Forum konie »

Kącik WKKW

Tutaj też widywałam małe kornerki, tutaj jeden którego wraz ze mna skakała 8 letnia dziewczynka która już drugi sezon startuje w wkkw  👀.
Taki o:

Mozii, zatem wstawię jeszcze kilka fotek z przeszkodami 😉

Zorilla, ale fajnie 🙂! No właśnie i o coś takiego wprowadzającego mi chodzi. U nas tego nie widziałam, ewentualnie kłodę z korą i bez kory 😉. A ten Twój siwek wygląda na bardzo pozytywnego jegomościa z chęciami do pogalopowania sobie 🙂. Ośmiolatka mówisz - nieźle 😲!

majek, byłoby super! Jadę jutro do Munstead, za dwa tygodnie na hunter trial też do Munstead i 7ego października do Tweseldown, a potem zdaje się za dwa tygodnie do Tweseldown jeszcze raz 🙂.

halo, i wychodzi na moje- naszym rodzimym krosom dużo jeszcze brakuje 🤣 😉.

Zeszłoroczne halloweenowe BE80 w Aston Le Wells:

Cała niemal trasa była przystrojona w temacie Halloween. Zabawne to było bardzo 🙂.

Edit. literówka

czeggra1, wychodzi na moje 🙂 i na twoje 🙂 - naszym rodzimym krosom jeszcze Wiele brakuje.
Można sobie obejrzeć dzisiejszy kros MPMK ze Strzegomia:
halo Dzięki!!  :kwiatek: Siedzę i odświeżam jak głupia wyniki krosu na zawodykonne a tam pusto, nie wiedziałam, że jest relacja online 😤
A ja u mnie nie można filmu odtworzyć 😕 😕 😕.
naprawdę? a z telefonu czy z komputera też nie? Bo mi na telefonie też nie szło, działa jak się pzrełączy na wersję na komputer, chyba, że poza PL zablokowali odtwarzanie🙁
Magdzior, przepraszam że odpisuję sporo po czasie. Obejrzałam z komputera - dzięki za sugestię :kwiatek:.

W między czasie przejechałam moim kasztanem 2 krosy na trasie BE100 😅. Za tydzień kolejne podejście do tematu i koniec sezonu. Następnie od grudnia zamierzamy pojeździć combined trainingi (ujeżdżenie i parkur wkkwowski). Natomiast zima z trenerem szykuje się, zgodnie z jego zapowiedziami, mocno ujeżdżeniowa z przerwą od czasu do czasu na gimnastykę.

Jestem tutaj jedną z wielu 40 letnich i starszych pań amatorek, które bawią się. Nikt nie dziwi się, że chciałabym startować, rozwijać się jeździecko. Ostatnio, na zawodach, widziałam starszawą panią ( mogła mieć 70 lat, może i ciut więcej) z luzakującą jej koleżanką w tym samym przedziale wiekowym - to był super obrazek.

Fotki przeszkód z „moich” brytyjskich stów:

Coffin abc po łuku (część w tej klasie "c" stoi po lewej stronie - akurat ludzie stoją przy tej przeszkodzie):

Część „b” i „c” z coffinu ze zdjęcia wcześnie

Gwoli ciekawostki Badminton 50 lat temu: http://eventingnation.com/fridaythrowback-video-from-world-equestrian-brands-bada-badminton/
Mistrzostwa Świata Młodych Koni

Cross Country
Skoki
[quote author=_Gaga link=topic=815.msg2709669#msg2709669 date=1504445238]
Dobrze, że czerpiemy jednak wiedzę z zachodu (Jung, Dibo). Szkoda tylko, że PZJ w tym nie uczestniczy (vide zmiana trenera kadry na ... w sumie na nikogo?)
[/quote]

Na Pawła Śnieguckiego?  🤔
[url=http://www.horseandhound.co.uk/news/julia-krajewski-samouri-du-thot-b-sample-germany-loses-european-silver-medal-637207?utm_content=manual&utm_campaign=socialflow&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=horseandhound&utm_source=m.facebook.com&utm_medium=referral#Xu4cyb4CUbHefp2z.99]KLIK[/url]

Jakieś komenatrze? Zawodniczka ma albo pecha, albo niedobór mózgu, albo ktos jej pomógł w pechu. Cała historia jak dla mnie troche dziwna ale ciekawe co sadza osoby bardziej w temacie?

