Duży + dla sklepu pasi-konik, obsługa przemiła, profesjonalna i cierpliwa. )Średnio raz dziennie dzwoniłam czy coś wiadomo w sprawie oficerek, mimo, ze byłam poinformowana, że czas oczekiwanie do dwóch miesięcy, jednak niecierpliwość brała górę. 😁 ) Buty przyszły, są idealne.
duży - dla sklepu http://makana.istore.pl/pl/? Kontakt masakra! Na maile nikt nie raczy odpowiedzieć. Facet przez telefon opryskliwy i nie miły, a do tego się dziwi, że dzwonię jak moje zamówienie ma nadal status nowe, a przelew doszedł w czwartek. Mam nadzieję, że paczka dojdzie i nie będę prawie 250zł w plecy. Zdecydowanie nigdy więcej!
Wieeelki + dla sklepu Amigo. Zakupy robię już kilka lat i zawsze jest informacja z obsługi na bieżąco. Złożyłam zamówienie w środę po 22, wiadomo jak to z przelewami, ale wysłali szybciutko w czwartek, bo ich o to poprosiłam i jestem bardzo zadowolona. 😉
ktoś kupował w sklepie http://kostka-cukru.pl/ ? jakie wrażenia? bo wygląda dość zacnie ale nigdy nie wiadomo 😉 :kwiatek:
ja kupowałam- ci sami wlasciciele co bergo- przynajmniej z maila bergo była korespondencja w trakcie zamawiania- żadnych problemów: miło szybko i dobre ceny 🙂 ( z jakiejś promocji kupowałam, a i wycofali mniejszą pojemność suplementu- dostałam większe op bez doplaty )
1. Febro - mnie indywidualne i super profi podejście powala 2. Horse Town - Pani zawsze pamięta o moich prośbach 3. Animalia - profesjonalizm pełną gębą 4. Yard - zawsze starają się pomóc jak jest potrzeba
Wielki - dla sklepu internetowego decathlon, zamówiłam 7.07.15 od razu zapłaciłam a przesyłkę dostałam po tygodniu dopiero po napisaniu maila, że chcę zwrot pieniędzy, bo nie będę czekać tyle czasu..
Hermes, przy wielu produktach w Deca jest opis, ze dostawa w ciągu 6 dni roboczych od zaksiegowania w płaty, czyli można sobie przyjąć od razu max 10 dni od zamówienia do dostawy... Tydzień zatem nie jest tu żadnym "wykroczeniem". Warto czytać strony z których zamawia się towar 😉
duży plus + jak zwykle z resztą dla MKsklep jeśli nawet opóźnia się u nich dostawa jakiegoś produktu to i tak wysyłają do klienta to co maja a resztę najwyżej później - oczywiście za zgodą klienta - bo kontakt jest bdb
wielki minus - dla Equiversum towar zamówiony 28 czerwca - jeden produkt był oznaczony terminem realizacji 7 dni, a reszta zamówienia dostępna od ręki. Niestety mija 15 lipca i ze strony sklepu zero totalne zero kontaktu i zero zamówionego towaru. Nie otrzymałam nawet e-maila o stanie realizacji zamówienia. W związku z tym spodziewam się ze i w tym tygodniu (mija trzeci) nie wyślą mi zamówienia
Cóż, mega minus dla Equishop. Towar oznaczony jako dostępny od ręki, umieszczony w koszyku, zamówienie złożone i opłacone, dostaję potwierdzenie na maila. W poniedziałek sklep zabiera się za pakowanie - towar okazuje się być jedna niedostępny. A dopiero co był taki szum, że powstała nowa wersja sklepu, która będzie uwzględniała stany magazynowe i nie będzie wpadek. Najwyraźniej nic się nie zmieniło.
quanta czyżbyś również klikała tego obłędnego kingslanda?... 😁 Również- bo ja też 😂 Załadowane do koszyka, zapłacone i dzisiaj zonk-telefon z Equi, że czapraczek niestety wyszedł był... A tak się cieszyłam...
Ode mnie połowiczny na razie (bo dostałam pół zamówienia 😀) plus dla Eqwest. Czas oczekiwania miał być 3-4 tygodnie, po 2 dostałam rzeczy które przyszły szybciej 🙂