jeździłam z nią ponad 2 lata i to głównie jej zasługą jest przemiana tego konia: (wstawiam linki ponieważ zdjęcia wstawiałam już w Kąciku Puchnących z Dumy)
i gdyby koń nie wyjechal trenowac do Niemiec na pewno dalej bym z nią jeździła. moich osiągnieć na zawodach nie było bo... nigdy nie wystartowałam na żadnych, mimo namówień ze strony ww. Pani. poprostu nigdy nie ciągnęło mnie do sportu - a mając na uwadze dobro konia i chcąc dalej się rozwijać wiedziałam że najlepiej zrobię jeżdżąc z tą Panią i nigdy nie żałowałam tej decyzji
w radio mówili, że te konie na bank nie były z Owczarni. Nasze raczej tak daleko by sie nie pofatygowały. Zresztą ostatnio jak rozwaliły płot to poleciały do lasu a nie na ulicę.
wiecie cos moze o jakichkolwiek(!) stajniach w kierunku gorki wschodnie/zachodnie, sobieszewo i okolice? moga byc przydomowe, prywatne, cokolwiek -nie pytam pod katem ani pensjonatu ani nauki jazdy konnej 😉
Stajni na wyspie sobieszewskiej jest 5. Nie ma ani jednej która oferowałaby pensjonat (tzn jedna niby oferuje ale nie polecam, dlaczego PW). Jedna jest na Górkach Wsch u alkoholika, konie zaniedbane, szkoda zaglądać. Potem jest stajnia w okolicach Mewy (trochę w stronę Świbna ale przed Wieńcem), prywatne 2 koniki, właścicielka lekko nawiedzona jeśli chcesz więcej info PW. Jest też stajnia w starym po PGR budynku we Wieńcu, również prywatne 2 konie. Moje koleżanki mają przydomową stajnię na 2 konie w Świbnie za kościołem. Jest jeszcze stajnia w Przegalinie na wale, właściciele życzliwi ale dziwni, prowadzą jakieś jazdy ale za bardzo się nie znają. Jeśli interesują Cię jeszcze jakieś konkretniejsze info zapraszam na PW 🙂
[quote author=lets-go link=topic=87.msg304374#msg304374 date=1248519721] Po raz kolejny jest szansa że mnie przeniosą (pracodawca naturalnie 😉) z powrotem do PL (oby!) Poszukuję więc ośrodka w Trójmieście i okolicach, lecz koniecznie z karuzelą boksową i halą - padoki nie są tak bardzo istotne, wystarczy niewielki okólnik, możliwość wyjazdu w teren też nie jest tak ważny - oby można było zrobić małą "rundkę" stępem. [/quote]
Sprawdź Turze k. Tczewa, kawałek w bok od A1 🙂 Stajnia ma pono grono zagorzałych przeciwników, owszem, ma minusy, ale hala i karuzela działają. Tel. 602 657 701. Powodzenia, też poszukuję nowej stajni, ale blizej Gdyni. Pozdrowienia!
Dzięki :kwiatek: Jak będę w Trójmieście, zrobię małą "pielgrzymkę" po okolicznych ośrodkach. A co wiadomo o KJ Jackiewiczów? Dobre opinie? Złe opinie? Plotki..? 😉
Felix a co tam u Twojej "koniny". Pamiętam jego historię z wątku "historia mojego konia" (albo podobnie)
O Jackiewiczach są chyba dobre opinie?Z tego co słyszałam. Lets-go najlepsze opinie ma i tak stajnia Ponii,mimo ,że jest daleko😉nie wiem tylko czy ma miejsca.
Trubal, ciekawa jestem jako, ze wydajesz się reprezentować stajnię Dajak co powiesz na temat warunków dla koni jakie oferujecie.
Pytam, ponieważ spotkałam się z opinią ze zważony posiłek podany jednemu ze stojących w Dajaku koni będącemu w intensywnym treningu to niecały kilogram co daje nam jakieś 2,7 kg dziennie. Dajak pustoszeje w zastraszającym tempie. Pomorskie stajnie zapełniły się szybko po tym jak wiele osób zabrało swoje konie z tej stajni.
co jest tego powodem? Czy plotki że stajnia należy do dwóch właścicieli którzy nie mogą się ze sobą dogadać są prawdą? Ze jest hala, ale nie można z niej korzystać bo szarpią się o nią dwaj właściciele?
to chyba nie najlepsze warunki przy takiej cenie pensjonatu?
O Jackiewiczach są chyba dobre opinie?Z tego co słyszałam. Lets-go najlepsze opinie ma i tak stajnia Ponii,mimo ,że jest daleko😉nie wiem tylko czy ma miejsca.
Deborah: Wygląda to w tej chwili tak: Pani Magdalena Zagajewska, która miała od nas kupować całą stajnię, w ciągu ostatnich trzech lat dzierżawiła stajnię i nigdy nie była jej właścicielem. W związku z tym, że nie kupuje jej, również jej już nie dzierżawi. Jeżeli chodzi o jedzenie, to jest ustalony poziom, każdy z koni dostaje tyle samo (chyba że są inne indywidualne ustalenia) i nikt nam nie zgłaszał, że dostaje mniej. W razie czego prosimy o kontakt, bo jest to sprawa jak najbardziej do rozwiązania 🙂 Z kolei pustoszenie Dajaka zaczęło się gdy stajnię dzierżawiła p.Magda, a teraz wygląda to inaczej. Kilka koni rzeczywiście odchodzi, głównie z powodu chwilowego braku hali ujeżdżeniowej, ale nie jest to na szczęście zastraszające tempo 🙂. Pani Zagajewska w żaden sposób nie jest właścicielem, ani współwłaścicielem ujeżdżalni. Bardzo polecam przyjechać, zobaczyć i porozmawiać, ponieważ poza brakiem hali mamy na prawdę świetne warunki. W związku z tym, że przez ostatnie trzy lata stajnia była mocno zaniedbana, a my zajmujemy się całością dopiero od początku czerwca, prowadzimy dużo prac, żeby standardy obsługi klienta (zarówno czworonożnego jak i dwunożnego:P ) były jak najwyższe.
