Forum konie »

Kącik WKKW

Na Eurosporcie dziś 20.25 ma być Badminton.

Startboks był z białej plecionej stalowej siatki - kratki między wysokimi słupkami. Wąski wjazd z boku na skosem tablicę elektroniczną, jeszcze choineczka zawężająca wjazd. Dużo koni miało problemy. Wybitnie nie zachęcający.
Po relacji z Badminton wiem jedno - Idalgo jest przezajebisty  💘
a mnie ciekawi dlaczego w konkursie skokow kilka osob jechalo bez ochraniaczy  👀
Wiele wkkwisów, których znam nie zakłada na skoki ochraniaczy, żeby koń "odczuł" uderzenie drąga i starał się bardziej podciągać nogi...
No niestety. Konie po tak ciezkim krosie, gdzie nie raz uderzaja w krosowki moga nie czuc dragow. Nie podoba mi sie to, ale co zrobic  😉
a mi we wczorajszej relacji najbardziej podobał się koń Mary King 😎 prawie jak Ready Teady

a ponieważ pokazały się kolejne zdjęcia z sopockiego o prawda też kobyła,ale nie Olimpia a Alga i też Wojciech,ale nie Rowiński,a Piasecki.... 😂 :

Olimpia jest tylko tu:

http://www.voltahorse.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=detail&catid=70&id=8034-wojciech-rowinski-olimpia-2&Itemid=53&tmpl=component&detail=1&buttons=1 i jeszcze jednym parkurowym....jakoś nie widzę podobieństwa ani rajtrów,ani koni 🤔wirek:

mam też filmiki i z L i z P z Podgaja,ale coś na razie wrzucić do neta nie mogę. 🙁
Z ta roznica, ze Ready Teddy pod Taitem skladal podwozie ladnie, a rudy M. King mial z tym czasem problem  😁
asior - dlatego mam tak wielki sentyment do King'owego konia 🤣

p.s. czy ktoś widzi ten fragment z mojego wcześniejszego postu:
a ponieważ pokazały się kolejne zdjęcia z sopockiego wkkw, to prawda też kobyła,ale nie Olimpia a Alga i też Wojciech,ale nie Rowiński,a Piasecki.... 😂 :

Juz myslalam, ze wrotki zrobil lot trzmiela  😉 A swoja droga, to duzo ludzi na tym okserze mialo dalekie odskoki.
i wydawałoby się,że tacy rutyniarze, a tam takie loty odwalili 🤔 generalnie oglądaliśmy te foty  😲 😲 😲...ale cóż,"przecież to tylko L klasa była" 🤔wirek:

a wracając do Podgaja - Ruda Żmija musi chodzić w napierśniku,jak uda mi się wrzucić filmik,to będzie widać jak od połowy dystansu galopuje z siodłem na nerkach 🤔,dobrze,że brykać nie zaczęła 🤣

Centurion

Ruda Żmija

[quote author=Ktoś link=topic=815.msg253335#msg253335 date=1242325159]
p.s. czy ktoś widzi ten fragment z mojego wcześniejszego postu:
a ponieważ pokazały się kolejne zdjęcia z sopockiego wkkw, to prawda też kobyła,ale nie Olimpia a Alga i też Wojciech,ale nie Rowiński,a Piasecki.... 😂 :

[/quote]
Niestety, ni widu. Pokasuj te jedynki przed właściwą ścieżką pliku na volcie i będzie cacy 🙂
obejrzałem filmiki z niejaką zazdrością...ehh,te chłopięce niespełnione marzenia...mam pytanie krókie do Ktosi albo do G.,
czy Centurion,to jest ten Centurion po Greyu,który jesienią był w ofercie handlowej? 🤔

p.s. a Ruda Żmija to bardzo,bardzo ciekawy koń...dzielna chyba?jaki to papier?
tak,to ten sam Centurion. oba konie są własnością tych samych ludzi.

p.s. Dżamir,matka po Wieland...uwierz,że bardzo dużo pracy kosztowało to,żeby wyglądało tak jak wygląda i żeby była dzielna na tyle,na ile jest teraz...pod poprzednią właścicielką nie chciała skakć wogóle....
dobry zakup chyba w takim razie...choć dość drogi w ofercie jak na konia nie świeżego,nie 4-letniego i bez kariery sportowej...
Kupując konia,kupuje się też trochę jakieś nadzieje...nie kupuje się konia tylko patrząc na to co jest,ale również patrząc na to,co z tego być może.

Bardzo ładnie napisane Ktosiu 🙂

niestety,nie miałem przyjemności oglądać tych koni na żywo,ale pewnie nic straconego? 👀

ale z ciekawością oglądam filmiki tu wstawiane i widać,że zawodnik robi dobrą robotę,bo miło się ogląda...cóż,na razie pozostaje mi trzymać kciuki i z ukrycia kibicować tej uroczej Rudej Żmiji.

p.s. o Centuriona pytałem w kontekście oferty,jaką dostałem dla mojej latorośli,ale usłyszałem,że to nie jest koń dla małej dziewczynki...widać w takim razie kunszt rajtra,bo po filmiku kupiłbym dla dziecka.
zapraszamy Samsamie do BB w ostatni weekend maja w takim razie.Centek spróbuje swych sił w *,a Żmija nadal w L klasie szlifować się będzie...(bo to tylko tak ładnie wygląda 😉)

p.s. też bym nie kupiła dla dziewczynki...nadal,choć coraz rzadziej na szczeście potrafią mu się stare czasy przypomnieć i odpala wrotki z wrotkiem 😉
Mam prośbę do zawodników  🙇 Na "cito" potrzebuję relacji co takiego świetnego tkwi w WKKW  😅
Także co jest nie tak  🙁 Może być tutaj, może na PW. Pilne!
Wyniki z Malmoe, z ujezdzenia (jutro kros i parkur)

CNC***
Baryt - 50,8
Fazer - 60,0
Magnolia - 72,7

CIC***-W
Weriusz - 50,8
Izalco - 56,6
Ostler - 62,6

W CNC jechali jeszcze parkury dzisiaj. Nasi wszyscy na 0 🙂
Czy ktoś się może wybiera z Warszawy do Białego Boru w piątek wieczorem??
O, dzieki asior za info... niestety na naszych portalach wyników nie uświadczysz.
asior no i jak tam w Malmoe się skończyło? Żadnych wynków z WKKW ani z za morza, ani z Salgen z zawodów miedzynarodowych za to są wyniki zawodów skokowych z każdej wiochy od morza aż po góry... Czy w Polsce WKKW jest tak niszowe?

Edit: Pomyliłam wyniki  😡
Armara - cos pomylilas, te wyniki sa z zeszlego roku. Baryt nie ukonczyl krosu, Weriusz wycofany po krosie, ale wszystko z nim ok (uprzedzam pytanie jura  😉)

Magnolia kros na 0, ale spozniona.

Kaziu Ostlerem upadek w wodzie i Izalco elim.
pechowo... 😕, w zeszłym roku było ekstra...
Niestety... Podobno pogoda byla tragiczna. Lalo, wialo od morza, konie w boksach mialy potop.
ups, nei spojrzalam na datę  😡
już wywalam
Jak ktos ma foty z Bialego Boru, to ja poprosze  🙂
Numer na napiersniku 025, na krosie 087.
asior, a jak Ci poszło?
jak pojechał Jurek i Lena  bo za późno, zeby dzwonić..?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się