może ma nadzieje tak jak ja, że jednak Gospodarze forum zgodzą się przywrócić stare ogłoszenia... a to że starych ogłoszeń nie ma to da się zauważyć szczególnie po ilości PW w sprawie kupna/sprzedaży ;(
katija: nigdy nic nie wiadomo ; ] Poza tym chyba mam prawo wygłaszać moją opinie , ja jestem za tym żeby były oba rodzaje ogłoszeń-takie jest moje zdanie jak najbardziej na temat. Więc po co jest ten temat skoro starych ogłoszeń nie będzie ; o ?
Dokładnie. Odkąd są nowe ogłoszenia to ruchu w tym nie ma żadnego. Zero pw / maili itd. Fakt, że z jednej strony lepiej, bo wydaje mniej kasy (zawsze nawet jak nie chciałam nic kupowac to cos tam w ogłoszeniach wpadło w oko i sie kupiło), ale z drugiej strony sama tez nic właścieiwe nie sprzedaje. Zero odzewu na wstawiane ogłoszenia.
A może umówić się (testowo) na tydzień codziennego zaglądania do ogłoszeń? "Poświęcić się" 🤣 Czy się chce kupić, czy nie? Tak dla rozrywki 🙂 a la forum? Może byśmy się (klienci) przekonali, przyzwyczaili...
U mnie bez zmian: bardzo mi się nowe ogłoszenia podobają 😀, szczególnie, że w ogóle do nich nie zaglądam 😁 Zysk czasowy - ogromny. Oraz - brak "pilnie koniecznych" wydatków, które jakoś robiły się "konieczne" gdy coś przyuważyłam. Jakoś wydaje mi się, że nie jestem jedyną osobą do tego stopnia zadowoloną z nowych ogłoszeń 💃 Nie jestem pewna, ale chyba zdarzyło się tak: admin, z dużym nakładem sił, przygotował super magazyn/hurtownię/bibliotekę. Super - gdy się wie czego szuka, łatwo znaleźć i nie tracić czasu. Wyobraźmy sobie, że to odzież damska. Cudnie leży na półkach i w szufladach. A jaki porządek! Tymczasem sporo osób, gdy nie zobaczy na manekinie/oknie wystawowym, nie "rzuci okiem" przypadkiem, nie dotknie w przelocie - nie ma opcji, żeby kupiła. Akurat czerwoną kieckę, akurat w stokrotki, na półce n, w rozmiarze m - i tylko tam. Wydaje mi się, że mieliśmy takie okno wystawowe ze zmieniającą się płynnie ekspozycją. Nie docenialiśmy. Miniatury, powiecie? Miniatury tak bezlitośnie obcinają kadr, że oczy bolą i trudno przedmiot zidentyfikować. No ale - moja opinia jest totalnie nieistotna, bo nic nie planuję(!) kupić, a na sprzedaż liczyć przestałam (i nie sądzę, żeby to była kwestia formuły ogłoszeń).
A ja się z tym zgodzić nie mogę. 😉 Bo jeśli wejdziesz w ogłoszenia , potem w sprzęt i akcesoria i zaczynasz sobie przewijać strony, to NICZYM się to oglądanie nie różni do oglądania starych ogłoszeń. Jeśli dodatkowo wybierzesz opcję "jak forum" to już w ogóle prawie to samo. Dlatego ja naprawdę NIE ROZUMIEM tego płaczu. 🙂
Tyle, że żeby to zauważyć to TRZEBA TO ZROBIĆ.
Ja mam inne skojarzenie.
Jest takie powiedzenie "Nie wykupione leki nie działają. od posiadania samej recepty nie będziemy zdrowsi". Podobnie z tymi ogłoszeniami. Jeśli się nie wejdzie i nie spróbuje przewijać "sprzętu i akcesorii" to nie ma szans by się do tego przekonać.
Jeśli wam nie pasuje, że ogłoszenia wiszą aż miesiąc, sprzedający może ustawić opcję, że ma być ogłoszenie widoczne tylko tydzień. Fakt- częściej się pojawi na pierwszej stronie. Minus- trzeba je w kółko wystawiać.
A ja dostałam PW z pytaniami czy mam takie a takie bryczesy bo - "nie chce mi się przeglądać tych ogłoszeń" - " nie lubie nowych ogłoszeń" nie no fajnie, bez sensu w takim razie wstawiałam każde po kolei skoro i tak nikt tego nie czyta ;(
I o tym mówię. Poobrażane na ogłoszenia nawet nie zechciały zerknąć, żeby sprawdzić "jak to działa i z czym to się je". Na zasadzie "nie bo nie, bo mi się nie podoba na dzień dobry". Wkurza mnie to. Zrozumiałabym, że ktoś wszedł, posprawdzał możliwości, poporuszał się tam i zdecydował, że mu to nie pasuje. Ale wiele osób weszło raz, czy dwa lub trzy, NIE POSTARAŁO się zrozumieć jak one funkcjonują i obrażają się jak małe dzieci na dzień dobry.
