Forum konie »

Zdjęcia Naszych Koni cz.V (sezon 2012)

Frania śliczny Platfus!
Drobna uwielbiam zdjęcia z wodnych zabaw 😜
Nawiązując do wodnych zabaw...
Libelka pod opieką swego prywatnego ochroniarza  😁

I akcja obrony Libla przed każdym innym koniem 😉
wątek zamknięty
Delta, no jak siłom, to chyba nie mam nic do gadania 🙄

ostatni portrecik - pojechali! Delta, Buddy - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! niech wam się wiedzie!

jeszcze wrzucę foto z serii minonologia końska w praktyce - dla Cobrinhy 😉

dla Duuni, wbrew woli Michaśka :P

dla Zuzy

i gratis Akord poranny

wątek zamknięty
Libella ooo jak gniado! albo mi się wydaje, albo w tle jest moja była podopieczna - Diva  👀
wątek zamknięty
Galopada dobrze Ci się wydaje 😉 Diva bardzo mocno chciała pogadać z Libelką, na co, jak widać na zdjęciu, ochroniarz nie chciał się zgodzić 😉
No i muszę Ci przyznać, że prześliczna ta Twoja była podopieczna 🙂
wątek zamknięty
Libella to chyba tak z ciekawości chciała, bo w stosunku do innych koni zawsze była dość uległa  😉 samych takich ślicznych podopiecznych mam....  😉 😉 😉 😉

wątek zamknięty
Met konie wyglądają bardzo sympatycznie, ale można by tego jednego chociaż poprawnie osiodłać? Dawno nie widziałam siodła tak na łopatkach. 🙁
wątek zamknięty
może to złudzenie optyczne? fota zrobiona chwilę później:

chiba bardzo źle nie jest (poza tym że siodło mamy, jakie mamy). co myślisz?
wątek zamknięty
Met, jest bardzo na łopatkach. Prze to całe siodło przewalone na tył.
wątek zamknięty
mea culpa. to moje pierwsze doświadczenie ze skokówką i myślałam, że "lecenie na tył" to wada modelu. uczyli mnie, że między nogą konia a popręgiem ma być dłoń odstępu i tego się trzymałam
wątek zamknięty
Met, zaglądnij do wątku o pasowaniu siodeł - tam masz dużo info. Jeszcze może być tak, że siodło za wąskie - no ale to nie ocenienia z tych zdjęć 🙂
wątek zamknięty
si, idę poczytać. może jakaś mądrość na mnie spłynie 🙂 gdyby okazało się faktycznie, że jest za wąskie, to na to akurat wpływ jest, bo to siodło ma wymienne łęki.
a za tydzień przyjeżdża osoba zaznajomiona z tematem dopasowania siodeł, to fachowym okiem zerknie
wątek zamknięty
Met,  :kwiatek:
...ale mi ich brakuje, dobrze że choć fotki dostaję bo bym się zapłakała heheh
wątek zamknięty
Muszę się pochwalić zdjęciami z okazji dwudziestych urodzin 😉 Zdjęcia jak zwykle wykonała niezastąpiona i genialna Sara Szczot  :kwiatek:
Jedno powtórzone z KR

I reszta już nowa 😉

Mała sprzeczka 😉

I wygibasy 😉
wątek zamknięty
Forkate to z wygibasem bombowe 🏇 reszta zresztą też 😉 Jesteście bardzo fotogeniczni z Fortem  😍 i jeszcze raz 100 lat na Forta!
wątek zamknięty
może to złudzenie optyczne? fota zrobiona chwilę później:
[...]
chiba bardzo źle nie jest (poza tym że siodło mamy, jakie mamy). co myślisz?

