Forum towarzyskie »

Re- Voltowa Foto Zabawa. Przyjmujesz wyzwanie ? :)

Dla autorki usuniętego zdjęcia  👍 za uczciwość 🙂
Brawo za uczciwość, szkoda że autorka nie pomyślała wcześniej. Tak to 28 głosów przepadło 🙄
czy te bociany to są żywe???
chyba nie. przynajmniej mi wyglądają na sztuczne  😀
mam dylemat co do autorów, będzie później zdradzone, kto które robił?
zagłosowałam. jak na razie wyniki ciekawe, jak dla mnie.
autor/autorka numeru 8- już nie ma tyle odwagi- zdjęcie na bank wygrzebane z szuflady... 🙄
izakadul - nie jest, autorka nie jest z Polski po prostu.

podejrzewam kto jest autorem zdjęcia. Podoba mi się ten styl.
A ja nie wiedziałam, że można głosować na 3 i zagłosowałam tylko na 1 zdjęcie 🙁
A ja bym chętnie na jedno tylko zagłosowała, ale nie wiedziałam że się da, więc kliknęłam na 3.

no to zwracam honor  :kwiatek:
Mnie szczegolnie urzekly 2 zdjecia i ciesze sie, bo prowadza  😎
Mi się również podobają dwie fotki i przodują więc jest dobrze  😅
Z pewnością zagłosowałabym mi sie zdjęcie konia w deszczu, gdyby było wstawione do konkursu o innej myśli przewodniej. Szkoda, bo jest przepiękne, ale jednak można takie zrobić nie tylko wiosną. W związku z tym zagłosowałam na trzy inne 🙂
ja nie wysłałam zdjęcia, bo wydawały się moje takie.... hmmm, bez pomysłu, wstydziłam się po prostu
teraz porównując widzę - że nie byłoby źle  🏇 🏇

więc jaki nowy temat?
Dodofon, nowy temat poda ten, kto wygra.
Mnie cieszą dotychczasowe wyniki, bo już zaczynałam wątpić, czy naprawdę "koń jaki jest każdy widzi", że piękno i sens zwyczajnie... widać. I że takie odczucie jest powszechne.
ja mam nadzieje że następnym razem przestaniecie chować głowy w piasek i się wstydzić, ważna jest kreatywność, pomysł, i odwaga by się nie bać pokazać coś do bani, ale swojego, nie każdy musi być mistrzem świata, a fotografia idealna, idealne foty bowiem są w pamięci krócej niz te irytujące, mające w sobie to coś, trzeba przekonać siebie samego że to my robimy dane zdjęcie, i to my mamy mieć w stosunku do danego zdjęcia pozytywne odczucia, i nie robimy czegos pod publikę, naśladując a wręcz udając kogoś kim nie jesteśmy... fotografia to zabawa, światłem, tematem, obiektem ...
gratuluję wszystkim, którzy posłali zdjęcia, gratuluję pomysłów, sposobów wykonania, bo przecież każdy z nas jest inny, innym aparatem foci, o innych mozliwościach, dlatego następnym razem mam nadzieje że więcej z nas się zmobilizuje i przede wszystkim pogoda dopisze
Więc tak, uwagi ode mnie ogólne takie.

Po pierwsze: Do zabawy zgłosiło się 37 osób, zdjęć mamy 25. Gdzie zniknęło 12 osób?
Były 3 tygodnie, temat był znany. Nie zgłaszajcie się jak nie macie zamiaru tych zdjęć zrobić albo potem przesłać.
Teraz to nie ma znaczenia, bo zdjęć jest dużo, ale co będzie jak zgłosi się kiedyś do zabawy 15 osób i 12 zrezygnuje?

Po drugie: Czytajcie regulamin, kolejne już zdjęcie okazało się być zeszłoroczne.

Po trzecie:
Zmniejszajcie zdjęcia. Dla was zmniejszenie jednego zdjęcia to zerowy problem. Dla mnie zmniejszenie kilku na raz to już kłopot, bo boje się, że potem będę słyszeć o zniszczonej jakości, że nie takie miało być, że coś tam. Pomijając już fakt, ze zmniejszenie kilku zdjęć zajmuje trochę czasu 😉

Po czwarte: Podpisujcie się w mailach. Ja w tej chwili nie wiem do kogo połowa zdjęć należy. Nawet jakbym chciała na końcu ujawnić autorów to nie mogę, bo nie jestem w stanie się połapać co jest czyje.

