udorka, Zapytałam znajomej o buty na wymiar, bo dała sobie uszyć i wyszło ją to 200 zł - ale okazuje się, że dała sobie uszyć ślubne, więc to też inaczej. W sprawach butów byłam ignorantem, ale odkąd 3 dni spędziłam na szukaniu butów na obcasie i szlag mnie trafiał z mierzeniem, poczytałam trochę w temacie i niestety.... trzeba trochę wydać na porządne buty na obcasie. :/ Z połówkami nie pomoge, bo w ogóle się nie orientuję 🙁
smarcik, A już chciałam zrobić z tych butów "eleganckie" buty stajenne 😎 Bo jeden jest większy od drugiego 😎 chociaż może jak przykleję tę nieszczęsną podeszwę, to się nadadzą...
Dzięki dziewczyny. W sobotę pojadę na łowy 🙂 Muszę zmienić myślenie - na sportowe nie jest mi żal wydać więcej a na szpilki już tak. A takie droższe faktycznie są na lata.
udorka ja mam bardzo duży problem ze szpilkami, ponieważ mam dosyć wąskie stopy i bardzo często tak jak ty mam problem z kupnem odpowiedniego rozmiaru. Często mam 37 za małe na długość, a 38 są za szerokie. W ciemno mogę kupować buty firmy NINE WEST rozm. 7 (polskie 37,5) ale niestety sklepy z Polski jakiś czas temu się wyprowadziły... Na pewno mam dobre wszystkie firmy włoskie, bo oni mają dosyć wąskie obuwie ale ceny niestety powalają... Wiem z doświadczenia, że wygodne szpilki raczej do tanich nie należą i jeżeli chce się w nich troszkę pobiegać to lepiej wydać więcej pieniędzy. Ja często robię tak, że mierzę w sklepach ileś tam par butów danej firmy, a później poluję na przeceny w internecie.
Chatonne, jeśli mogą to być w typie sportowym to polecam takie jak ja mam. Mam chodzoną pracę i od kiedy mam te buty przestały mnie bolec kostki i plecy. One sa bardzo lekkie, przeznaczone do chodzenia, nie do biegania.
Wiesz, ze nawet nie wiem... Nigdy nie zwracam na to uwagi bo nie mam problemu ze stopami ze tak,powiem. Moge nawet sztuczne cos nosic i jest ok. Ale stwierdzam ze to nie jest skora 😉