Ja mam dokładnie te. Mają tylko wykończenia z jasnej nitki przy podeszwie i przy zamku (które pewnie zaraz będą czarne/szare, ale co tam.) Jeździłam w nich póki co ze trzy razy, ładne, zgrabne, fajnie leżą pod sztylpą. Wygodne, dobrze czuć strzemię. Dla rozchodzenia pociurałam je w piachu i na myjce, potem wypastowałam i wyglądały ok. Generalnie mam zamiar w nich jeździć, do ciurania mam niezniszczalne, ale deko mało wyględne Hobo. 😉
kasska, pokaż na nodze, po sztylpie widać, że musisz mieć obłędne łydki, sztylpy są super zgrabne! pbk to sztyblety.pl? ile zapłaciłaś za buty a ile za sztylpy? cudne są!
O mader, Isabelle , uważaj bo się zaczerwienię 😁 One tak zgrabniutko wyglądają przez to podwyższone rondo🙂 Póki co zdjęć na nodze nie będzie, bo tak jak wcześniej pisałam szyblety okazały się sporo za duże i dziś je odesłałam do zamiany. Jak tylko przyślą pasujące buty to zaprezentuję foto 🙂 Tak, dokładnie ze sztyblety.pl. Za komplet z przesyłką zapłaciłam 330zł (sztylpy 140, buty 170)
ten zwykły oficerkowy ze zwykłej skóry. Zasugerowana przez jedną z voltowiczek poprosiłam o 'wersję ujeżdżeniową', bo bardzo chciałam ten podwyższony łuk.
dostałam moje czapsy od ppawla z allegro i chyba będę je wymieniać, ale najpierw mam pytanie: czapsy powinny ściśle przylegać do łydki, gdy mam na sobie bryczesy, skarpety i sztyblety? ciężko się zapinają w najszerszym miejscu. skóra jest miękka i ładnie się dopasowuje, ale guma z tyłu dość mocno się naciąga. boję się, że przy 1cm luźniejszych będą brzydko wyglądać, bo będą z kolei za luźne... a po takim naciąganiu guma się odkształci i też będzie brzydka... czapsy zawsze siadają trochę? bo póki co są proste i minimalnie za krótkie, ale jak siądą, to już będą zdecydowanie za krótkie...
Weerka, ja takie mam. Zdjęcie trochę przekłamuje kształt, w rzeczywistości są smuklejsze. Co do jakości - wygląda nienajgorzej, podeszwa zwłaszcza, mam je od roku, ale używane były tak z 5-6 razy, w tym na zawodach. Szwy są porządne, jednak w miejscach gdzie miałam zapięte ostrogi skóra się nieco odbarwiła. Obawiam się, że nie będą się dobrze starzeć, niestety, ale o tym mogę Ci powiedzieć za miesiąc-dwa, bo idą do roboty codziennej. Fakt faktem, są śliczne.