Jeśli ktoś naprawdę będzie chciał coś kupić, to sobie poradzi.
Tak taki zawsze. Gorzej jak ktoś naprawdę będzie chciał coś sprzedać i potencjalny klient nie wejdzie "bo mu sie nie chcę, czy nie lubi nowyc ogłoszeń".
Zna ktoś odpowiedź na moje pytania z poprzedniego posta?
mam zamiar napisac do q. prosbe o trzy rzeczy: swiecenie sie linkow, wyswietlanie sie nicka na liscie ogloszen, oraz o button do ogloszen pod avatarem- dzieki temu mozna by kliknac w button np majeczki i miec dostep od razu do wszystkich jej ogloszen.
katija, bardzo fajne by to było, jakby Q się zgodziła to rewelacja. I to co Koniczka, piszę również, bo szczerze to nawet nie sprawdzałam czy w którymś z moich ogłoszeń mam jakieś propozycje 😉
powie mi ktoś jak dodać ogłoszenie na nowych ogłoszeniem, bo zaraz mnie piorun trzaśnie 😤
Wchodzę w ogłoszenia, daje dodaj ogłoszenie, wyskakuje strona, że muszę sie zalogować, no to loguje i nadal to samo i tak w koło macieju.. Jestem zalogowana na re-volcie, nie na voltopirach i mam zaznaczone, żeby było zawsze zalogowane.. i co dalej? bo i tak nie działa 🤔
Bo jak połowa się poobrażała i jest z góry na "NIE, bo tak" i w ogóle nie wchodzi w ogłoszenia..... to i taki tego efekt.
Ja się próbowałam przełamać- trzy dni siedziałam przeglądając ogłoszenia od samego początku- jakieś 190 stron 🤔 i obiecałam sobie, że od tej pory będę tam zaglądać regularnie, żeby nie robić "zaległości". I co? I nic. Nie zaglądam. Bo nie pamiętam. Bo mimo wyglądu "a la" forum, co nie ukrywam nieco podniosło mi komfort przeglądania 😉, to jednak już nie to samo. Podobnie jak większość chyba użytkowników, zaglądałam na "nowości"- strony nie oglądane od ostatniej wizyty, w tych ogłoszeniach takiej opcji nie ma- trzeba pamiętać, co się już widziało, a czego nie. Zwykle także nie szukam konkretnej rzeczy, a podobnie, jak ktoś wyżej napisał- "jak coś mnie łapie za serce", to się tym bliżej interesuję, więc rozbudowana opcja wyszukiwania, choć bardzo przemyślana i wygodna w użyciu, mnie osobiście nie jest potrzebna. Także zdecydowanie wolałam starą wersję. A skoro sprzedający zauważają słaby ruch, to chyba coś jest na rzeczy. No i ogłoszenia typu "kupię" to już chyba całkiem przepadają w czeluściach nowych ogłoszeń..
Zgadzam się z tym, o co chce prosić katija Zgłaszałam prośbę o widoczność nicków, na samym-samym początku istnienia "nowych ogłoszeń", jak i o rozdział końskich i niekońskich (to akurat udało się zrealizować) i jeszcze parę innych propozycji, także nie ograniczam się do samych narzekań 😉
Mi się bardzo podobają nowe ogłoszenia bo nie musze przewracać x-stron w poszukiwaniu konkretnej rzeczy, szukałam derki wchodze w derki i widze wszyskie oferty derek. We wcześniejszych ogłoszeniach musiałam albo przejżeć te 20-kilka stron albo używać wyszukiwarki albo codziennie przeglądać nowododane oferty.
Ja jestem zadowolona z nowej wersji ogloszen i nie wiem po co takie wielkie "halo" w sprawie usuniecia starej wersji. Teraz jest bardziej przejrzyscie i nie trzeba przewijac dwudziestu stron watku zeby cos znalezc.
mam zamiar napisac do q. prosbe o trzy rzeczy: swiecenie sie linkow, wyswietlanie sie nicka na liscie ogloszen, oraz o button do ogloszen pod avatarem- dzieki temu mozna by kliknac w button np majeczki i miec dostep od razu do wszystkich jej ogloszen.
wszystko jest 🙂 linki sie swieca, nick sie wyswietla, guziczek jest 😀 dziekujemy 🙂