Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

Makrejsza, piona - ja tak samo  😂
wątek zamknięty
milusiaPoker ma bardzo ładny łeb, pierwsze zdjęcie super go oddaje. A tak z ciekawości-ciężko się pracuje z końmi po torach 👀?
wymodelowanauważaj, bo nie wiele brakuje i Ci go porwą obcy 🤣.
ekusskażdy ma gorszy okres. A co będzie jeśli z nowym koniem też będziesz miała problemy? Kupisz kolejnego? Nie marudź, tylko wsiadaj i przepracuj to 😉
lizzyjak już nabierzesz wprawy, to możesz do mnie wpaść. Może sobie poradzisz z przekopaniem zamarzniętego podłoża-kolejne parę kilo mniej 🤣
wątek zamknięty
Chyba musimy założyć grupę wsparcia dla Nie-Potrafiących-Jeździć-Na-Swoich-Koniach  😂 😂
wątek zamknięty
oj, wy jakieś dziwne jesteście 😂 ja tam umiem i LUBIĘ tylko na swoim- dlatego już siódmy miesiąc mi leci bez jakiejkolwiek jazdy, ba, nawet posadzenia tyłka w siodło 😉
wątek zamknięty
basia, opanował już technikę obrony przed nimi 🤣
Makreszja, od razu się zapisuję! 😅
wendetta , uuu a co się stało?
wątek zamknięty
Wendetta, stety-niestety u mojego trenera to nie przejdzie - wyczucie jeździeckie trzeba wyrabiać i wsiadać na co się tylko da  🏇 🏇
wątek zamknięty
ekuss dobrze basia16816 pisze, trzeba przepracować problemy, nie będzie zawsze super fajnie, trzymam kciuki

dorwał mnie dziś fotograf na chwilę, na samym początku jazdy

wątek zamknięty
Fantazja, a jak tam u was z pogodą? Tak samo jak u nas, czy dalej śnieżnie?
wątek zamknięty
wymodelowana, mówiąc krótko- ścięgna.
Makrejsza, w sumie dobre podejście, jeśli masz jakokolwiek związek z szeroko pojętym sportem 😉 Ja tam stety-niestety trenera, ani nikogo "nad sobą" nie posiadam, bo my zawsze byliśmy i będziemy dupoklepy rekreanckie 😉

A teraz to ja w ogóle nic nie jestem, więc nie wiem co jeszcze w tym wątku robię 😉
Tak sobie myślę, że jak w końcu po 1,5 roku (na tyle szacujemy w tej chwili całkowity czas leczenia) wsiądę na tego biednego Rudziszona to chyba przyjdzie mi się uczyć wszystkiego od nowa....

Fantazja, zacny zadek 😁
wątek zamknięty
Współczuję w takim razie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia :kwiatek:
wątek zamknięty
Sport, nawet szeroko pojęty, to za duże słowo do naszej dwójki 😉 - po prostu chciałabym dobrze (tzn. prawidłowo i efektywnie) jeździć rekreancko, a że od poziomu kłusa jestem samoukiem i tak się telepałam (w zasadzie czas przeszły jest tu błędnie użyty, bo dalej się telepię) przez 16 lat w zasadzie sama ze sporadycznymi epizodami jazdy z różnymi instruktorami, to trener ma ze mną niezłą zagwozdkę 😉.
wątek zamknięty
Bischa, u nas wiosna przyszła, śniegu nie ma, wczoraj było +15 stopni
wendetta, hahahah zadek puchnie puchnie 😉
wątek zamknięty
A ja mam dość wszystkiego, od drugiego dnia świąt choruję, w czwartek pojechałam do stajni, zrobiłam dwie jazdy, i dostałam takiej gorączki że do dzisiaj leżę w łóżku.
I mimo nadziei że na jutro się wykuruję, to odwołałam jazdy i jeszcze muszę w nim zostać.

Na szczęście na naszą borkowską halkę dotarł piach, wreszcie się nie kurzy i da się ruszyć tam konie. Uratowało to sytuację, bo padoki i ścieżki w lesie - jedna wielka ślizgawka.

Gratuluję wszystkim udanych zakupów i prezentów - oby były zdrowe i dobrze się chowały  :kwiatek:
Dla całego KR - samych szczęśliwych chwil w 2013, spełnienia marzeń, planów jeździeckich i nie tylko, i duużo zdrowia dla Was i Waszych Ogonów  😅
wątek zamknięty
milusia, wymodelowana, dziękuję w imieniu Taja.

milusia, ładne te Twoje zwierzaczki.

"Manie" hali rzeczywiście dobra rzecz. Żeby tylko na naszej udało się w końcu zrobić dobre podłoże. Dwa lata temu zamrozili je na dobre trzy tygodnie, bo zwilżali śniegiem. W tym roku powyłaziły jakieś dziury w najmniej spodziewanych miejscach - ustawienie sensownego parkuru, żeby nie władować konia, graniczy z niemożliwością.
wątek zamknięty
milusia, ależ fajne zwierzaki! bardzo się cieszę (tak, tak piszę to już któryś raz), że tak Ci się zawodowo ułożyło.
A swoją drogą powinnam Ci swojego oddać skoro tak lubisz dzieciaki 🙂 Wiele by skorzystał, bo co mogłam to zepsułam 😁

Fantazja, ale czad. W ogóle nie widać, żeście miały taką długą przerwę od siebie. Bardzo pro wyglądacie :kwiatek:

