Odgrzebuję z czeluści 😉 Polecacie jakiś konkretny Internet na kartę? Potrzebujedo tabletu na wyjazdy na zawody w miejsca bez netu, czyli "raz na ruski rok" w sumie się przyda... Pobieżnie przeglądajac oferty widzę jednak, że karty mają dosć krótkie okresy ważności (poza Play bo tam bodaj rok), a i doładowania niewiele przedłużają ważność kart. Zależałoby mi na niskiej oczywiście cenie przy dużej ilości danych i maksymalnej ważności karty Polecicie coś? :kwiatek:
opolanka, korzystasz z tego?? dla mnie dziwne - jakieś depozyty płacić na 2 różne konta, dane podawać wszystkie... boję się takich rzeczy szczerze pisząc 🙁 Poza tym właśnie zasięg istotny, bo zawody zawsze gdzieś "w lesie" raczej 😉
_Gaga, korzystałam, teraz mam net w komórce, to już rzadko korzystam. Ja mam do od 2012r. chyba, wtedy trzeba było wypełnić formularz z danymi i im odesłać. Po 30 dniach przysyłali kartę. Musisz mieć do niej taki "adapter", jak pen drive (fachowo się nie wypowiem). Niedawno moi koledzy z firmy sobie zamówili i są zadowoleni, jeden ma w komórce, drugi w tablecie. Zasięg możesz sprawdzić na stronie. Trudno mi powiedzieć, na ile zasięg jest Ok.
Niestety zasięg aero z tego co słyszałam mocno kuleje - nawet w dużych miastach. Jako dodatek można przemyśleć, ale teraz z komórek net coraz tańszy, więc aero przestaje być atrakcyjne.
ashtray, na kartę szukam, na umowie mi bez sensu przy założeniu że przyda sie tylko do kilku pierdół w co drugi weekend od maja do października, czyli w sumie popracuje 24 do 30 dni w roku... W domu mam WiFi , generalnie u nas w mieście też jest WiFi nawet w lasach okoliczych jest WiFi 😉 (serio) Zatem tylko na zawody na kartę z porządny mzasiegiem i długą ważnością konta Orange daje za 50 zł 2,5 GB i 3 miechy ważności konta 🙁 Internet potrzebuję od lutego, z tym ze w lutym na jeden wyjazd 3-4 dniowy. Potem dopiero w maju... już się konto będzie kończyć (ważność)... Nie ogarniam tych wazności W Play konto ważne rok, starter za 50 zl... nie wiem jak z zasięgiem i działaniem netu?
a ile [s]Mg/s[/s] Mb/s stacjonarnego internetu dla dwóch laptopów? tak, żeby się dało pooglądać filmy online/pograć w gry bez zawieszania, ale żeby nie przepłacać... 100? 300? 🤔
Spokojnie 2 lub 4 mb/s starcza do dwóch laptopow. Chociaz w obecnych czasach roznica cenowa miedzy 4mb a 30mb nie jest duza i mozna spokojnie brać wiecej 😉
Hej. Mam nadzieję że ktoś pomoże. Doszedł mi dziś internet Aero2. Mam router z T-Mobile (ZTE MF63) Jednak net nie działa. Cały czas mam status rozłączony. Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie co robię źle