Trubal, dziękuję i rzeczową odpowiedź. chętnie odwiedzę stajnię jak będę w pobliżu.
edit: mam jeszcze jedno pytanie. w pierwszej części piszesz, ze ujeżdżeniowcy odchodzą z powodu braku hali ujeżdżeniowej. zrozumiałam przez to ze jakaś hala (skokowa/rekreacyjna) jest
ale pod koniec piszesz ze "poza brakiem hali mamy naprawdę świetne warunki" czyli można korzystać z hali czy nie?
planujecie jakieś zawody? jeśli dobrze pamiętam mniej więcej o tej porze odbywały się skokówki w Waszej stajni.. byłaby okazja, żeby podjechać 😉
nienienie 🙂 Nie odchodzą ujeżdżeniowcy, mówiąc hala ujeżdżeniowa miałem na myśli po prostu halę 🙂 W tej chwili hali nie ma, stoi co prawda cała konstrukcja, ale nie jest w tej chwili zadaszona, więc w praktyce jej nie ma. W tej chwili szukamy najlepszego rozwiązania tej sprawy.
Edyta dopowiada, że zawody na pewno będą organizowane, ale nie wiemy jeszcze kiedy i na jakich zasadach. Jest prawdopodobne, że zorganizujemy małe zawody typu "o złote kalesony" i "o uścisk dłoni prezesa", zresztą były plany żeby zrobić je dwa tygodnie temu, ale niestety pogoda pokrzyżowała plany... Najprawdopodobniej też wrócimy do organizowania Pucharu Mistrza, czyli zawodów dla każdego, z pucharem przechodnim jako nagrodą główną.
albo Angeel 😉 opinie bardzo dobre,ja konia zabralam stamtad 3 dni temu (z powodow finansowych...) a na moje miejsce juz jest kolejka ludzi. hala,karuzela,solarium,pastwiska,plac z przeszkodami i w miare dobrym podlozem.warunki w stajni tez ok,czysto i konie zawsze maja co jesc. polecam serdecznie, ale dopasc wolny boks to w tym momencie 8 cud swiata
[quote author=Gosia link=topic=87.msg311573#msg311573 date=1249476299] Lets-Go o KJ Jackiewiczów pytaj Zuziastej.
albo Angeel 😉 opinie bardzo dobre,ja konia zabralam stamtad 3 dni temu (z powodow finansowych...) a na moje miejsce juz jest kolejka ludzi. hala,karuzela,solarium,pastwiska,plac z przeszkodami i w miare dobrym podlozem.warunki w stajni tez ok,czysto i konie zawsze maja co jesc. polecam serdecznie, ale dopasc wolny boks to w tym momencie 8 cud swiata [/quote]
Dzięki! :kwiatek: Z boksami tak najczęściej jest: jak ośrodek jest ok i położony w fajnym miejscu (mam na myśli dojazd), to zazwyczaj nie ma miejsc. A jak jest już wolny boks to często się go trzyma "na wszelki wypadek" - i fajnie, bo wiadomo, tam gdzie kolejka, tam jest coś fajnego 😉
Stajnia Jackiewiczow baaaardzo fajna. Na pewno polecam. Mialam tam stac z Paczuniem, ale..... sila wyzsza niestety. Dojazd ode mnie z domu zajmuje okolo 40 minut a z uczelni w godziach popoludniowych dobrze ponad godzine.
[quote author=Ktoś link=topic=87.msg312020#msg312020 date=1249549277] Czy ktoś wie o jakiejs nowej stajni budującej się w Bąkowie? 👀
w którym miejscu? 🤔
ja tylko o Baninie wiem,ale to inny kierunek. [/quote]
Nie wiem dokładnie gdzie, słyszałam to od osoby nie mającej nic wspólnego z końmi. Podobno ma byc stajnia i hotel dla koni. Ale dopiero zaczynaja budowę.
Dzięki :kwiatek: W ogóle wszystkim z okolic Trójmiasta za pomoc strasznie dziękuję! :kwiatek: I jeszcze jeden: :kwiatek: 😉 Od razu skorzystam z okazji i zadam pytanie:
Bardzo możliwe, że mój drugi trener, będzie mógł (chciał) przyjeżdżać do Trójmiasta na konsultacje - żebym nie została z moim treningiem i szalonym Lordkiem 😉 taka "samotna". 👀 😉 Czy byłoby zainteresowanie ze strony "Trójmieszczan" (tak się mówi? 😉 ) na udział w takim konsultacjach (skokowych lub ujeżdżeniowych)? Pytam ogólnie, nie szczególnie, ponieważ sprawa jest że tak powiem na wokandzie "od wczoraj"?
lets-go, trener z Niemcolandii? Pewnie, że by było zainteresowanie! Mnie możesz już zapisać. Co do wymienianych stajni, "stajni" w Turzy absolutnie nie polecam, syf i przeogromna niekompetencja, reszty chyba nawet nie ma co komentować...