Forum konie »

Kącik WKKW

Martita, tak pod artykułem, prawie na samym końcu.

Bardzo ciekawa sprawa. Na pewno skończy sie w sądzie, nie wiadomo tylko kto kogo pozwie. Ale niektórzy mogliby napisać drugą Anię z Zielonego Wzgórza 😀
Bardzo mnie cieszy, że w tej wypowiedzi został poruszony temat dlaczego dana zawodniczka, trener, rodzic etc. nie mieli zaufania do weterynarz polskiej ekipy. Wydaje się to być rzetelnym opisem całej sytuacji, na którą składało się nie tylko te 5 minut pod boksem.
[quote author=Cień na śniegu link=topic=815.msg2797905#msg2797905 date=1532096026]
List trenera i świadka zdarzenia:

https://www.swiatkoni.pl/news/14220,list-piotra-kulikowskiego.html
[/quote]
Tu dopiero oczy w słup stają...
Zdaje się że ktoś spreparował ładną historię . 😲 Dziwne tylko że tego listu nie ma już na Świecie Koni  😲 Zniknął zanim trafił  🙄
Zdaje się że ktoś spreparował ładną historię . 😲 Dziwne tylko że tego listu nie ma już na Świecie Koni  😲 Zniknął zanim trafił  🙄

Jak nie ma?
Jest list trenera i zaświadczenie świadka.
Po wejściu w link jest ale na stronie głównej świata koni nic nie ma.
Pewnie dlatego, że artykuł ŚK nie był bezstronny...
Pewnie dlatego, że artykuł ŚK nie był bezstronny...

Jak to nie był bezstronny ??? Zacytowany bez ingerencji refakcji , więc co w nim stronniczego  ?  😲
Ale to zupełnie co innego niż list Trenera i opis świadków . Teraz już można sobie wyrobić jasną opinię . Ktoś będzie miał przes..ne i nawet wiem kto  🙄 Spreparowano barwną historię żeby ukryć własną niekompetencję . W sumie z racji wieku i doświadczenia wielokrotnie się z takimi historiami spotykałem .  😤
Dlatego, że ŚK wysmażył ten artykuł, to nie chce promować listu otwartego.
Teraz to już pozamiatane  🙄

W dniu dzisiejszym otrzymaliśmy list od Piotra Kulikowskiego oraz zeznania anonimowego świadka z prośbą o publikację tych tekstów. Listy jak zwykle publikujemy bez żadnej ingerencji w treść.

W odpowiedzi na szereg nieprawdziwych informacji przedstawionych przez osoby oficjalne z ramienia PZJ obecne w Fontainebleau chciałbym przedstawić opis całych przygotowań i wyjazdu na Mistrzostwa Europy WKKW oraz skandalicznego zdarzenia z udziałem naszych oficjeli. Niestety podawanie wyrwanych z kontekstu sytuacji (w dodatku fałszywych), nie pokazuje właściwego obrazu zdarzeń i atmosfery, jaka panowała na tych Mistrzostwach.

Podaję link  https://www.swiatkoni.pl/news/14220,list-piotra-kulikowskiego.html
Smok warto czasami chociaz spojrzeć kilka postów wyzej..
strzyga wszystko jest na stronie.Nic nie zniknęło.Beda pewnie jeszcze kolejne wypowiedzi świadków drugiej str. Najlepiej żeby ujawniono treść rozmowy z osobami oficjalnymi FEI i to by rozwijało dużą część wątpliwości.
Karla🙂, jednak list znikał. Tylko został uzupełniony o wypowiedz właścicielki konia.

ej no ja go mam...i te 2 inne też.
Wyczyście cashe to się okaże...
Karla🙂, już jest, ale jest uzupełniony.
"Szanowni Państwo, po publikacji post został ukryty na prośbę właścicielki konia, która chciała uzupełnić wypowiedź Pana Kulikowskiego, swoim stanowiskiem w tej sprawie."
Waścicielka konia jest prawnikiem i zastrzega sobie prawo do wystąpienia na drogę prawną . Myślę że to było by najrozsądniejsze , bo wtedy nie było by hejtu czy opinii internautów a sąd spokojnie by sobie wszystko sprawdził i wydał wyrok w sprawie . Prawdopodobnie bardzo bolesny  🙄

[quote author=Karla🙂 link=topic=815.msg2797945#msg2797945 date=1532114944]
. Najlepiej żeby ujawniono treść rozmowy z osobami oficjalnymi FEI i to by rozwijało dużą część wątpliwości.
[/quote]

Sąd uzyskał by pełne zeznania i nawet nie musiał by nikogo ściągać , tylko dostał by je w ramach pomocy prawnej

