zembria, w sumie to nie wiem, jedna fizjo bierze 50 zl a jedzie daleko, kowal który robi u nas prawie całą stajnie nie dolicza za dojazd. Wetki mojej nie pytałam, bo ma spory kawałek a zwykle robimy sporo rzeczy więc płacę cały rachunek bez wyszczególniania/
zembria, specjalista spoza pomorskiego - ok. 2-3 PLN/km od poprzedniej stajni. Ok. 60-100 PLN, jeżeli od weta z pomorskiego, ale z doskoku, potrzeba coś "na cito".
Jak fizjo regularnie, to za dojazd nie mam dopłaty. To samo z kowalem. Jeżeli to nic pilnego i mój wet prowadzący konie ma po drodze, albo może sensownie w grafik sobie to wpisać, to też nie mam dopłaty za dojazd.
Nieco obok tematu: stajnia Czereda w Pomlewie - można polecić , żeby wysłać tam dziecko na obóz jeździecki?
Rzut beretem, a wstyd przyznać, że nigdy tam nie byłam i nie kojarzę w ogóle tej stajni.
To jeszcze może tu zapytam. Kogo do sprawdzenia i ewentualnej korekty siodeł polecacie? Wiem tylko, że Dorota Koziorwska ma dobre opinie. Czy jest ktoś jeszcze? Zawsze korzystałam z przedstawicieli Prestiga, ale żadne siodło już na gwarancji nie jest więc wolałabym aż tyle nie płacić za wizytę. Do tego Piotr Wierzchowski już tutaj nie jeździ.
zembria, z ''siodłoserwis'' polecam bardziej Adama, lepszy kontakt, dogodniejsze terminy i jak mówisz, które siodła Cię nie interesują to nie wciska ich na siłę. Jeśli szukasz siodła na wymianę, bo mają komis i sprzedaż konkretnych marek. Zaś jeśli chodzi o korektę i sprawdzenie to jak najbardziej Dorota Koziorowska, która może jeszcze ''dogłębnie'' sprawdzić konia jako fizjo.
vieviura, już nieaktualny temat z mojej strony. Czekałam 2 miesiące aż wyczekałam 😀 w sobotę się przeniosłam, a w niedzielę konie już dołączyły do stada. Do Equilandu poszły zaś 3 moje znajome na początku lutego. Z tego samego powodu co ja, zamknięcie dotychczasowego pensjonatu. Ale dzięki za polecajkę 🙂
BUCK,klaudiabolusiowa, Dzięki. Już napisałam do Doroty i się umówiłyśmy. Mam do sprawdzenia tylko nasze siodła i ewentualnej drobnej korekty jeśli będzie trzeba.
Cześć wszystkim, czy ktoś może wie jacy trenerzy skokowi stacjonuja bądź regularnie bywaja na hipodromie w Sopocie? Chciałabym się wybrać z własnym koniem
Lunitari, Przemek Sarnowski, Jarek Psiuk, zakładam że Grzesiek Psiuk też. Na miejscu z osób które mają podpiecznych skaczących masz np. Agnieszkę Racką, Karoline Rogale
ale pewnie lista jest dużo dłuższa 😀
Pytanie nie do końca w temacie, ale stwierdziłam że zadam je tutaj bo znajdę tu regionalne informacje - słyszałyście, żeby jakaś stajnia w okolicach Gdyni szukała pracownika? Najlepiej jako luzak, ewentualnie stajenna. Śledzę grupki na fb i ogłoszenia, napisałam do kilku stajni, bez odpowiedzi. Pensjonariusze zazwyczaj wiedzą o takich rzeczach szybciej niż internet, więc byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki 😀
Rudzielc_23,
Niestety nie wskażę stajni, ale z tego co wiem to Konie jak malowane na YT, ma film gdzie dzielą się spostrzeżeniami odnośnie tego podłoża w użytku. Z tego co pamiętam to problem z równaniem poruszali, trzeba grabkami ślad równać oraz ze sprzątaniem kup 🙂
klaudiabolusiowa, to jest stajnia pod Szczecinem i byłam tam kiedyś i z nimi rozmawiałam właśnie na temat tego podłoża, tylko oni wtedy mieli to podłoże ze ścinek gumowych (reitex) a nie tekstylne (equitex).
[quote]Czy mamy gdzieś w pomorskim stajnie gdzie mają Rudzielc_23, nie jestem pewna w 100%, ale chyba w stajni Baskil w Chwaszczynie mają takie podłoże na hali (albo coś bardzo podobnego)
Hej, poszukuje miejsca w pensjonacie dla jedego konia, interesują mnie stajnie w okolicy Gdańska, najlepiej z dobrym dojazdem autem z centrum. Stajnie z halą i placem o dobrym podłożu i padokowaniem. Proszę o polecenia. Czy ktoś orientuje się, czy są wolne boksy gdzieś w okolicach Gdańska?