Forum konie »

Kącik WKKW

no tak,ale otwórzcie jakiekolwiek inne propozycje CICów za granicą,ceny są takie same...niestety.
Ktos - jechalam CCI** przy okazji Mistrzostw Niemiec Mlodych Jezdzcow i wpisowe+boksy kosztowaly 175 euro... Jak bylo we Wloszech i Czechach juz nie pamietam, ale pewnie porownywalnie.

Mam nawet na kompie dowod wplaty za 2 konie na tych zawodach w Niemczech - 349 euro.
W Anglii z wpisowymi to wygląda to tak: (cena z VATem)
CIC* 98.67 funtów
CIC** 134.09
CIC***161.92
Cena ustalona przez British Eventing, organizatorzy zawodów nie mogą podawac ani wyższej, ani niższej ceny.

Trzeba przyznac, że dla kogoś, kto zarabia te przykładowe 1000 funtów miesięcznie to nie jest tak bolesne, jak to, że taki Kowalski musi zapłacic około 1/4 średniej krajowej pensji za boks...

[quote author=Ktoś link=topic=815.msg268584#msg268584 date=1244147023]
ikarina To pewnie rodzaj cudu, że jeszcze ktoś WKKW w PL jeździ  🙂

PW dostałam! Pouczający bardzo!  :kwiatek:  🙇 Wielkie dzięki! Wykorzystaliśmy trochę z poprzednich, ale ostatni do dopisku zmobilizował  🙂

🤣

jak na skokowych zawodach pójdzie się na parking z koniowozami i bukmanami to są achy i echy...

a na zawodach wkkw taki widok to norma:

😉

p.s. dla bohatera tego zdjęcia  :kwiatek:
[/quote]

Ale wypas fura....

Skoczków nie stać............. na taki poziom adrenaliny 🙂
Ja w Austrii placilam ok 60 €za boks.. a € stalo duzooo nizej.
Wiec 100€ przy dzisiejszym kursie za zwykle Miedzynarodowe zawody to naprawde sporo za duzo.

To nie jest Strzegom, to nie jest Final PS, ani Eliminacje PS... Z doswiadczenia lat poprzednich widac ze na tych Miedzynarodowych zawodach jest 2 -3 zawodnikow z zagranicy a tak to sami Polacy..

Juz w BB slychac bylo glosy ze malo kto sie wybiera po zliczeniu kosztow.

Milo ze chociaz MP sa tansze.
Taniej o cale 100 zl. Brawo Sopot. W Strzegomiu pamietam, ze byly pare lat temu duze znizki dla MP.
piasek na nowym placu jakoś zwrócić się musi.... 😵
Ktos - zwroci sie szybko, bo wiesz jaka jest pula "nagrod" w MPM? 3700 zl. Z czego za I miejsce troszke ponad 1000zl. Nie jezdze na zawody po pieniadze, ale kurna, w skokach juniorzy i mj wygrywaja za I miejsce 10tys zl albo siodlo devoucoux  😵
To i tak ze jest jakas kasa... w Strzegomiu nie bylo za MP...

A piasek to i tak chyba platny za jazde jest... dobrze ze na zawodach nie musimy wuupic godziny jazdy hahahaha
gratuluje Lenie udanego startu. szkoda że czas dziś taki bo mogło być dużo lepiej.

i mimo wszystko gratuluje też Ktoś i jej trenerowi. Ruda ze swoim jeźdźcem bardzo podobała mi sie na krosie. Swietny energiczny i równy przejazd.

niestety skoków i czworoboku nie widzialam.
Ja również chcę pogratulować Lenie,przede wszystkim baaardzo ładnego czworoboku ! i bardzo podziękować za karmienie Rudej :kwiatek:

atmosfera i organizacja w Rakowcu jak zawsze na 5  🙂

Ruda,po wczorajszych przygodach, dzisiaj super,dzielna,odważna i dobrze galopująca...a spóźniona na mecie nieznacznie,bo jeździec zabłądził w trasie i wjechał nie w tę ścieżkę co trzeba 😂 bardzo się cieszę,że nie tylko nam się podobało,bo tylko my wiemy jak wiele cierpliwości i pracy kosztowało doprowadzenie jej do obecnego poziomu...

p.s. w Rakowcu tak nam się znów podobało,że wracamy w następny weekend prawdopodobnie  😎
Lena -wielkie gratulację i bardzo dobry czworobok!

