Forum konie »

czapsy i buty

wiecie gdzie jeszcze można dostać ZIP Paddock MH w kolorze brązowym, rozmiar 38? Za późno się obudziłam a to już końcówka kolekcji i nigdzie nie mogę już znaleźć  😵
nie wiem, ale pewnie może być ciężko bo właśnie jak ja kupowałam to były duże promocje bo zostawały juz ostatnie rozmiary tego modelu - przestają go juz produkować bo zastępuje go jakis nowy.
szkoda, że nie będą już produkować, bo fajne chyba się wydają
no i tak jak myślała, nigdzie już nie dostanę brązowych ZIP Paddock MH w rozmiarze 38  😤 ale szukam podobnych i znalazłam takie: http://www.kegle.pl/kegle/sztyblety/363-sztyblety-global-dallas.html
miała któraś z Was z nimi styczność? Powiem szczerze, że nigdy nie miałam nic z tej firmy- Global, jak ją oceniacie?
koleżanka ma chyba takie tylko ze czarne na pewno Global i jest zadowolona, ale chucha na nie i używa ich tylko na zawody, wiec nic sie nie dzieje.
jakby Wam kiedyś wpadły w oczy brązowe sztyblety na zamek to dajcie znać, bo z kupnem tych i tak na razie muszę się wstrzymać, teraz również nieuchwytny jest rozmiar 38 i dopiero po nowym roku będzie wiadomo czy będą dalej produkowane :/
Może Minerwa mogłaby ściągnąć?
ja kupiłam od niej MH model celine- chyba- jak narazie jeździłam w nich tylko raz, mająmięciutką podezwę i bardzo wygodnie się w nich chodzi, ale muszą się jeszcze trochę rozbić  😉
Niestety, kontaktowałam się już z kilkoma sklepami, a oni z kolei z producentem no i u producenta również są niedostępne  🙁
Czy czapsy ktore rozsuwaja sie podczas jazdy nadaja sie do reklamacji?

Kto posiada czapsy hippica roma?  👀
a ja sie zastanawiam jakie czapsy zamowic albo ktores Hippici (Roma) ale korcą też Mountain Horse Xcellsior leggins, różnica w cenie jest, a ciekawe czy w jakosci tez...
Jak przyjma moje czapsy w Decathon zamówie Roma
Przyszły moje ROMA  😅

Zamówiłam rozmiar SXX 37/31 i są mega wąskie i wysokie  🤔

Jeszcze nie spotkałam się żeby sztylpy były na mnie za wąskie  😁 Specjalnie wziełam najszczuplejsze bo wiem że się rozciągają i robie szmatki.

Narazie założyłam na same bryczesy (bez kalesonów) i krótkie skarpetki. Jeszcze tyle sie nie namęczyłam przy zakładniu czapsów. Co myślicie?
wyglądają bardzo fajnie🙂

a właśnie powiedz mi jak mierzyłaś bo zawsze się boję, że źle sobie rozmiar dobiorę, wysokość mierzyłaś począwszy od wysokości kostki tak jak podaje instrukcja pewnie, a w obwodzie 31 to ci tak na ciasno wyszło?
Nie mierzyłam, zamówiłam najwęższe.  😁
a no chyba, że tak bo mi tak dość ciasno mierzone wychodzi 34 i zastanawiam się czy w 33 się wcisnę, chyba zmierzę ile stare miały bo nie pamiętam i dalej zastanawiam się czy hippica czy MH
Jeżeli chcesz kupić ROMA to lepiej zamówić węższe ponieważ się rozciągnął.
no własnie nad nimi się zastanawiam, one w porównaniu do zwykłych licowych czapsów Hippici są miękksze i bardziej dopasowujące się do nogi prawda? bo od tej pory zawsze miałam hippici ale te zwykłe licowe dość sztywne.
Dramka, wyglądają idealnie  😀
Myślę że kilka dni pojeździsz i z kalesonami też będą dobre.
Już dzisiaj odpuściły na koniec..nie wytrzymam jednego dnia więcej bez swoich kalesonów  😵
ok to już się pogubiłam🙂 też planuję hippica roma zakupić za moment...i teraz mierząc na bryczki mam łydkę 38,5 po ściśnięciu dużym 37, a na długość mi wychodzi 40 - czyli albo M 40/37 albo XM 40/39 istnieje też opcja XL 43/37 i L43/39...pytanie czy one bardzo siadają i czy lepiej brać na długość 43 i drugi dylemat czy wcisnę się w 37..plis help