Skróciłam ten niebotycznie długi link.
Tłumaczenie raczej typowe, niestety. Trudno uwierzyć w taki przypadek...
Ale jaki przypadek? Czy pech? Przecież wiadomo, że ona nie podała nic koniowi ani nikt z jej ekipy jako faworyci.
Perlica,  a skąd wiadomo?
Ale jaki przypadek? Czy pech? Przecież wiadomo, że ona nie podała nic koniowi ani nikt z jej ekipy jako faworyci.

A kto niby podał lek przeciwbólowy? Stajnie były dobrze ochraniane, ogrodzone, monitorowane. Raczej nie ma opcji, aby ktoś obcy podał koniowi lek...
Nie chcę nic spekulować, ale dobrze rozumiem, że to lek przeciwbólowy? Moze obawiano się, że koń skończy jak później Banderas - wyleci po przeglądzie. 
Perlica ciekawe skąd takie informacje...
Facella, z logiki?
Przecież jak jadę na faworycie czy w drużynie faworyta to go nie szprycuje, bo wiem że mnie pewnie wezmą na doping.
_Gaga, tak pilnowane, że byłam w środku nie będąc tym razem luzakiem, byłam towarzysko.
Ja nie wiem kto podał... ale ktoś na pewno.
Z drugiej stony będąc faworytem tymbardziej nie chce się wypaść jak koń nie przejdzie przeglądu, będzie się chu*owo czuł etc... Także na dwoje babka wróżyła...
Perlica, jak faworyt nie przejdzie przeglądu po tym , jak Betina Hoy odpadła , to cała drużyna idzie w cholerę, więc nw dwoje babka wróżyła...
Hej dziewczyny, wiecie może gdzie w Mazowieckim będą odbywały się jakieś zawody crossowe w 2018, lub gdzie mogę zasięgnąć takiej informacji 🙂 ? Byłyby to moje pierwsze crossówki, więc zależy mi raczej na tych niższych konkursach, coś do około 100 cm
Projekt kalendarza PZJ na 2018r., dyscyplina WKKW: klik
Facella a w dyscyplinie wkkw nie ma 3 dyscyplin? Bo mi zależy tylko na crossie
Yyyy nie wiem czy da się wystartować w samym tylko crossie. Może na jakichś towarzyskich zawodach się tak da. Ja się nie spotkałam z takim przypadkiem.
WKKW to jedna dyscyplina złożona z 3 prób, ujeżdżenia, crossu i skoków.
lupus12, z tym, że nie ma dyscypliny kros... WKKW to 3 próby. Na zawody typu kros / Hunter musisz się udać na Wyspy...
Można wystartować tylko w krosie, choć zaleca się wcześniejszy start w ujeżdżeniu lub skokach.
Czy ktoś z forumowiczów mógłby podpowiedzieć mi, gdzie w sieci znajdę szczegółowe informacje wg jakich przeliczników / zasad oblicza się wyniki w WKKW (przeliczanie % z ujeżdżenia na pkt karne do wyniku całościowego itp.)?
Z góry serdecznie dziękuję :-)
ibmoz Takie informacje są w przepisach na dany rok, teraz nie śledziłąm na bieżaco i nie wiem czy już na 2018 są i czy są zmiany (bo coś słyszałam plotki, że mają być? ale nie wiem czy to potwierdzone).

Do tej pory wynik w % odejmowało się od 100 i to co wyszło x1,5.
Magdzior, dziękuję  :kwiatek:
FEI będzie wprowadzało zmiany i punkty karne to będzie po prostu 100%-wynik z ujeżdżenia, bez mnożnika. Ale przyznam, że nie wiem, kiedy to ma wejść.

Coś wiadomo na temat organizacji MP Seniorów w tym roku? Miejsce, termin? Słyszałam plotki, że mają się w ogóle nie odbyć  🤔
Hej dziewczyny, wiecie może gdzie w Mazowieckim będą odbywały się jakieś zawody crossowe w 2018, lub gdzie mogę zasięgnąć takiej informacji 🙂 ? Byłyby to moje pierwsze crossówki, więc zależy mi raczej na tych niższych konkursach, coś do około 100 cm

26-27 maj Janów Podlaski klasy LL,L,P
Lubelskie ale graniczące z mazowieckim
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się