Niestety na dziś nie było rano żadnych pociągów do Tczewa, więc nie dojechałam. Mam zdjęcia z wczoraj, nie wiem czy robić galerię, ktoś chętny, żeby obejrzeć?

Deb- wielkie dzięki za wszystko!!!  :kwiatek: Kurtałkę oddam jak się spotkamy i wbijam się jeszcze kiedyś na seans filmowy  😎 A tak w ogóle, to interesy do Ciebie mam, więc mamy do pogadania  😉

edit: literówki ofc.
Strzyga ja bardzo chętna do pooglądania fotek  😉
Masz moze gniada klacz Nevada sie zwie?
Misia, niestety, ja tylko "znajomym" robię, bo potem się budzę z setkami tysięcy zdjęć, których nie potrzebuję. Przed zawodami trzeba mi dać znać ;]
strzyga ja oczywiście też chętnie obejrzę galerię.
fotograficznie nie żałuj niedzieli. warunki były marne.
najlepsze że najładniej wyszły mi foty Rudej Żmiji i to pewnie dlatego, ze robione od niechcenia 😉

Jurkowe i Helenkowe do bani niestety
wstawisz? 🙂

edit: Strzygo,dostałaś mojego smsa? 😡

i gdzie jest Lena 👀
Lena czatowała od rana w serwisie na naprawę auta.

Dzięki wszystkim za miłe słowa i kibicowanie. Jestem mega zadowolona z Glutka przede wszystkim z czworoboku, no i z tego, że skoczył wszystko co pokazałam, chociaż niektórych przeszkód nigdy wcześniej nie widział. Szkoda mi tego czasu, ale co zrobić. Glutek ewidentnie nie chciał galopować, nie wiem co mu nie pasowało.

Jeszcze raz dzięki Wrotkowi za całokształt  :kwiatek:

dziękuję za fotki.

ależ ona galopuje 😍  🏇,a wrotki mówił,że miał jeszcze luz pod pedałem  😜 chyba wreszcie się do niej przełamię i zacznę ją lubić  😁

p.s. a tu druga maszyna,która do Rakowca nie pojechała,bo odpoczywa i nabiera sił przez Sopotem...zdjęcie z galerii Ireny Piaszczyńskiej:
deborah, u mnie Jurkowe miodzio! Helenkowe też nie zgrosze.

Ktoś, dostałam, dostałam  😉

No to szykuję galerię. Nawet mam ochotę na obrabianie. Rakowiec jest zarąbisty.
zkoda, ze pogoda wczoraj była taka londyńska
wróciłam do domu i podciągając nosem zapakowałam się w wełniane skarpety i do łóżka

Strzyga niestety w niedzielę padało w sumie i było bardzo nieprzezroczyste powietrze więc z moimi umiejętnościami foty są jakie są
szkoda, ze Niagara taki odpał miała bo mogła też niezły wynik mieć.
niestety jak dzwoniłam wieczorem to Jurek jeszcze z nią przed rowem dyskutował
[font=Verdana]Moja bardzo subiektywna fotorelacja z zawodów w Rakowcu.

http://s237.photobucket.com/albums/ff209/zawodowo/Rakowiec/
[/font]

Ps. Misia- kobyła miała jedną skarpetkę na zadzie?
Deb a może jakąś do bani fotkę znajdziesz? Chociaż z jedną? 😉

Misia co jechałaś? Musiałyśmy się spotkać gdzieś.
mam jakieś ale nie ma się czym chwalić. wieczorkiem wrzucę :kwiatek:
Strzyga Tak,jedna skarpetke i szeroką łysine  😉

Lena Ja w Rakowcu nic nie jechałam,to poprostu kobyła ktora sie  interesuje. 😉
Startowałam natomiast w Kuzni Nowowiejskiej na pierwszych zawodach wkkw w historii tego mniejsca,było bardzo fajnie  😉
Misia, to mam jedno przypadkowe zdjęcie. Proszę:

dzieki  :kwiatek:
Wrzucam kilka fotek autorstwa mojego Męża 🙂

i Komańcza 🙂
Hyrde poczesal rowno  😁
Już się gamoń nauczył, że to można czesać.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się