Po piąte: Nie wysyłajcie po 3 zdjęcia. Zdjęcie ma być jedno, JEDEN PLIK, JEDEN .JPG ale na tym jednym pliku czy jednym jpg mogą widnieć 3 zdjęcia. Np.

Po szóste:
Poprawki, dosyłanie nowych zdjęć. To nie jest konkurs na "kto najszybciej wyśle fotę". Jak dla mnie to możecie je wszystkie wysyłać ostatniego dnia, jak już będziecie pewne, bo w tej edycji dużo czasu zajęło mi wyszukanie w niepodpisanych mailach czyje to zdjęcie jest i które mam zamienić na to, co jest poprawione i co zmienić.

Uh, to chyba tyle.
kolejne już zdjęcie okazało się być zeszłoroczne.

Kolejne z czołówki 🙄
Misskiedis - no niestety, to pierwsza zabawa, potraktujmy to wszyscy jako rozgrzewkę i takie beta testy 😉
Nine, pewnie że tak 😉
Czyli wprowadzamy zmiany w regulaminie? Widzę, że problemem są braki podpisu, złe rozmiary i za dużo zdjęć. Czyli jak? Dajesz upomnienie a jak nie dostaniesz "regulaminowego" maila to "olewasz" i nie wstawiasz zdjęcia na konkurs?

Ja się podpisałam w tytule maila a w treści już chyba nie. To wystarczy czy jeszcze w treści maila pisać nick?
A może nazywać zdjęcia nickami? np. flygirl.jpg 😉
Po ogłoszeniu wyników możemy się ujawnić. Tak jak jest bo przynajmniej głosujemy na anonimy i nie ma sympatii i antypatii 🙂
fajnie by było jakby po ogłoszeniu wyników wiadomo było kto które zdjęcie zrobił.
Czyli wprowadzamy zmiany w regulaminie? Widzę, że problemem są braki podpisu, złe rozmiary i za dużo zdjęć. Czyli jak? Dajesz upomnienie a jak nie dostaniesz "regulaminowego" maila to "olewasz" i nie wstawiasz zdjęcia na konkurs?

Nie wiem czy zmiany będą, regulamin jasno pisze o wszystkim co zawarłam w powyższych punktach.
Kar nie przewiduje, chciałam by to była zabawa, przyjemność, relaks... ale dla wszystkich, ze mną włącznie 😉
Teraz Time została ukarana, wysłała 3 zdjęcia, 2 razy upomniałam na forum, była, widziała, czytała, nie dosłała jednego zdjęcia.
Co do nieregulaminowych zdjęć to są wszystkie poza ww., pozmniejszałam sama ale wolałabym nie musieć tego robić więcej.

Fajnie by było ale szczerze? 😉 Wątpie by ktoś tak zrobił, ze zmniejszeniem zdjęć był problem, ba problem był z podpisaniem się w tytule maila...
Nie widzę szans na zmienianie nazw plików 😉

Po ogłoszeniu wyników możemy się ujawnić.

To musicie się ujawnić we własnym zakresie 😉
[quote author=flygirl link=topic=87575.msg1360939#msg1360939 date=1333559164]

Fajnie by było ale szczerze? 😉 Wątpie by ktoś tak zrobił, ze zmniejszeniem zdjęć był problem, ba problem był z podpisaniem się w tytule maila...
Nie widzę szans na zmienianie nazw plików 😉
[/quote]

Może chociaż część zgłoszonych tak zrobi, zawsze trochę łatwiej do ogarnięcia 😉

A do kiedy w końcu ankieta? 👀
może poprostu każdy napisze numer swojego zdjęcia po ogłoszeniu wyników i już  😉
Miss - 4 dni od przedwczoraj 😉 Czyli jeszcze z dwa 😉
Myślę, ze ankieta do piątku 6.04. do 19
Liderzy niech już myślą nad tematami !🙂
nine, myślę, że warto także określić godzinę, do której trwa ankieta 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się