szemrana, z jednej strony rozumiem z drugiej zas sklep naraza mnie na fatygę, marnuje moj czas i ponoszę konsekwencje czyjejś tępoty wiesz szemrana inaczej tez jest jak sklep wykazuje minimum dobrej woli, kultury i chęci załatwienia sprawy "po ludzku" bo ja gotowa byłam kupic czaprak w zamawianym kolorze, zatrzymac ten w nie zamowionym gdyby zaproponowano chociaz jakis rabat a tak sklep nie sprzedał zadnego, zapłacił za podwojną wysylkę ale widac opłaca im się;]
Espana kuriera na swoj koszt ci nie przyslą, twierdzą ze nie mają takiej "opcji"
P.S. nie dowiedziałas sie ze trzeba było otworzyc paczke przy kurierze i jej nie odebrac - bo przeciez normalny człowiek zakłada z gory ze dostanie cos innego niz zamawiał 👍
Nie napisałaś 😉 Po prostu dodałam od siebie o tym kontaktowaniu się.
Właśnie sprawdziłam - equi shop też ma taki zapis, że nie przyjmuje paczek za pobraniem, więc wcale nie musiał przyjąć takiej paczki od ciebie. Ja, jako właściciel sklepu, nie przyjęłabym takiej paczki - ale w takiej sytuacji nie dziwię się, że tak postąpiłaś - w takiej sytuacji ja naprzepraszać bym się nie mogła, oczywiście wysyłałabym poprawny kolor (lub jeżeli bym nie miała, albo klientowi by się spieszyło - zwrot pieniędzy), przesyłka zwrotna jak i drugie wysłanie oczywiście byłoby na nasz koszt (do przesyłki zwrotnej zamawiam klientowi kuriera (na mój koszt), lub zwracam pieniądze za wysyłkę pocztową). Dodatkowo by zrekompensować klientowi swoją pomyłkę na pewno albo dąłabym rabat na następne zakupy, albo jakiś drobny prezent - chociaż cukierki dla konia.
Do tej pory pomylenie koloru zdarzyło mi się tylko raz, ale klient stwierdził, że nie chce wymiany, bo za dużo z tym kłopotu - dostał zniżkę na następne zakupy.
szemrana, z jednej strony rozumiem z drugiej zas sklep naraza mnie na fatygę, marnuje moj czas i ponoszę konsekwencje czyjejś tępoty wiesz szemrana inaczej tez jest jak sklep wykazuje minimum dobrej woli, kultury i chęci załatwienia sprawy "po ludzku" bo ja gotowa byłam kupic czaprak w zamawianym kolorze, zatrzymac ten w nie zamowionym gdyby zaproponowano chociaz jakis rabat a tak sklep nie sprzedał zadnego, zapłacił za podwojną wysylkę ale widac opłaca im się;]
Espana kuriera na swoj koszt ci nie przyslą, twierdzą ze nie mają takiej "opcji"
P.S. nie dowiedziałas sie ze trzeba było otworzyc paczke przy kurierze i jej nie odebrac - bo przeciez normalny człowiek zakłada z gory ze dostanie cos innego niz zamawiał 👍
dodam tutaj, że to święte słowa. Ale nie mnie uczyć sklepy jak rozmawiać z klientem. Błędy zdarzają się każdemu ale psim obowiązkiem tego kto się myli jest naprawienie co się schrzaniło. Bez słowa protestu i z przeprosinami
Espana kuriera na swój koszt ci nie przyślą, twierdzą ze nie mają takiej "opcji"
Jak się bardzo uprzesz i ładnie poprosisz to Ci przyślą kuriera, który tylko odbiera od Ciebie paczkę i ma już wszystko wydrukowane, Ty nic nie wypełniasz i tylko autograf dajesz i już po sprawie 😉
Wiem bo już 2 razy był u mnie kurier GLS przysyłany przez Equirrę czy jak to się pisze....
sznurka, no cóż, taka jest polityka firmy. Kłamać gdzie się da i jak przy każdej okazji. Jak się jeleń nabierze to super, jak nie, to trudno, przecież i tak nie masz niczego na piśmie.
U Claudii chodziło o siodło, które jest warte znacznie więcej niż głupi czaprak, to trzęsą portami i znajdują możliwości.
Z resztą historia kupowania siodła przez Claudię też jest burzliwa i wymagałaby osobnej opowiastki, ku przestrodze. Ale myślę, że wszystko w swoim czasie.
Polecam przedstawiciela firmy NAF i Spillers. Szybko sprawnie - jak dla mnie rewelacja. Towar zapakowany tak, ze podczas transportu na 100% nic mu się nie stanie ceny tez konkurencyjne i co ważne na nic nie czeka się dłużej niż max 2 dni. Natomiast nie polecam kupowania tych produktów w innych sklepach które to oferują ten sam towar za niby niższa cenę - co jest świadomym wprowadzaniem klienta w błąd czego doświadczyłam na własnej skórze .
