Forum konie »

Kącik WKKW

niżej są zdjęcia z czerwcowego krossu, nie moje- znalezione
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=96361
ale jest nawet szczyga 😉
ikarina -  😡 dziekuje.

Klami - tylko nie mow, ze widzialas nas na zywo i nie podeszlas!
asior, widzialam cross.....
Hmm..... nie gonilam za wami.  😉
może nie będę oryginalna, ale GRATULUJE i oby za rok pierwsze miejsce było, bo jak nie to 🤬
asior jeszcze raz gratulacje  😉
christine - ja za rok senior jestem, wiec bedzie ciezko  😁

Klami - i jak to wygladalo? Bo ja z nerwow czulam, jakbym nie jechala, tylko wszystko stala z boku  😜

Misia -  :kwiatek: jak po sznurku?  😁
lepiej niz po sznurku,
naprawde swietny przejazd  😉
Mogę już? Miałam tego posta napisac wczoraj, ale nie chciałam psuc asiorowi chwili chwały 🙂

Otóż w tą sobotę startowałam na zawodach w Wolverhampton i chciałam się z wami podzielic, tym, co widziałam. Miałam w planach porobic więcej fotek, ale niestety w trakcie podróży chłodnica wysiadła w naszej ciężarówce, mieliśmy spory poślizg, co zaowocowało tym, ze oglądałam krosa, cały czas biegnąc (ach, jak to dobrze, że kiedyś byłam zawodniczką biegów długodystansowych 😀) Zdjęcia też robione były w biegu. Głównie fotografuję przeszkody, gdyż nikt mi nie prowadzi żadnych treningów i rozwiązuję ten problem w ten sposób, że omawiam to, co mam na zdjęciach z bardzo doświadczoną koleżanką

Zacznijmy od początku. Miałam startowac klasę BE90 - chyba jest to polska L-ka (najwyższe przeszkody do 95 cm). Nie wiem, ile zawodników było dokładnie, ale zostaliśmy podzieleni na 6 grup po ok 40 osób. Mój kolega miał nr startowy 219, więc na pewno było nas ponad 230.

Teraz wyobraźcie sobie - jadę sobie na "zawodziki" do jakiegoś małego miasteczka, wysiadam z ciężarówki i oto, co widzę:

Jest to "średniej" wielkości stajnia wyścigowa. Prawa strona budynku to hotel. Polacy mają problemy z hotelami na Puchar Świata, a tu proszę, taka małomiasteczkowa "stajenka" ma własne akomodejszyn  😀

Widok z drugiej strony. (wybaczcie, fotka marna, ale robiona była w trakcie biegania krosu). Widac parkur i kropki - rozprężające się konie  😉

i ciężarówki na parkingu (dodam, że takich korytarzy była trójka)

i przykładowa przeszkódka

było jeszcze kilka ciekawych rzeczy do pokazania, ale niestety nie miałam czasu pstrykac zdjęc. Może następnym razem uda mi się wam pokazac.

Ogólnie rzecz biorąc zajęłam 12 miejsce w mojej grupie 🏇

I na koniec chciałam się was zapytac, jak pracujecie z koniem po zawodach - czy następnego dnia dac mu wolne, czy go trochę ruszyc? Jak powinien wyglądac tydzien konia po krosie?

przypominam - dozwolona wielkośc zdjęc to 800 na 800 pikseli
Po takiej Lce, to starczy 1 dzien spacer, nastepnego dnia lekka jazda a pozniej juz moze byc normalnie jezdzony  🙂
ikarina, well done! Jak będziesz kiedyś jechać na jakieś zawody na południe od Twojej stajni to daj znać, może mogłabym Ci pokibicować.
PS. Będziesz może w Gatcombe Park (7-9 sierpnia)? Fajna impreza, a od Ciebie chyba niedaleko!
Lotnaa, to jest całkiem możliwe 🙂😉
Jak bedę, to dam ci znac
Łoł, stajenka robi wrażenie!
Asior masz jakies wieści, czy w sierpniu będą u Was zawody?
Lena - niestety nie odbeda sie. Ale w sierpniu Nowielice organizuja ZR  🙂
Dzięki za info. Szkoda, bo do Was mamy bliżej 🙂
Nowielice tez blisko  😉 Jakies 60km od nas.
Czy ja dobrze widzę, że żaden z portali nie pokusił się o galerię z Mistrzostw? Jeśli tak to wstyd byłby...
Na dekoracji widzialam duzo ludzi, ale moze to tylko "prywaciarze" pstrykali foty. Na krosie i ujezdzeniu nie widzialam nikogo  🤔
Jak to nikogo, a stara dobra ciotka Strzyga? Jak tylko naprawią mi neta ( o ile na prawią. Strzelił nam w sieć piorun i od 3 dni jestem odcięta), będzie galeryjka jak sie patrzy ^__^
Ze Strzyga byla, to przeciez oczywiste, wiec nawet o tym nie pisalam  😀
asior, spotka Cię kara  😀iabeł:

Tymczasem zapraszam do galerii z MP w WKKW w Sopocie
http://www.swiatkoni.pl/gallery-photos/378.html
Jakie najwyższe miejsce zdobyli drużynowo Polacy w WKKW (olimpiada)?
Po wojnie wydaje mi się,że w Seulu w 1988 IV miejsce zespołowo,zespół w składzie:
Piotr Piasecki (koń - Igrek), Bogusław Jarecki (koń - Niewiaża), Krzysztof Rafalak (koń - Dźwinogrór), Eugeniusz Koczorski (koń - Idrys), Krzysztof Rogowski (koń - Alkierz) - WKKW drużynowo 389,6 pkt.

przed wojną był nawet medal w kolorze brązowym w Amsterdamie w 1928 roku:

rtm. Michał Antoniewicz-Woysym (klacz - Moja Miła), ppłk Karol Rómmel (klacz - Doneu-se), rtm. Józef Trenkwald (wałach - Lwi Pazur) - WKKW drużynowo, 5067,92 pkt. (na 17 ekip)

ale może ktoś to potwierdzi z wkkwistów...wrotki?asior?
Jakie najwyższe miejsce zdobyli drużynowo Polacy w WKKW (olimpiada)?

[Henryk Leliwa-Roycewicz]
Na igrzyskach olimpijskich w Berlinie 1936 w konkursie drużynowym WKKW zdobył srebrny medal (w drużynie byli także: Zdzisław Kawecki i Seweryn Kulesza). W zdobyciu złotego medalu przeszkodzili gospodarze igrzysk, którzy mylnie poinformowali rotmistrza Leliwę o ominięciu przez niego wcześniejszej przeszkody i dyskwalifikacji. Polski zawodnik zawrócił, aby powtórnie "zaliczyć" feralną przeszkodę. Na miejscu dowiedział się, że zaszła pomyłka. Strata czasu oraz dodatkowe cztery kilometry, które musiał przebiec koń (Arlekin III), nie pozwoliły na doścignięcie zwycięzców zawodów – drużyny Niemiec. W konkursie indywidualnym Leliwa zajął 15. miejsce.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_Leliwa-Roycewicz

Tymczasem zapraszam do galerii z MP w WKKW w Sopocie
http://www.swiatkoni.pl/gallery-photos/378.html

A gdzie szampan i zwyczajowy, skromny poczęstunek? 🙂
Trzeba się osobiście zgłosić  😎
Nestor - wielkie dzięki :kwiatek:
ktos z re=voltowiczów będzie startował w Strzegomiu w tym roku?
Wszystkich chcących zamówić zdjęcia na zawody w BABORÓWKU  zapraszam na pw.
A kto z Was jedzie do Baborówka?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się