Forum towarzyskie »

Gusty i guściki muzyczne (wydzielony)

quote author=Strzyga link=topic=1320.msg306018#msg306018 date=1248729302]
wow. Jakaż ambitna poezja:
http://www.photoblog.pl/najaranetrampki/
[/quote]

Ja sie zawsze zastanawiałam jak tego czegoś (hh) można słuchać. Toż to nie muzyka, a istny bełkot...

wydzielony z wątku o NK i photoblogach.
Notarialna a o jakich wykonawcach hh teraz mówisz? Wiesz, jest hip hop i hip hop(:
pony, Dla mnie to bez różnicy czy to jest hh czy 'hh'. Dla mnie to jeden worek. Po prostu nie cierpię światka hh i tego całego hałatajstwa, które się jara tym, że słucha hip hopu lub 'śpiewa'.

A ta 'muzyka' nie nadaje się po prostu do słuchania...

A wszystkich wykonawców pakuję do jednego worka. Bez różnicy czy ktoś 'spiewa' czy bełkocze. nie lubię po prostu i to jest moje zdanie, którego nie zmienię 😉
rozumiem, każdy może miec własne zdanie🙂 Jednak pakowanie wszystkiego do jednego wora trochę razi i to w kazdym przypadku- to moje własne zdanie😉
Taa, hip hop to bagno, ale za to banda obleśnych, spoconych facetów, którzy wydzierają się do mikrofonu to raj.
No no.
Każdy słucha tego co mu sie podoba  🙄
Błagam, tylko nie wchodźcie tu w muzyczny offtop 😉
Ale temat o muzyce, gustach muzycznych... mogłoby być ciekawie 🙂
tulipan, Ale powiedz mi jedno: czy te teksty mają jakieś przesłanie czy ukryty sens? Bo dla mnie nie mają...
Dla mnie to tylko kolejny powód do jarania się młodzieży czymś tam.

Owszem każdy słucha czego chce, ale każdy też może wyrazić swoje zdanie, prawda?
Czy może wracamy do cenzury na forum?

Dworciko, to może wydzielisz? 🙂
notarialna- dlatego pytałam o wykonawców,  z którymi miałas stycznosc. Właśnie teksty w hh są niesamowite. Ale moze trzeba do tego dojrzec w pewien sposob.
Faktycznie, temat byłby ciekawy🙂
Jak dla mnie dobry hh i reggae ma niesamowite teksty i ogromne przesłanie.
Uwielbiam taka muzyke, a zaraz potem jest u mnie RNB.
Popu, rocka, punk rocka, havy metalu - nie tykam, bo sie brzydze.
Oj, tak łatwo mnie nie przekonasz,pony,  do tego rodzaju 'muzyki 😉 Albo w ogóle. 😉

Styczność w LO miałam z O.S.T.R, Mezo czy Kaliber coś tam. Jeszcze było kilku wykonawców, których nazwiska nie pamiętam. I szczerze nie rozumiem tego ogólnego zachwytu nad tekstami co poniektórych ;-)

Dla mnie niesamowite są rockowe zespoły, które cuda wyczyniają na swoich gitarach i perkusjach.
A regae  jest całkiem fajne 🙂 (Niektórzy dosyć znani wokaliści regae występują na tegorocznym Woodstocku)

Każdy ma swoje gusta , ale wolno przecie pogadać o nich 😉

Dworciko, proszę (simy) o wydzielenie tematu o gustach muzycznych 🙂 Będzie bez offtopu i ciekawiej zarazem 🙂
O pewnie, temat bardzo fajny będzie.

O.S.T.R.y to akurat ma całkiem niezły kawałek 'Nie lubie poniedziałków'.
Do każdego inaczej trafia to samo przesłanie 😉
Z tym, że ja sie obracam w takim towarzystwie co pociąga za sobą też gusta.