Otóż pokusiłam się o zakup pewnego suplementu z NAF w pewnym sklepie. Na stronie internetowej owego sklepu gwarantowano mi dostawę w 5-7 dni max czekałam tydzień - nic dwa - nic , miesiąc - nic zadzwoniłam , napisałam e-mail - odpowiedziano mi ze moja paczka juz będzie za dwa dni u mnie czekam czekam i g...... wiec znowu pisze dzwonie wysłano mi po 2 miesiącach zupełnie cos innego za dużo wyzsza cenę ale ze ów suplement był mi niezbędny dopłaciłam co dostałam otóż dostałam towar którego termin kończył sie za miesiąc ! na dodatek w połamanym opakowaniu wmawiano mi ze opakowanie pękło podczas transportu przesiałam całą zawartość opakowania i nie znalazłam ani kawałeczka ubytków z opakowania (wiec jeśli połamało sie podczas transportu to powinny być) jednak znalazłam kawałki śmieci które wyglądały jak nitki z worków po paszy znalazłam również kawałki jakichś granulowanych witamin oraz gówno jakiegoś zwierzaka - myszy lub czegoś podobnego złożyłam reklamacje oczywiście uwzględniono mi ja ale znowu musiałam czekac czekac i czekac i przysłano mi również cos innego - ponoć tego co zamawiałam juz nigdzie nie można dostać a kosztował mnie ten suplement o wielllleeee drożej niż normalnie bym zapłaciła u przedstawiciela
Espana kuriera na swój koszt ci nie przyślą, twierdzą ze nie mają takiej "opcji"
Jak się bardzo uprzesz i ładnie poprosisz to Ci przyślą kuriera, który tylko odbiera od Ciebie paczkę i ma już wszystko wydrukowane, Ty nic nie wypełniasz i tylko autograf dajesz i już po sprawie 😉
Wiem bo już 2 razy był u mnie kurier GLS przysyłany przez Equirrę czy jak to się pisze.... [/quote]
Babka powiedziała, że będzie kurier DHL, który odbierze ode mnie paczkę, beztrosko też dodała, że będzie dzisiaj albo jutro (sobota??), raczej rano, ale w sumie to ona nie wie. I że jak paczka do nich wróci to wysyła drugą. Co do otwarcia paczki przy kurierze - derka przyszła do domu, a ja byłam w stajni. Kurier zadzwonił, czy może zostawić sąsiadowi i tak zrobił. Ale z doświadczenia wiem, że kurierzy się spieszą, a ja chyba bym nie wpadła na to, żeby przytrzymać go, żeby sprawdzić czy towar jest poprawny. Zrobiłam to tylko raz, gdy kupowałam telefon przy przedłużeniu umowy (był to drogi model) - sprawdzałam, czy działa a nie czy jest zgodny z zamówieniem.
Zaciekawiło mnie to, co piszecie o sprawdzaniu paczki przy kurierze...
Do tej pory zawsze, jak sprawdzałam, co przyszło (czy np. kolor nie jest pomylony lub data ważności zgadza się z podaną przy zamawianiu) to już po podpisie (czyli odbiorze) paczki. Czyli, jeżeli nawet kolor inny, niż zamawiałam, to niestety kurier paczki nie mógł zabrać, natomiast mógł mi potwierdzić (np. pisemnie), co otrzymałam... (oczywiście w sytuacji, gdy opakowanie nie jest przezroczyste i żeby zobaczyć, co jest w środku, muszę przesyłkę rozpakować). I towar, tak czy inaczej, zostawał u mnie. A dalsze pertraktacje, to juz tylko ze sprzedającym (a tu faktycznie nie zawsze jest ciekawie...)...
Natomiast z tego, co piszecie, wynika, że paczkę mogę otworzyć przed jej właściwym "odebraniem"... W takiej sytuacji, jeżeli coś się nie zgadza, to wraca ona do nadawcy? Hmmm... Jak to w końcu jest? Chyba, że każda firma kurierska ma swoje własne zasady postępowania w takich sprawach?
Ktos zamawiał coś z tych sklepów?? Któryś lepszy?? Chodzi mi zwłaszcza o czas dostawy i podejscie do klienta (nie chce czekac 2 miechów na przesyłkę) Musze kupić pare produktów a są one dostępne w obu sklepach 🙂
Ja polecam MKsklep, szybko, dobry konatkt, dają gratisy 😀
MK Sklep (mksklep.pl) ++++++ (sklep na 6)
Profesjonalna obsługa !!! Stały kontakt mailowy, chętnie odpowiadają na wszelkie pytania.