Dramko ile ty masz w obwodzie łydki jeśli to nie tajemnica  👀:kwiatek:
30cm  😵

Moje czapsy już siadają i puszczają.
Ja jednak się zdecyduję też na Hippicę, bo w MH ciężko mi dobrać rozmiar jak są wysokie to zarazem szerokie. A dzisiaj miło się rozczarowałąm robiąc porządki bo znalazłam stare czapsy oficerkowe Hippici, w których bardzo mało jeździłam (właśnie nie pamiętam czemu myślałam, ze są już za wąskie) i okazało się, że w połaczeniu z sztybletami MH są teraz idealne. Przy tych sztybletach czaps mam wrażenie, że leży wyżej i przez to teraz wcale nie są za wąskie i zamki też działają, a miałam wrażenie, że byłī zepsute 😲 tak więc przypadkiem odkryłam, że mam prawie nowe czapsy na treningi🙂 bo na zawody są za krótkie.

A co jest ciekawsze zmierzyłam je i mają szerokość 33, a jak mierzę swoją łydkę wychodzi mi 34 tak na ciasno, pewnie dlatego, że tamte są już odrobinę rozciągnięte i teraz nie wiem czy nowe wziac 33 czy 35.... ale chyba 33. Chyba po prostu przejadę się do Amigo i poprzymierzam sobie, bo też chciałam t Roma na żywo obejrzeć bo zastanawiam się czy wziać je czy zwykle oficerkowe.

Czapsy ROMA wypadają wysokie - 40cm
ale wysokie tzn wyższe niż inne? bo ja wlasnie tak mierze swoje stare i mimo, że jak mierzyłam noge to 40 myslalam ze sa za wysokie a tu widze ze stare 39 mam kilka cm pod kolanem i z tego mierzenia mi wyszło, że 43cm też mogłabym miec, ale to sie przejade i pomierze sobie w amigo.
Ja mam 164 wzrostu i są na mnie za wysokie.

Hippica podaje że rozmiar SXX ma 37 wysokości, a rzeczywiści mają 40cm i tak pewnie z każdym rozmiarem romy

aha a no to dzięki za inf,  ale teraz tak patrzę na stronie amigo --> http://www.amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=6_24&products_id=1688 i wg nich SXX to wys 40 i szer 31🙂

ja mam 178 wzrostu więc muszę przymierzyc czy 43 beda ok czy za wysokie.
Dramka, super wygladaja! ogolnie roma kiedys a roma teraz to mam wrazenie ze dwie rozne bajki. teraz jakos pozadniej wygladaja.
no ale jakto hippica - jeden trafi dobry kawalek, inny slaby i opinie rozne 😉 ja tam sie jeszcze nie przejechalam na tej firmie i od lat mam buty tylko z hippici
ja na Hippice też póki co się nie przejechałam i mam nadzieję, że to się nie zmieni  😉
Ale Ja do czapsów nic nie mam, są tylko wysokie.

Na stronie amigo rzeczywiste wymiary.
Ja mam czapsy hippici już trzeci rok. Do tej pory żadnej awarii nie miałam  😀 ...
Kupiłam wyżze o 3 cm, wiec jak siadły, to są teraz idealne na wyokość...
Niestety, sztyblety tej samej firmy odsprzedałam na allegro, bo niemiłosiernie mnie obcierały - i to po już dość długim użytkowaniu 🤔, a miałam nadzieję, że się rozejdą (nawet oddałam je do szewca na rozbicie). Buty były wąkie w palcach, a pięta mi latała 🙁 ... Teraz jetm szczęśliwą posiadaczką sztybletów Villa Horse.
Mega wygodne 💃, z tyłu mają zameczek, który nawiasem mówiąc, dla mnie jest czymś rewelacyjnym! 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się