I widze też to - moja mam nie może reggae, czy hh znieść, zresztą rocka też 😉
Ona lubi pop, Jacksona, Princa, itp.
A mój trener to całkiem inne czasy już. On to sie bawi e reggae, hh i takie tam dziecinne guściki.
Notarialna- nie mam najmniejszego zamiaru Cię przekonywac🙂
a ostr t ma -moim zdaniem- mistrzowskie teksty.
A można wyciąć nas z tego wątku i wrzucić tam gdzie trzeba, bo tak zaczynać od pół urwanego zdanie to średnio 😉

O.S.T.Ry zdecydowanie jest z tej górnej półki 😉
tulipan, Ale powiedz mi jedno: czy te teksty mają jakieś przesłanie czy ukryty sens? Bo dla mnie nie mają...

Notarialna, z całym szacunkiem, ale chyba nie wiesz o czym piszesz. To, że dla Ciebie nie mają nie oznacza, że rzeczywiście nie mają. Używasz stwierdzeń niczym do prawd niezaprzeczalnych (jeden worek, muzyka nie do słuchania), z z drugiej strony sama podkreślasz swoją niewiedzę w tym temacie.
Absolutnie nie jestem wojującą fanką hh, słucham naprawdę skrajnie różnej muzyki, rap ignorowałam do czasu kiedy odrzuciłam lenistwo i stwierdziłam, że warto poznać coś w tym temacie.

Swoją drogą Mezo to nie hip hop.

Przepraszam, że przyczyniam się do OT. Już dawno zastanawiałam się, dlaczego nie ma tu wątku muzycznego...
Niby jest, ale to tylko wpisywane suche utwory, które aktualnie lecą na naszych  komputerach.
Nie przeczę, że mam nie wiele wiedzy w temacie hh, ale po co mi wiedzieć kto co jak gdzie i z kim skoro tego nie słucham? Mnie to nie interesuje, a i do swoich gustów muzycznych nie będę nikogo przekonywać.
Mnie czasem weźmie na stare kabarety, czasem jacksona, ale najczęściej rock.

Po prostu nie kręci mnie to.

End 🚫
z całą pewnością nie tylko Notarialna  wrzuca wszystko do jednego worka

Popu, rocka, punk rocka, havy metalu - nie tykam, bo sie brzydze.

🙄
Notarialna tylko akurat tu ma pecha, że fani hh mają przewagę liczebną.

ps. jakby co, ja nie brzydzę się żadną muzyką. W większości gatunków znajdę coś, co mi się podoba.
Z premedytacją tak to napisłam 😉
Właśnie tak to wygląda z naszej strony (ludzi, którzy słuchają hh).
Ludzie uważają, że to wszystkie wielkie Gie i już.\
A młodzi ludzie tego słuchający to ćpuny, alkoholicy i co tylko złe.

edit:[i]straszny ort się wkradł  😡[/i]
_kate, To samo mogłabym napisać, ze  hh się brzydzę, ale mnie on jest obojętny 😉

tulipan Może ludzie, o których mówisz są inni, ale ja na nieszczęście miałam styczność z takim lansiarskim towarzystwem z rejonu hh. Może dlatego mam takie mniemanie o tym gatunku 'muzyki' 😉

🚫 Można to wydzielić?
no widzisz, a ludzie tacy jak ja nie zakładają z góry, że coś jest ZUEM zanim jeszcze tego nie posłucham. Dla mnie to trochę jakby ograniczenie...

jak piszesz w wątku muzycznym, że jakiś kawałek wymiata, to sobie go włączam. Przynajmniej raz  😎
tulipan, BRZYDZISZ się muzyką? 🤔
Ja dażę szacunkiem wykonawców, którzy tworzą z PASJĄ. I nie jest istotne to, w jakim gatunku tworzą. Muzyka ma wywoływać emocje, ma poruszać - na różne sposoby. Ile ludzi, tyle gustów, i tyle pomysłów na gatunki muzyczne.
A hip hop to teraz ogromna kultura, z korzeniami ooolbrzymimi. A że niektórzy ludzie utożsamiający się z tą kulturą będą miernymi artystami, zaś inni - wybitnymi - to tak jest ze wszystkim.
Miło mi  😎
Ja też czasami przesłuchuje coś co podrzuci mi ojciec 😉
A to zdecydowany wielbiciel starego rocka (Jimi Hendrix, Iron Maiden, itp.).