P.S Niewiele już tych wątpliwości pozostało  🤔
Są wyniki, koń Gosi oczywiście czysty.
Pozostaje  mieć nadzieję, że takie osoby oficjane będą trzymana z daleka chociażby od regionalnych imprez.
I co ? Narobili bydła na całą Europę  , obrzucili dziewczynę pomówieniami o stosowanie dopingu  a na koniec wyszli na  ...............  😵 Żenada !!!  😤
Smok10, nie zamierzam stawać po żadnej ze stron, bo mnie tam nie było - ale gdzie ktokolwiek wspomniał o dopingu? Bo ani jedna ani druga strona nic o tym nie mówiła 🤔wirek:
Badanie antydopingowe wykonuje się losowo - tu zapewne z uwagi na nietypową sytuację wet od MCP (nie polski wet, nie polska ekipa) zadecydował o pobraniu próbek. Od lat chodzę z końmi na MCP na każdych zawodach międzynarodowych i trochę ogarniam "klucz wyboru".
_Gaga, na SK sie pojawiało bardzo duzi takich komentarzy. Nawet anonimowa dziewczyna z kadry mówiła, ze widziała jak chenaro był szprycowanie.
Strzyga, ok, sorki nie czytam komentarzy na ŚK, szczególnie że to mega często bezsensowna fala hejtu
Jednak oficjalnie nikt nie oskarżał Gosi i doping, zatem zdaje się, że ktoś się zagalopował trochę...
Właśnie trzeba było poczytać wpisy . Nie musiało to być oficjalnie ale każdy , nawet laik wiedział by że to osoby z najbliższego kręgu i bardzo zaangażowane w to by dokopać zawodniczce i zniszczyć jej reputację . Niestety wyszło odwrotnie  😤 Były wpisu osób z najbliższego kręgu które opowiadały że zawodniczka szprycowała konia i koń na 100 % był pozytywny . Niestety dla nich Zoonk / Koń był czysty
Smok10, tu też nadal zonk: to, że nie wykryto dopingu w badaniu nie oznacza, że koń jest czysty. Nie bada się na wszystko.
Poza tym niedawno czytałam wpis trenera Gosi o tym, że wetka podawała jakieś zakazane substancje Chenaro na zawodach... podawała, nie wyszły, nie kumam (aczkolwiek żaba nie jestem, to nie muszę). Medal ma zawsze dwie strony. Mnie tam nie było. Słyszałam relację osób, które tam były. Skrajnie różne relacje, stąd mój "brak zdania" bo ... mnie tam nie było.
Badania antydopingowe są na wszystkie substancje zabronione przez FEI . Skoro koń był czysty to znaczy że był czysty i wszystko w temacie . Opowiadania nie mają tu żadnego znaczenia . To że koń był czysty zostało oficjalnie potwierdzone za to gadania i opowiadania niestety nie mają potwierdzenia w faktach  😉 Niestety ale potwierdzenie faktu że koń był czysty stawia w okropnym świetle wszystkich tych co byli zamieszani w całą sprawę i rozpowszechniali nieprawdziwe informacje . 😤
[quote author=_Gaga link=topic=815.msg2806535#msg2806535 date=1535867405]
Smok10, tu też nadal zonk: to, że nie wykryto dopingu w badaniu nie oznacza, że koń jest czysty. Nie bada się na wszystko.
[/quote]

Swoją drogą , jako osoba oficjalna nie powinnaś tak pisać . Dla FEI i PZJ sprawa tego czy koń był czysty jest jasna i klarowna .

Z drugiej strony , obawy ludzi przed podpisaniem umowy trójstronnej były w pełni uzasadnione . To jasny i klarowny przykład że za niekompetencje pracownika PZJ zapłacił by tylko i wyłącznie zawodnik.
Smok10, abstrahując od wątku - to nie, nie ma możliwości sprawdzenia wszystkich substancji zabronionych przez FEI. Jest ich za wiele. W WKKW najczęściej bada się p. bóle i sterydy (oddechowe). A i tych jest za wiele, aby realnym było szukanie wszystkich.

Nie sugeruję, że Chenaro coś dostał, odnoszę się jedynie do badań MCP.
Wybacz , ale nie będę wchodził w kompetencje laborantów MCP . 🤣 Dla mnie sprawa jest prosta jak budowa cepa , koń w dniu zawodów ma nie mieć w sobie niczego co jest na liście substancji zabronionych przez FEI i wszystko w temacie   😀 Myślę że im też o to chodzi  😁

Co innego , to co znajduje się na tej liście  😵 Niedługo koń będzie musiał jechać na wodzie destylowanej i wyjałowionym sianie , bez vitamin bo lista substancji zabronionych robi się coraz dłuższa . Ciekawe czy ktoś kiedyś przerwie ten absurd  🙄 Ostatnio doszła Vitamina B 12  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się