Zarzuty są rozumiem 3: 1. jeden od forumowiczki, która nie dostała odpowiedzi na maila z zapytaniem, nic u nas nie kupiła. Wytłumaczenie jest pewnie prozaiczne - wiele maili do nas nie dochodzi ponieważ gmail traktuje je jak spam. Przeglądamy go raz na miesiąc i z reguły nie odpowiadamy na maile sprzed kilku tygodni. 2. od forumowiczki prowadzącej jednoosoowo sklep, ze współpracy z którą zrezygnowaliśmy. 3. od forumowiczki, która prowadzi sklep, na którą na tym forum sa dziesiątki skarg na karygodną obsługę, ze współpracy z którą zrezygnowaliśmy.
Jestem w stanie zrozumieć rozżalenie osób, z którymi nie współpracujemy. Żal nie daje jednak prawa do rozpowszechniania nieprawdy i kłamstw zarówno o firmie jak i mojej osobie.
Prosiłbym o rzeczowe wypowiedzi i nie szkalowanie dobrego imienia firmy jak i mojego.
makana, a możemy się dowiedzieć, dlaczego zrezygnowaliście z współpracy z forumowiczką nr 2? Na forum można przeczytać chyba same pozytywne wpisy na temat jej działalności i obsługi klienta. Również jej wytłumaczenie, że nie odbiera maili i telefonów służbowych poza godzinami pracy jest dość logiczne.
a ja jeszcze raz napiszę - nie jest to miejsce na rozgrywki pomiędzy firmami !!! To jest miejsce gdzie piszemy o sklepach internetowych i opiniach na ich temat
Ogólnie dyskusja z obu stron jest naprawdę żenująca, aż przykro czytać.
Tylko chcę zwrócić uwagę na jeden fragment:
1. jeden od forumowiczki, która nie dostała odpowiedzi na maila z zapytaniem, nic u nas nie kupiła. Wytłumaczenie jest pewnie prozaiczne - wiele maili do nas nie dochodzi ponieważ gmail traktuje je jak spam. Przeglądamy go raz na miesiąc i z reguły nie odpowiadamy na maile sprzed kilku tygodni.
Jak gmail wrzuca do spamu, to trzeba zmienić mejla, albo sprawdzać go codziennie, a nie raz na miesiąc, nic w tym trudnego, trzeba tylko przestać być leniwym.
Popieram wypowiedź Strzygi nt maili, które wpadają do spamu zwłaszcza jeśli jest się świadomym, że taka rzecz się dzieje i przez to o utratę Klienta nietrudno.
Poza tym też pracuję w sprzedaży i nie wyobrażam sobie nie przeprosić Klienta za brak odpowiedzi z mojej strony wynikający z przeoczenia/ wpadnięcia maila do spamu. Nawet jakby to miało się odbyć kilka tygodni po sprawie. Zawsze to stawia nas w innym świetle niż po prostu "cisza" bo dla Klienta to nic innego jak zlekceważenie.
powiem szczerze ze mnie jako potencjalnego klienta az odrzuciła wypwiedź szanownego Pana... Chociazby ze wzgledu ze maile które jak przypadkowo wyladuja w spamie sa czytane raz na miesiac... litości albo sie prowadzi firmę profesjonalnie, albo sie jej nie prowadzi...
W takim razie, mimo iz mialam tego tu nie pisac. GIGANTYCZNY MINUS DLA ATOS!
Skoro Pani z Atosa, jest na tyle bezczelna by komentowac prace innych sklepow, sama majac wiele negatywnych opini to i ja napisze.
Czekam od wakacji na zwrot 100 kilku zl, bo po czekaniu 4 miesiecy na elektrolit owiedzialam ze juz dziekuje, napisalam 5 meili rpzypominajacych o zwrocie pieniedzy, 2 meile z pytaniem czy wplacono mi, poniewaz nie widze tego na moim koncie... i wielkie NIC