ten kucyk to samo złoOoO. gryzie przy wsiadaniu. kopie przy czyszczeniu tylnych nóg i kopyt. przy zakładaniu ogłowia ( trzeba zakładać klęcząc ) nie daje łba, a klęcząc nie za wygodne jest szarpanie się z konikiem. bryka , dęby staje.
Czternastocentymetrowy płód źrebaka wygląda niczym porcelanowa figurka. Został zakonserwowany w szklanym pojemniku po tym jak jego matka- klacz pełnej krwi- zginęła w 85.dniu ciąży. Zdjęcie:Tim Flach zdjęcie nie jest "brzydkie"* ale przedstawia płód więc w linku 🙂
*nie jest brzydkie- nie jest drastyczne, brudne, ma wręcz walory artystyczne
Tez mamy w stajni takiego kuca. Nawet mniejszego 🙂 Strasznie charakterne i silne stworzenia to sa, mimo ze jak go prowadze na uwiazie to wydaje mi sie ze prowadze psa 🙂
a brykanie i stwanie debów to chyba u nich misja zycia 😉
Tez mamy w stajni takiego kuca. Nawet mniejszego 🙂 Strasznie charakterne i silne stworzenia to sa, mimo ze jak go prowadze na uwiazie to wydaje mi sie ze prowadze psa 🙂
a brykanie i stwanie debów to chyba u nich misja zycia 😉
czytałam 3 razy zanim zrozumiałam, że to do kucyka z poprzedniej strony a nie do tego płodu :oczopląs:
Jejku, ten płód konika jest taki trochę rozczulający... takie malutkie uszka, nosek, kopytka! I pomyśleć, że każdy, nawet największy cwaniak i inteligent z naszych koni kiedyś tak wyglądał. 😉
Charllote3 :kwiatek: Aquarius - ja bardzo chetnie 😎 Lotnaa :kwiatek: 😡 dzis bylam w sklepie fotograficznym i widzialam przefajne ksiazki, w ktorych mozna miec swoje zdjecia, kiedys takowa sobie zrobie, fajna rzecz 🙂 Ruda_H - no alejka nastrojowa bardzo, teraz czekam na jesien, bedzie piekniejsza 😜
Aquarius dlaczego nie powinno się? kobyła mi sie nie odsadza, nawet jak się przestraszy (o to chodzi?) a uwiązałam ją tak po spacerku i nie chciało mi sie już zmieniać kantarka który zaraz i tak ściągnełam bo konie chodzą po padoku bez kantarów. Rany! to widać tylko kantar a mnie uwalonej na niej to nie? 🤣
Watrusia, tak, o to chodziło. Bo ten kantar nie puści, a jak koniowiąz nie puści, to koń puści 😉. I podobno nie ważne, że się nie odsadza - może akurat tego dnia ;p. Wiesz, jak to z końmi.
Nie wiem czy zostanie ogólnie uznane za 'klimatyczne', ale ja uwielbiam na nie patrzeć... Zdjęcie autorstwa udorki. (jakość się trochę posypała przez zmniejszanie...)