leja?

120 albo 130 - nie pamiętam.

Zdjęciem się nie pochwalę - bo nie mam i chyba jestem kiepskim modelem  😍
epk,  super wygladaja! a możesz powiedzieć, czy są sztywne, czy raczej jak FP bardzo ciągliwe?

A+A kto jak nie Ty ma się chwalić  😜
A+A, a jaki model tych bryczesów masz?
A+A, a jaki model tych bryczesów masz?

to jest trzy model w jednym - mam wysoki stan + kieszonki + jodpury  😅

Mogę się przyodziać na imprezę - to zobaczysz  😍
epk, dość uciągliwe, miękki ten jeans - mam np. eurostary i pikeury jeansowe i tamten jeans jest bardziej sztywny. Natomiast nie wiem jaki jeans jest teraz w Passionach - ich w rękach jeszcze nie miałam. To już parę lat minęło i materiały też się zmieniają, także może być to zupełnie inny jeans.
epk, dość uciągliwe, miękki ten jeans - mam np. eurostary i pikeury jeansowe i tamten jeans jest bardziej sztywny. Natomiast nie wiem jaki jeans jest teraz w Passionach - ich w rękach jeszcze nie miałam. To już parę lat minęło i materiały też się zmieniają, także może być to zupełnie inny jeans.

Ło matko, epk, sama do siebie gadasz?  😲
trusia,  😀iabeł: no wiesz, to już ten etap 😉 hahahaha, dopiero zobaczyłam 😉

To już nie zmieniam, ale miało być do  Isabelle 😉
wczoraj dotarły do mnie kantary skórzane od Pana Marka z Ursusa. dzieło sztuki normalnie! absolutnie polecam. wszystko co zamówiłam do tej pory znacznie przerastało moje oczekiwania.
a czy orientujecie się czy ktoś robi na zamówienie kopystki: muszą koniecznie być odpicowane na maksa,  rękojeść z hebanu inkrustowanego srebrem, haczyk ze stopu nieżelaznego, szczotka z włosia dzika libijskiego.
szczotka z włosia dzika libijskiego

ale pojechałaś 😉
reszta to pikuś 😉
co pojechałam przecież takie kopsytki są nieodzowne do sprawnego czyszczenia kopyt, i przy okazji wszyscy wiedzą że MNIE STAĆ i że ja na końprormisy względem JAKOŚCI  nie chadzam.
Taka kopystka pewnie sama czyści kopyta  🤣  Daj znać, jak znajdziesz, fajnie jest móc się czymś wyręczyć  😉
Aaaa, nie działa galeria i katalog na stronie caball.pl 🙁 A ja chciałam wybrać sobie maskę.
odkopuję żeby pochwalić się że w końcu mamy zestawy z nausznikami. Moja krwawica 😉
A ja muszę pochwalić Ivett. Wczoraj wysłałam do niej do naprawy dość mocno zdezelowaną derkę siatkową. Została ona odesłana do mnie dzisiaj. Naprawiona  😲 👍
Czym wyście to wysyłały  😲 ? Toż to większe gratulacje należą się poczcie niż samej Ivet!!  😂
Pocztą polską. Znaczy ja derki w łapach jeszcze nie mam, ale sam fakt, że mi Ivett napisała wczoraj, że derka już naprawiona i odesłana wprawił mnie w osłupienie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się