Forum konie »

sklepy internetowe

dostałam maila o wyprzedaży w Inter Api, ale dla mnie to i tak wciąż kosmiczne ceny...
mnie za to niemiło zaskoczyła podwyżka cen produktów Daslo, Tattini ( wszystkeigo tego co sprowadza do PL Inter Api) w Animalii 🙁
+ dla dlakonia.pl
Dobry kontakt, szybka przesyłka, wszystko bezproblemowo 🙂
U mnie kroluje EQUISHOP.
Zawsze szybciutko, sprawnie i ogolnie super.
Powinni mi jakas karte stalego klienta chyba wyrobic... 😉
mnie irytuje fakt, ze w sklepie dlakonia nie dziala prawidlowo wyszukiwarka. za kazdym razem jak chce czegos wyszukac po nazwie to sie zacina...szlag mnie trafia i w rezultacie nie kupuje w tym sklepie.

za to fajna maja obsluge w okser-elite i o dziwo jak na okser- szybko i sprawnie juz trzy zamowienia zrealizowalam 😉

i moim nowym-starym odkryciem jest jarpol made by deborah- dzisiaj zlozylam zamowienie, wszystko dogadalam, 'obmacalam oczkami' wirtualnie kolor i jestem w pelni usatysfakcjonowana.

a equishop jak dla mnie roznie- i plus i minus. czesto mi sie zdarzalo ze zapomniano czegos doslac, wyslano zly rozmiar etc. znacznie bardziej pilnuja sie przy sprzedazy za posrednictwem allegro.
u mnie equishop zawsze wzorowo  😜 zdarzało sie nawet ze akse wpłacełam w pon wieczorem a paczka była we wtrek po południu  😉
Zen, a z jakiej strony www Jarpolu korzystasz? Mnie ich strona wyświetla się, jako shackowana.
ze strony nie korzystam, lapie forumowa deborah na gadu gadu i biznesujemy 😉
a miał ktoś do czynienie ze sklepem U hajduczka? mają dość skromny asortyment, ale mają puśliska Kavalkade za 120zł, czyli najtańsze jakie widziałam. 
Klami a za ile robisz zawsze zakupy w equi?bo ja tam bylam ostatnio i zarazem 1 raz w zyciu, zrobilam zakupy za 850zl i dostalam karte stalego klienta, przy nastepnych zakupach 100zl znizki.😉
wystarczy śledzić kurs euro, żeby wiedzieć że podwyżki w Animalii czy Interapi to nie jest chory wymysł iportera czy sprzedawcy.
I tak wiele firm importujących sprzęt długo trzmało stare ceny.
Podwyżku były nieuniknione.
Ehe, ja zrobiłam zamówienie w equi w zeszła sobotę, i do tej pory ani widu ani słychu listonosza...
heh, a ja wciąż nie dostałam paczki z hipikar.pl. Pisałam do nich 2 maile, bez odpowiedzi. Dzwoniłam to nikt nie odbierał... Chyba będe musiała tam podjechać (dobrze ze nie mam tak daleko ;/)
[quote author=_kate link=topic=81.msg194860#msg194860 date=1236433535]
a miał ktoś do czynienie ze sklepem U hajduczka? mają dość skromny asortyment, ale mają puśliska Kavalkade za 120zł, czyli najtańsze jakie widziałam. 
[/quote]

kupowalam u nich rok temu- szybko, sprawnie, bardzo dobry kontakt. dowiedz sie czy towar maja w magazynie czy trzeba sprowadzac- a jak trzeba sprowadzac to rozumiesz, ze cena podana na stronie www jest aktualna 😉
a equishop jak dla mnie roznie- i plus i minus. czesto mi sie zdarzalo ze zapomniano czegos doslac, wyslano zly rozmiar etc. znacznie bardziej pilnuja sie przy sprzedazy za posrednictwem allegro.

A ja właśnie kupiłam za pośrednictwem Allegro derkę z wyprzedaży http://allegro.pl/item574513251_equishop_totalna_wyprzedaz_derka_zimowa_100g_xl.html
Przelew zrobiłam w niedzielę, kurier przyjechał w środę wieczorem. Zamiast rozmiaru XL dostałam M. Mam co prawda też kucyka, ale on jest bezderkowcem😉
Wysłałam maila do equishopu, po czym zadzwoniłam, bo nie otrzymałam odpowiedzi. Pani mówi, że nie ma już tych derek, (na powyższej aukcji zeszło 5 z 10-ciu), i że mogę sobie coś wybrać, np. środki do pielęgnacji, lub jakiś czaprak z owijkami. Ewentualnie może mi zamienić na derkę 400 g w Elusiowym rozmiarze, tylko musi najpierw sprawdzić, czy jest dostępna (sic!).
Po kwadransie okazało się, że jest dostępna ostatnia sztuka.
Ale to JA najpierw muszę nadać im złą derkę z powrotem, i dopiero jak ją otrzymają wysyłają mi "dobrą" (ale nie tę, którą kupiłam, bo grubszą).
Sama nie wiem, co o tym myśleć, dam znać, jak cała sytuacja się zakończy.
😫
a nie możesz poprosić o zwrot kasy? w sumie to dostarczyli Ci towar niezgodny z opisem - widać, że Equishop schodzi na psy...
W sumie mogłabym, ale trochę się napaliłam na tą derkę, naprawdę fajna jest (jeśli ktoś reflektuje to za 2 dni będzie w equishopie 135😉
Obecnie mam podobną padokówkę - 150 g, więc wypada trzymać kciuki za ostrą zimę w przyszłym roku 😉
noo, pod 400 to jeszcze wytłumacz mu, że musi być ogolony :P
haha na szczęście w ogóle nie zarasta, i teraz stojąc w temperaturze +5 stopni 8h na dworze na wietrze bez derki cały się trzęsie😉 Więc nie mogę go jeszcze rozebrać, tymbardziej, że u nas otwarta przestrzeń i jak zawieje....
zamawiał ktoś coś ze sklepu HIPIKAR???
25.02 zamówilam derke - powiedzieli czas oczekiwania-7 dni

