Forum konie »

czapsy i buty

z zamkiem, z zamkiem 😉 - ładniejsze a poza tym mnie wkuuurza wiązanie/ rozwiązywanie sznurówek 🙂- wiecznie mam poplątane...
Sznurówki nie trzeba wiązać są do ozdoby 😉
Ostatnio zamowilam czapsy ze stajnia.pl przez allegro... przyszly, jakies nieproporcjonalne, z zepsutym zamkiem i nie chwytajace za oko  😤 rządam zwrot gotówki, miał ktoś z tym doczynienia ? Myślicie, że bez problemu zwrócą mi kasę ? dałam za nie ok 70 zł i za TE czapsy jest to bardzo smieszna cena  🤔

Gdzie mogę kupić na wymiar czapsy bądź sztylpy (tak do 130zł) ?
sztylpy szyte na miarę -109zł - sztyblety.pl
sprzedaż przez allegro (;

edit: o, na poprzdniej stronie jest info, ze są po 90.
Pan Paweł sprzedaje też poza allegro?
Oo, po wejściu na stronę Pana Pawła zdałam sobie sprawę, że moje stare sztylpy są właśnie od niego, a nie z hippiki, jak myślałam. Mogę z całego serca polecić tą firmę, bo sztylpy służyły mi dzielnie przez wiele lat! 🙂
Ja także polecam! Mam już drugą parę takich jak te: http://www.sztyblety.pl/S200.htm i jedne takie: http://www.sztyblety.pl/S203WZ.htm i są świetne 🙂
Czapsy oficerkowe kosztują 90zł i można zamówić bezpośrednio od Pana Pawła poniewaz chyba nie wystawia na allegro. POLECAM  :kwiatek:
Jakie możecie polecić mi oficerki lub sztyblety z czapsami, tylko właśnie mam problem z tym że mam szeroką łydkę (39), a nie chce też takich czapsów, które na łydce leżą ok, ale za to w ogóle nie są zweżane u dołu i tak jakby łydka nie jest w ogóle zarysowana, bo na dole są za szerokie, a cenowo interesowało by mnie do ok.400zł.
kuki http://www.allegro.pl/item639860199_czapsy_sztylpy_oficerkowe_szyte_na_wymiar.html pisałaś o tych ? 🙂

żałuje, że zamówiłam teraz czapsy, a nie zapytałam najpierw Was 🙁
dzięki za rady ! bede walczyc o moje pieniadze i kupie porzadne 🙂
no właśnie niestety...moja koleżanka ma dokładnie takie same i są w najszerwszym miejscu ładne, ale na dole nie są totalnie wyprofilowane  🙁 a właśnie na tym wyprofilowaniu mi b.zależy  🙂
kasztanowato polecam te:
http://www.okser.pl/sklep/mountain-horse-xcellsior-leggings-p-970.html
ale trzeba brac takie pod samo kolano bo osiada, bardzo ladnie dopasowane
kasztanowo podaj wymiary swoich czapsów tzn szerokość i długość to porównam do PETRIE.

Ja mam ten sam problem ponieważ mam bardzo wąskie łydki - 30cm i na dole znów są szerokie.

brzoskwinia Zawsze się pytaj tutaj zanim coś kupisz  😉 Mnie dziewczynny już nie raz uratowały od zakupu którego bym żałowała.  🙇
Trzeba się uczyć na własnych błedach 😀 Ale będę pamiętać na przyszłość 😉 Dzięki wielkie
A propo zakupów i żałowania...
Czy ktoś użytkował Cavallo ?
Warte swoje ceny (440zł) ? Jak jakościowo ? Wytrzymałe ? Wygodne ?

edit: A i przede wszystkim, widział ktoś gdzieś taniej ?  😀
kasztanowo podaj wymiary swoich czapsów tzn szerokość i długość to porównam do PETRIE.

Ja mam ten sam problem ponieważ mam bardzo wąskie łydki - 30cm i na dole znów są szerokie.

brzoskwinia Zawsze się pytaj tutaj zanim coś kupisz  😉 Mnie dziewczynny już nie raz uratowały od zakupu którego bym żałowała.  🙇

Moje czapsy są  37/38 lub nawet 37/38 bo mi się już na moich napis starł... 🙂 Ten sam, lepiej mieć węższą łydkę niż szerszą, bo moja mnie już denerwuje!.! chyba ją podetnę... 🙂 🙂 🙁
A wysokość?