Leży na łopatkach, bardzo, przez co całe siodło jest przechylone do tyłu i jeździec siedzi 'pod górkę'. Wygodne to to nie jest, ani dla konia, ani dla jeźdźca.
wątek zamknięty
Frania- bardzo fajne obydwa gagatki 🙂
Libella- no jakby miał taką kałuże, to mój by chyba z niej nie wychodził haha
Forkate- ale piękne zdjęcia i modele of course!
wątek zamknięty
Forkate
Ale ślicznie razem wyglądacie. Świetnie się chłopak wygląda  😜
wątek zamknięty
Forkate cudnie wyglada🙂 zazdroszcze🙂 i mam nadzieje, ze Drapek tez tak bedzie wygladal🙂
a tymczasem narzeczona Drapcia w przerwie w robocie-przepraszam za grzywe, ale przerwe dopiero jak wroci do Bro

Polipotffór

no i Drapcio,  który podczas nieobecności Poli randkuje w terenie z sąsiadką zza miedzy😉
wątek zamknięty
Moja wczorajsza, wiosenno-utytłana Dziunia 😁

wątek zamknięty
Amaszko, dziękuję ogromnie, ale to F robi wrażenie za nas dwoje 😉
drobna, dziękujemy :kwiatek:
armara, staram się, żeby wyglądał 😉 Dziękuję ślicznie! Posłodzę, bo Twoje futra też są piękne, zadbane i super utrzymane - zresztą już to gdzieś pisałam 😉
Karla🙂, piękne gniadości  😍 Straszny mam sentyment do tej maści. A mój F wyglądałby pewnie jeszcze lepiej gdyby pracował. Widać jednak po nim wiek - może nie na tych zdjęciach, bo robione z dobrej perspektywy, ale już np. na tym widać słabe plecy, wiszący brzuszek i słaby zadek. Ale i tak jest piękny  😍

Rzepka, tak się Dziunia w cieniu schowała, że wcale nie widać tego utytłania!
wątek zamknięty
Forkate, wow, w życiu nie dałabym mu 20 lat! Wygląda świetnie!

I moje ulubione z dzisiejszych zawodów Gada 😉
wątek zamknięty
Rzepka A tam! Nie widać utytłania 😉 Jednak po błotku na wybiegu, można domyśleć się, że czyszczenie jest "extra"  😀iabeł:

Lov Piękne masz rudości  💘
wątek zamknięty
aha, pomyliłam wątki 😉
wątek zamknięty
rzepka ale góóóóóry!  😜
wątek zamknięty
rzepka piękny widok  😜
Forkate jakie ciasteczko  😍 piękna maść

A oto ślązaczka, 4,5 letnia. Po tjuningu, koń nie mój, właściciela stajni. Ale że powiedział "stjuningujcie mi konia", to stwierdziłam że nie ma na co czekać. Ja nazywam ją śląską kluchą, bo uważam że to określenie idealnie do niej pasuje. Ogólnie rzecz biorąc, koń mało sportowy.  😁
Pomysł na wycięcie wzorku, zaczerpnęłam z jakiegoś zdjęcia z re-volty, ktoś właśnie miał pierwszą literę imienia i koronę nad. Z góry przepraszam za "plagiat"  🤬

wątek zamknięty
Forkate, bomba, pięknie!!!
wątek zamknięty
Lizzy, po czym ta kobyła? Fajna jest 🙂
wątek zamknięty
Wiem, że tu powinny mieć miejsce "ochy" i "achy" na temat koni, ale powtórzę: rzepka co za widok... 😲 😜
wątek zamknięty
Lizzy, czym wycinałaś ten wzorek? I jak unieruchomiłaś konia na czas wycinania? 😁
Forkate, moja Dziunia tez ma 20 lat!!  na tej fotce z lata ma jeszcze 19,5 roku 😜
Ale ona jest czysta xxoo, a to długowieczne bestie 😁

wątek zamknięty
Lov
Tylko jedno zdjecia Gada, no wiesz  🤬
Forkate
🙂
Karla🙂
Jak następnym razem wrzucisz "gołą" Polkę to nie wiem. Najpierw człowiekowi naopoiwadasz, smaku narobisz, a zdjeć pod siodłem nie ma. No wiesz  🤬 😁 Drapcio chyba szybko znalazł nową dziewczynę  😎
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.