do tej pory żadnej widomości i nie odpowiadaja na maile, tel milczy...
kicha.... 😤
zdaje się xxagaxx miała podobny problem.
espana, uuu powtórka z mojej historii
a nie mowili ci ze to częsciowo ich wina? bo przeciez nie całkiem...
załatw ich tak jak ja, nadaj im towar kurierem za pobraniem z ubezpieczeniem przesylki, zadeklarowaniem wartości, jak kilkakrotnie dołożą do paczek po 50 zł zaczną się zastanawiac
moja współpraca z sklepem "U Hajduczka" skończyła się dość szybko. Zamówiłam, przelałam kasę i czekałam. Wczoraj napisałam maila czy kasa doszła, to dostałam odp. że nie ale jak dojdzie to zwrócą, bo towaru nie ma.
Pytam, kiedy będzie, bo mi się nie spieszy, odp na początku kwietnia, ale tak czy inaczej kasę zwrócą.
dziwny jakiś ten sklep.
I tak znowu szukam puśliska  🙄

załatw ich tak jak ja, nadaj im towar kurierem za pobraniem z ubezpieczeniem przesylki, zadeklarowaniem wartości, jak kilkakrotnie dołożą do paczek po 50 zł zaczną się zastanawiac

gorzej jak nie przyjmą takiej przesyłki 😀iabeł:
szemrana, dlaczego mają nie przyjąc?
powinni pokryć wysyłkę do nich towaru niezgodnego z umową
oni wysyłają kurierem, to nie nasza wina ze my nie mamy umowy z firmą kurierską i będzie to kosztowało tyle 😉
a przeciez zalezy nam by
- paczka dotarła szybko
- nie zgninęła
- była ubezpieczona
Ja już jak kolejna osoba wchodzę na temat Equi-Shopu !
I zdecydowanie duży -

Kupiłam nauszniki (tylko nauszniki !)
Są one lekkie więc zadałam pytanie ile będzie kosztować przesyłka za pobraniem a ile przy wpłacie na konto.
Pani mnie zapewniła że tyle samo !
Nigdy nie biorę przesyłke za pobraniem, no chyba że sprzedający się tylko na taką zgadza.
Ale akurat miałam trochę gotówki więc skoro przesyłka jest w tej samej cenie to wziełam za pobraniem.
I co ???
Nie było mnie w domu więc przesyłke odebrał członek mojej rodziny i okazało się że za przesyłke policzono 20 zł !!!
Rozumiem że koszt jest uzależniony od wagi ale:
po pierwsze zapewniono mnie że będzie ona kosztować 15zł
a po drugi mogli nie wkładać do środka mnustwa ulotek, które i tak zawsze lądują w koszu.

Gdybym była w domu to wogóle bym tej paczki nie odebrała !!!
Napisałam maila. Nie dostałam odpowiedzi.
Napisałam drugiego, łaskawie mi odpisano, oczywiście że to nie ich wina srutu tu tu że koszt jest uzależniony od wagi srele morele.
Pani prosiła o potrzebne dane i napisała że zwrócą mi moje 5 zł.... i do tej pory ich nie dostałam !!!

Wiem że to tylko 5 zł ale:
-nauszniki kosztowały 25zł a przesłyka 20zł :/
-może bym na to nie zwróciła większej uwagi gdyby nie to że nie jestem jedyna i już wcześniej im się zdarzało
- gdyby mnie uprzedonio napewno opłaciłabym zamówienie przelewem na konto
sznurka, myślę, że chodziło o niezapowiedziane odesłanie - takiej paczki przyjąc nie muszą, a tym bardziej, jeżeli paczka przyjdzie za pobraniem. W sumie, to miałaś szczęście, że przyjeli.

Zwykle w regulaminie sklepu znajduje się zapis, że przed zwrotem/reklamacją przesyłki należy skontaktować się ze sklepem i drugi mówiący o tym, że sklep nie przymuje żadnych paczek za pobraniem. Dlatego przed próbą takiego rozwiązania sprawy jaki zaproponowałaś, proponuję jednak najpierw przeczytać regulamin sklepu, żeby samemu do imprezy nie dopłacić.
Ada, akcja z tymi 5 zł ciagnie się juz kilka miesięcy, bo w aukcjach jak woł napisane mieli ze 15 zł
zwykłe naciągactwo
aniapa, ale czy ja pisałam ze się nie kontaktowałam? uprzedziłam sklep lojalnie ze tak się stanie, bo nie zamierzam czekac korzystając z usług poczty
ale uwazam ze mamy takie prawo, postawic sprawę w ten sposob
Sznurka
ponieważ zasadą (w większości sklepów)jest wysłanie zwracanego towaru bez pobrania.
Jeśli wszystko gra - tzn towaru nie uszkodziłaś, nie wypaliłaś dziury w derce a ochraniacze nie noszą śladów tygodniowego używania sklep zwróci Ci pieniądze na konto razem z kosztami Twojej przesyłki.
Tak by się stało ponieważ cała sytacja wynikała z błędu sklepu.

Powiem ci jedynie, że moja firma by przesyłki za pobraniem nie przyjeła.

co do winy, Pani specjalnie się nie przejęła, widocznie (po tym co czytam) to norma i się już przyzwyczaiła.
nie wpadłam na to, powiedziałam, żeby mi przysłali kuriera na swój koszt 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się