Stwierdziłam ostatno że lepiej mi się jeździ w moich nowych sztylpach sznurowanych niz w oficerkach  🤔
Wysokość czapsa mam 37, szerokość 38-9
brzoskwinia, tak, o tych (; dopiero teraz znalazłam zakładkę 'kontakt' na pawłowej stronie i zobaczyłam, że aukcje nie należą do niego.

90zł, aż nie mogę uwierzyć. szykują się zakupy i odstawienie (wreszcie!) starych - za krótkich ;P- zamszaków.
Cena bardzo kusząca prawda..

Też się nastawiam na zakupy bo moje czapsy do tego Pana już służą mi dzielnie pare lat i są krótkie..
Czapsy oficerkowe kosztują 90zł i można zamówić bezpośrednio od Pana Pawła poniewaz chyba nie wystawia na allegro. POLECAM  :kwiatek:

brzoskwinia, tak, o tych (; dopiero teraz znalazłam zakładkę 'kontakt' na pawłowej stronie i zobaczyłam, że aukcje nie należą do niego.

90zł, aż nie mogę uwierzyć. szykują się zakupy i odstawienie (wreszcie!) starych - za krótkich ;P- zamszaków.

no dobrze, ale to http://www.allegro.pl/item639860199_czapsy_sztylpy_oficerkowe_szyte_na_wymiar.html chyba są ich sztylpy, w końcu jest ich logo. Czy może czegoś nie zrozumiałam?
W każdym razie polecacie te Pawłowe sztyblety? Mógłby ktoś pokazać zdjęcie jak to na nodze wygląda?
Co nie rozumiesz? To sztylpy Pana Pawła sprzedawane przez sklep..pewnie w nie jednym sklepie jeździeckim można je kupić. W linku jest fotka na nodze. Przeczytaj wyżej już polecałyśmy
Ja też polecam sztylpy od p.Pawła.Mam dwie pary,ładnie wyglądają i świetnie się trzymają.
Wysokość czapsa mam 37, szerokość 38-9

polecam te: http://www.okser.pl/sklep/202-jacson-czapsy-krotkie-zamszowe-p-532.html - rozmiar SW... bedą pasować...sprawdzone, dobrze się układają...jakość przyzwoita (mimo złej opini jaką ma ta firma w PL), zamek się nie psuje
up !
Nikt nic nie wie na temat Cavallo ? (o które pytam kilka postów wyżej)

A ktoś może polecić jakieś bardzo sztylpy (koniecznie wiązane) do 500zł ?
(i dostępne w polskiech sklepach)
Dlaczego musisz koniecznie wydać 500zł? Nie możesz kupić Hippici?
Nie muszę wydać koniecznie 500zł napisałam do !
A Hippice podziękuję miałam jedne i był to największy szit jaki kupiłam.
Były niewydogne nawet roku nie wyrzymały, po 8 miesiącach użytkowania pojawiła się pierwsza dziura w końcowym efekcie było ich bodajże 5 do tego jeden zamek(eksrpes) z tył popsuł się. Aha i jeszcze obtarły mi nogi przy pierwszych kilku jazdach.
No tak więc wyrobów tej firmy nie kupię.
To może spróbuj firme Pana Pawła.  😎
Dziewczyny, a co w brązach? I sztyblety, i sztylpy? Poszaleć u ww. Pana?
A czy ktos uzywal sztylpow fair-play? Takich co jedna wersja jest z cyrkoniami a druga bez?
Chce kupic jakies takie miekkie i dopasowane. Cos jak Hippika Italiano - z ktorej mnie wyleczylyscie :P
Mialam hippiki oficerkowe i po tygodnistrzelilmi zamek w jednym, a po dwoch w drugim... - porazka...
Własnie tez odkłądam finanse na sztylpy oficerkowe ( te czarne z brązowym wykończeniem u góry) i sztyblety od Pana Pawła. Tylko nie wiem któe sztyblety wziasc/ Na suwak czy wciagane?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się