A to, że tpwarzystwo hh sie lansuje to prawda jak najbardziej.
Weźmy chociaż kawałek Tedego - Airmax classic.
O czym jest ? O ciuchach 😉

nazibaby - już pisałam, że specjalnie tak sformułowałam to zdanie 😉
Chciałam po prostu ująć to tak jak ujmują czasami ludzie słuchaczy hh 😉
Nie miej mi tego za złe.
nazibaby77, Zazwyczaj jest tak, że jak chcesz się wybić z tłumu i pokazać, ze jesteś fajna to musisz albo zrobić coś głupiego, albo mądrego i jedynego w swoim rodzaju.

Niestety ludzi rodzaju pierwszego jest więcej.

tulipan pozdrów ojca. też słucham IM  😎
tulipan, i nawzajem, bo tak też ujmują słuchaczy punka, metalu, industrialu... 😉 I nic na to się nie poradzi, bo odwiecznym problemem jest to odbijanie piłeczki. A wystarczyłaby chociaż odrobina szacunku 🙂 Wszak, chcąc nie chcąc, wszystko to jest SZTUKĄ. A frajerzy znajdą się wśród słuchaczy jakiegokolwiek gatunku 😉

Notarialna, ale czasem z chęci zrobienia czegoś głupiego, rozwija się coś naprawdę konstruktywnego 😉 Z tym, że są to rzadkie wyjątki. Przykład: powstanie punk rocka, prościzna i prymitywizm muzyczny, jak i kulturowy, można by rzec. Ale mało osób zdaje sobie sprawę, jakie gro gatunków wyrosło właśnie z tego głupawego brzdąkania: nie tylko gitarowych, ale i elektronicznych ❗
Dlatego czasem warto zatrzymać się, poszperać w historii danego zjawiska, przemyśleć 😉
jakie pokolenie taki bunt
Notarialna, krytykujeszcoś czego NIE ZNASZ i nawet nie chcesz znac. I jak jest z Tobą płaszczyzna rozmowy...? poświęc się i posłuchaj - ok, przeczytaj - tekst dobrego hip hopu. Może wtedy zrozumiesz CO TO JEST przesłanie, bo najwyraźniej to pojęcie też jest Ci totalnie obce. Odpal sobie np Semper Fidelis, POSŁUCHAJ zanim zwymiotujesz. Ale o czym dyskusja... do pewnych rzeczy trzeba po prostu dojrzec  🙄 tymczasem włącz sobie Britney Spears, ona to dopiero ma przekaz  😵
Zapewne też ma 😉 Lecz docierający do innych słuchaczy, po prostu...
Gillian, HH może przekaz ma (może ledwo dostrzegalny), ale ten przekaz do mnie nie dociera po prostu. Ja go nie widzę.
Nie gustuję w tego typu muzyce, więc nie jestem w stanie powiedzieć jakie utwory są fajne, jakie nie. Wystarczy mi kilka zasłyszanych w radiu czy na ulicy. Może są zespoły wyróżniające się na tle innych, jak w każdej dziedzinie.
Nie będę negować umiejętności tychże muzyków, bo nie wsłuchuję się w takie utwory 😉

Britney S. Także nie słucham 😂

nazibaby77, Cóż słuchaczy zapewne wielu jest, ale ilu rozumie sens utworów których słuchają? 😉
A ja lubie Britney 😀 😉

A tak na poważnie, to powiedzcie, jak wielu jest obecnie polskich wykonawców, którzy maja przekaz w swoich piosenkach?
Bo nie mowie o starszym pokoleniu.

Ja bardzo lubie Myslowitz, w szczególności ostatnio Polowanie Na Wielbłąda (choć nie jest to młoda gwaiza, a piosenka tez nie jest z ostatniej płyty).

Ale też zaskoczyła mnie Reni Jusis swa ostatnią płytą (nie słuchałam wszystkich utworów) - ktora moim zdaniem też ma coś do powiedzenia.
Ja myśle, że jest wielu Polskich twórców, którzy mają coś do powiedzania.
Tylko, że nie zawsze występują oni w tv, często ich płyt nie ma w emipku.

A teraz 'zapodam' bardzo fajny hip hopowy kawałek,
naprawde warto go posłuchać 😉

Fisz - bla bla bla

Polecam !

Notarialna - ojca pozdrowie, ucieszy sie 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się