Paczka została nadana bardzo szybko, biorąc pod uwagę iż na jeden produkt trzeba było dodatkowo czekać 7 dni, a w rzeczywistości czekałam tylko 2 dni !!!
Ktos zamawiał coś z tych sklepów?? Któryś lepszy?? Chodzi mi zwłaszcza o czas dostawy i podejscie do klienta (nie chce czekac 2 miechów na przesyłkę) Musze kupić pare produktów a są one dostępne w obu sklepach 🙂
Ja zamawialam 3 razy w MKSklep, bardzo szybka dostawa -pierwsze 2 w ciagu 2 dni, na ostatnia czekalam tydzien. W zamowieniu trzeba KONIECZNIE wpisac ze zalezy Ci na szybkiej dostawie.
animavet tez super- Marta bardzo dba o klientow, jak czegos nei ma to mowi od razu i do tego blyskawicznie domawia owe braki🙂 jak czytam o equishopie to 😲mialam u nich zrobic grupowe zamowienie za ponad 2 tysiaczki ale juz wiem, ze tego nie zrobie...
Też polecam MKsklep! W tej chwili u nich sie zaopatruję we wszystko 😉 Szybka wysyłka, miły kontakt, no rewelacja. Z Animavetu nie zamawiałam, ale znajomi zamawiali i też sobie chwalili.
Nie napisałaś 😉 Po prostu dodałam od siebie o tym kontaktowaniu się.
Właśnie sprawdziłam - equi shop też ma taki zapis, że nie przyjmuje paczek za pobraniem, więc wcale nie musiał przyjąć takiej paczki od ciebie. Ja, jako właściciel sklepu, nie przyjęłabym takiej paczki - ale w takiej sytuacji nie dziwię się, że tak postąpiłaś - w takiej sytuacji ja naprzepraszać bym się nie mogła, oczywiście wysyłałabym poprawny kolor (lub jeżeli bym nie miała, albo klientowi by się spieszyło - zwrot pieniędzy), przesyłka zwrotna jak i drugie wysłanie oczywiście byłoby na nasz koszt (do przesyłki zwrotnej zamawiam klientowi kuriera (na mój koszt), lub zwracam pieniądze za wysyłkę pocztową). Dodatkowo by zrekompensować klientowi swoją pomyłkę na pewno albo dąłabym rabat na następne zakupy, albo jakiś drobny prezent - chociaż cukierki dla konia.
Do tej pory pomylenie koloru zdarzyło mi się tylko raz, ale klient stwierdził, że nie chce wymiany, bo za dużo z tym kłopotu - dostał zniżkę na następne zakupy.
Lol...Jaki ten świat mały! aniapa niedawno robiłam u ciebie zakupy i naprawdę sklep piaffalo.pl ma u mnie dużego plusa! Życzę ci tylko takich sprawnych i udanych transakcji 😉
Animavet jest super! Bardzo proludzcy są i dali mi się namówić na dowiezienie mi do stajni 1 worka paszy i nic mnie to poza cenę muesli nie kosztowało. A obsługa na tip top
Heh, moja przygoda z Equishopem zakończyła się. 😉 Zamawiałam jakiś duperel, po 1.5 tygodnia ani widu ani słychu jakiegokolwiek listonosza, maila... Napisałam maila, czy w ogóle raczą mi tę paczkę wysłać, na to dostałam odpowiedź(!) że paczka zostanie jeszcze dziś wysłana, (Cóż za heroiczny wyczyn, po prawie 2 tyg.) następnie za 10 min mail, że nie ma koloru, który zamówiłam... <ściana> Się poirytowałam i poprosiłam o anulowanie zamówienia. Na to dostałam maila(!) z przeprosinami. O.O Ale jedno wiem, że więcej nie będę tam zamawiać czegokolwiek...
MKsklep zgadzam się jak najbardzije godny polecenia. Towar praktycznie dostępny od ręki, no i można odebrac w Wawie osobiście i nawet mój szczurek czarny załapał się na psie ciasteczko 😉
Witam. a zamawiał ktoś rzeczy ze stronki www.stajnia.pl ? bo mam zamiar zrobić tam zakupki , dokładniej to z aukcji wystawionych na allegro tego sklepu . Więc chciałabym poznać wasze opinie . 🙂
Witam. a zamawiał ktoś rzeczy ze stronki www.stajnia.pl ? bo mam zamiar zrobić tam zakupki , dokładniej to z aukcji wystawionych na allegro tego sklepu . Więc chciałabym poznać wasze opinie . 🙂
tak, ja zamawiałam derke przeciwdeszczowa, przyszła bardzo szybko.