o rany, p. Kasia w taką pogodę tam stała!? ale nie dziwię się, nad tym rowem było ciekawie.
pozwolę sobie jeszcze Farolkiem rzucić:
i Asiorem, mam nadzieję, że się nie obrazi :kwiatek:
edit: Zorillo droga, zdjęcia wyślę jak najszybciej. wiem że miało być do niedzieli ale wczoraj to nie funkcjonowałam, dzisiaj dentysta i chcę już tylko spać...
czytałam sobie o MPMK w wkkw i znalazłam tam wzmiankę że aby koń pięcioletni zdobył kwalifikację, to musi z jakimś tam wynikiem przejechać konkurs kombinowany klasy P. W związku z tym mam prośbę, czy ktoś może mi wyjaśnić na czym taki konkurs kombinowany polega? 🙂
ulcia_jg, "konkurs kombinowany" to archaiczne określenie, dziś używane do łączonej klasyfikacji ujeżdżenie/skoki. W MPMK chodzi po prostu o klasę P WKKW, której parametry można sobie na stronach PZJ znaleźć, do której koń i jeździec muszą uzyskać kwalifikację. "Jakiś tam wynik" oznacza zapewne RK, którego warunki też można znaleźć na stronach PZJ.
Dobre człowieki, które będą w Sopocie - O której jutro jest przegląd, ktoś coś wie? 👀
nie ma przeglądu,z tego co mi wiadomo,info z dziś 😉
edit:
haloa może zamiast wprowadzać ludzi w błąd zerkniesz w aktualne przepisy,a nie w swoją archiwalną pamięć podręczną? konkurs kombinowany wg przepisów PZHK (nie PZJ,bo nie oni są organizatorem tego typu imprez!) to normalny 3 elementowy konkurs WKKW rozgrywany w klasie P (ujeżdżenie,skoki,kros lub ujeżdżenie,kros,skoki), drugą opcją kwalifikacji dla 5 latka jest 2 krotne ukończenie konkursów na styl krosu.
Ktoś, a co praktycznie(!) zmienia twój "edit"? PZHK może sobie dowolnie używać terminów. A organizatorzy zawodów organizować konkursy na styl. Tylko... gdzie i kiedy.
ulcia_jg, "konkurs kombinowany" to archaiczne określenie, dziś używane do łączonej klasyfikacji ujeżdżenie/skoki. nieprawda.
W MPMK chodzi po prostu o klasę P WKKW, której parametry można sobie na stronach PZJ znaleźć, do której koń i jeździec muszą uzyskać kwalifikację.
kolejna nieprawda- nie tylko muszą się do niej zagrać (do P klasy),ale jeszcze ukończyć ją z odpowiednim wynikiem,aby mieć kwalifikację na MPMK ( min.50% uj, max.jedna skucha na krosie na przeszkodach i nie więcej niż 4 błędy na przeszkodach w parkurze) - warunki kwalifikacji są inne niż normalne oczka zagrywkowe w WKKW... co oznacza,że to: "Jakiś tam wynik" oznacza zapewne RK, którego warunki też można znaleźć na stronach PZJ. też jest nie prawdą.
Nihli novi w twoich wpisach,ale nie wprowadzaj ludzi w błąd.
nie,mój edit poza sprostowaniem twoich merytorycznych błędów nic nie zmienił w temacie.
Użyłam słowa "zapewne" a nie "na pewno". Tak, twój edit praktycznie(!) (w praktyce, dla zainteresowanej) NIC nie zmienił w temacie, poza klasyczną już napaścią na mnie. Musi zagrać do P i ukończyć z określonym rezultatem. "Klasyczną" klasę P WKKW.
napisałaś,że 5 latek zagrywa się na MPMK uzyskując kwalifikację do P klasy,co jest oczywistą nieprawdą.
teraz. bo kiedyś faktycznie tak było 🤣
jesteś halo jak złodziej,który złapany za rękę mówi,że to nie jego ręka.
chciałam tylko przestrzec czytających,że twój nie znoszący sprzeciwu ton pisania,nie oznacza zgodności z prawdą,a co ważniejsze,zgodności z obowiązującymi przepisami.
dla porządku napiszę jeszcze,że warunki rozgrywania MPMK w wkkw na ten rok nie został jeszcze opublikowane,to są przepisy z 2011 roku,nadal obowiązują,dopóki nowe się nie ukażą - także koń zagrany wg obowiązujących 2011 roku zasad będzie miał kwalifikację,nawet jeżeli przepisy się zmienią - liczy się data zagrywki (przed publikacją nowych przepisów,w przypadku ich zmiany na mniej korzystne)
Przepraszam halo,ze znów złapałam Cię na pleceniu głupot. Regulamin eliminacji,jak i samych MPMK nic nie mówi o RK,mówi tylko,o warunkach kwalifikacji.
otworzyłam sobie propozycje MPMK w wkkw z 2010 roku i było coś takiego
cytuję: MPMK4 : ukończenie, co najmniej 1 konkursu klasy L z wynikiem min. 50% w próbie ujeżdżenia, do 20 pkt. na przeszkodach w próbie terenowej i nie więcej niż 4 błędami w parkurze, lub co najmniej 2 starty w konkursach na styl krosu kl. L z wynikiem co najmniej 7,0 pkt.
a w pięciolatkach :
ukończenie, co najmniej 1 konkursu kombinowanego klasy P z wynikiem min. 50% w próbie ujeżdżenia, do 20 pkt. na przeszkodach w próbie terenowej i nie więcej niż 4 błędami w parkurze, lub co najmniej 2 starty w konkursach na styl krosu kl. P z wynikiem co najmniej 7,0 pkt
i chodzi mi o to czym różni się konkurs kombinowany od hmm... zwykłego?
edit. uch. i jeszcze teraz zauważyłam że w propozycjach z 2011 już i dla 4-latków i 5-latków w warunkach był konkurs kombinowany.
[quote author=halo link=topic=815.msg1383689#msg1383689 date=1335370066] "Jakiś tam wynik" oznacza zapewne RK, którego warunki też można znaleźć na stronach PZJ.
Nieprawda, napisałam jeszcze to. Nie pisałam, że samo zagranie wystarczy. Przeproś. [/quote]bezczelność ludzka nie ma granic...zamiast napisać "dziękuję" za sprostowanie fałszywej informacji, pojawiło się "przeproś" 🤔wirek:[quote author=ulcia_jg link=topic=815.msg1383775#msg1383775 date=1335374753]
i chodzi mi o to czym różni się konkurs kombinowany od hmm... zwykłego?
[/quote]WKKW to WKKW,ma swoje przepisy i regulamin, a kombinowany, to specjalna kwalifikująca impreza organizowana przez PZHK i rozgrywana, na odrębnych niż WKKW, przepisach i warunkach.
wrotki,Ktoś, to jeszcze proszę o info gdzie i kiedy można uczestniczyć w "konkursie kombinowanym" - żeby tak było zapisane w propozycjach. Bo na razie jedyny praktyczny efekt waszego ataku jest taki, że niepotrzebnie namieszaliście dziewczynie.