Dzisiaj siedziałam na kobyle koleżanki i baaaardzo doceniłam swojego misia. Ja to jestem jeźdźcem jednego konia. Nie dobrze, ale nic nie poradzę na to, że nawet na brykająco-ponoszącym, ale moim, czuję się najlepiej i najbezpieczniej. I może ten mój jest mały i drobny, ale zwinny, coraz bardziej giętki i WYGODNY. Nie umiem jeździć na koniach wybijających. Nie umiem. Wiem, że złej baletnicy bla bla bla, ale NIE UMIEM. Mój jest jak kanapa przyjemny, jak ludzie dają radę na takich sztywniakach wysiadywany kłus zrobić. Mną rzucało w anglezowanym 😵
wątek zamknięty
Ascaia, pisze się "Miecie" hali!
wątek zamknięty
Być., Miałam w tym roku trzy źrebaki po Lwie: Wanilię od Wygranej, Czarę od Czarodziejki i Carmen od Cayenne. Wybraliśmy Lwa bo on w okolicy nadawał się na ogiera do dopłatowych kobył. W tym roku prawdopodobnie padnie na Kormorana.

Gillian, Dzięki, bardzo lubiłam chłopaka. Jedyny minus, to lekka wada na przodzie, ale może jeszcze z niej wyrośnie. Poza tym będzie miał na pewno powyżej 170 cm, więc trzeba będzie uważać na stawy i kościec.

Dzięki za odp.
Zerknę na Waszą stronę i podpatrzę jakie wyszły, bo jestem ciekawa czy będą jakieś cechy wspólne.
wątek zamknięty
Oj tam, oj tam. U nas na wschodzie jest manie i niemanie 😉

Cieszcie się, że w ogóle uznajecie się za jeźdźców. Ja tam jestem oficjalnie "jeździec-inaczej" i już. Od kilku lat już za każdym razem jak wsiądę na konia to zadziwia mnie, że coś tam udaje mi się zrobić. Że taki zwierzak idzie do przodu, zatrzymuje się i skręca. Na przykład jakiś miesiąc temu tak na głupa zaproponowałam Tajowi Młodszemu ustępowanie w kłusie i zadek się przesunął. He he.
wątek zamknięty
Na stronie chyba jest mało ich zdjęć, jak chcesz to mogę spróbować wygrzebać więcej z czeluści mojego komputera. Ja do teraz żałuję, że tak mało mam zdjęć Wanilii bo też się na fajną klaczkę zapowiadała. Może uda mi się odezwać do nowych właścicieli...
wątek zamknięty
A my pozdrawiamy zimowo i meldujemy, że u nas potęzny kryzys całkowicie zażegnany. Ogórek ma swoje ogórkowe odjazdy, ale do tego pozostaje przywyknąć. Potulnym barankiem nie był i nie będzie, ale współpracuje nam się super, kiedy trzeba bez dyskusji daje się przywołac do porządku, a między przeszkodami prowadzi sie chłopak bez zarzutu. Grunt, że jestem go pewna kiedy trzeba, no i w końcu odblokowałam się na skokach. Dobrze jest i z Nowym Rokiem, prawdopodobnie w nowych bardzo fajnych barwach klubowych, ruszamy z sezonem.

wątek zamknięty
Atea, ano mało.
Same maluszki. Nic nie widzę. Potrzebowałabym lepszych zdjęć ze starszymi już osobnikami.  😉
wątek zamknięty
Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj minęły nam z Karsonem legalne 4 lata razem (do których należy dodać rok na kocią łapę). Starzejemy się oboje.
wątek zamknięty
Klami - Po cichu wierzyłam, że wszystko się wam ułoży! Cieszę się bardzo i życzę wam w nowym roku samych sukcesów i wielu pozytywnych przygód!

Averis - Gratulacje, takie wspólne starzenie się cieszy bardzo.

A mnie pech nie opuszcza, chyba czas przywyknąć...
wątek zamknięty
Amarotsa, a co u Was się dzieje?
Klami, no to super wieści wraz z końcem roku
amnestria, dzięki, daleka droga przed nami

a u nas taka piękna pogoda
wątek zamknięty
Fantazja po co Wam te sznureczki przy kantarze?
Widziałam na jakimś Twoim zdjęciu, że zapinacie za nie konie na korytarzu. Nie możecie przypinać uwiązów bezpośrednio do kółek kantara?
wątek zamknięty
Martuha, w wielu stajniach sie tak robi. jak kon szarpnie - zerwie sznureczek, a nie uwiaz.
wątek zamknięty
Martuha, właśnie, jak koń się spłoszy, odsadzi się, zerwie sznurek szybko, nie porwie uwiązu czy kantara, we Włoszech to jest norma we wszystkich stajniach
wątek zamknięty
Fantazja, u nas też pogoda dziś była śliczna - szkoda tylko, że mimo słońca zimno 😉
Klusław niepocieszony z powodu braku trawy wypatruje wiosny 😉
wątek zamknięty
Można przywiązać uwiąz za sznurek, działanie takie samo, a koń nie paraduje ze sznurkiem przy kantarze,

Klami
, to jakie klasy będziecie teraz atakować?
wątek zamknięty
Dokładnie Fantazja, nie prościej wam wiązać uwiązy do sznurków jak u nas? 🙂 Ale macie ciepełko.. 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.