Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

Dotarłam pierwszy raz od jakiś stu lat do stajni jak było widno, więc mój koń ma kilka nowych fot 😁

padokowo:

[img[[/img]http://i takie z szalonego spaceru przed stajnię 😁

wątek zamknięty
basia16816, mam nadzieję! 🙂
Nirv, jak łypie okiem na trzecim zdjęciu 😀
wątek zamknięty
quanta pokaż koniecznie młodziaka!!! ten sam rocznik, co mój maluch. 😉 szczęściarą jesteś!
Nirv ale fajnie Pamsik wygląda!

A ja jutro po miesiącu przerwy zobaczę moje stworki! 😉 Nie mogę się doczekać!!!
wątek zamknięty
Nirv, jakie zalotne spojrzenie na ostatnim 😁
wątek zamknięty
A ja jutro po miesiącu przerwy zobaczę moje stworki! 😉 Nie mogę się doczekać!!!

Współczuję! Mnie po nieco ponad tygodniu brakuje kopytnych. Ale jaka to będzie przyjemność dla Ciebie! 🙂
wątek zamknięty
quanta, Twój Mikołaj chyba lubi wyzwania 😉 gratuluję nowych 4 kopytek i koniecznie napisz coś więcej 🙂
wątek zamknięty
amnestria
a dzieki ze pytasz🙂
Siwy dobrze, rozrabia na padoku, chodzi pod siodlem pelnowymiarowo caly czas.
Bylam przelotem w Warszawie i wsiadlam na krotki stepo-klus (na wiecej mnie osoboscie nie bylo stac po takiej dugie przerwie, nic nie dziala w moim cele zeby siedziec jakkolwiek przyzwoicie) i bylo super. Troche za duzo energii, ale takiej normalnej energii, grzecznej  🤣
Powoli bede wsiadac na niego mam nadzeje juz w styczniu, plan jest wrocic do Bajardo i rzezbic ujezdzeniowo poki sie do konca z noga nie wyklaruje na 100% (conajmniej do lata), a tam tfuj-tfuj moze sie okaze ze jednak nie bedziemy skazani na wieczne deptanie kapusty. 🙂
Trzymam kciuki za wasz rozruch caly czas, wiadomo cos kiedy padok wchodzi w gre, czy tak juz do lata masz go niewybieganego ?🙂😉)
Nirv
to nie zazdroszcze z tymi siodlami, sama na razie chyba wybrnelam bez zmiany siodel, ale az mi sie niedobrze robi jak pomysle ze Siwy jeszcze nabierzec.  😵
basia16816
no to masz odp 🙂😉)) Ale smiesznie wyszlo!🙂
wątek zamknięty
wymodelowana, bo to łypacz taki 😁 mam z dziś pewnie z 10 fot gdzie tak sobie tym oczkiem łypie 🙂
gryglodor, dzieki! A Ty wrzucaj jutro zdjęcia swoich ślicznot obu jakieś nowe, jak się Siwka czuje?
harja, to jest mina 'ej ziom, rób mi foto, długo mam tak stać!?' 😁
Arimona, daj spokój, ja to sama nie wiem co mam teraz z siodłem zrobić, bo wiem, że w grzebanie w nim nie bardzo chce się bawić, bo ostatnio znajoma wydała dużo kasy na pogrzebanie w siodle i teraz jest gorzej niż było, a niby bardzo dobra marka 🤔
wątek zamknięty
Nirv, uwielbiam takie fotki! A zwłaszcza w ruchu, w skoku. Fantastycznie to wygląda 😀.
wątek zamknięty
>quanta
zrebola jeszcze nie mialas🙂😉 to byla niespodzianka czy planowany?

Haha, czyżby quanta zaliczyła wpadkę?  😂
Przepraszam, pytanie Arimony mi się tak jakoś skojarzyło 😁
wątek zamknięty
maleństwo
hahah, oby nie wpadka, bo jeszcze powie ze ja wykrakałam i obetnie mi dostęp do forum  😀iabeł:
ale jeśli jej chlop (TZ, facet, polówka, małż - podkreślić co tam trzeba  😀iabeł: ) sam wymyślił, to niezły prezent pod choinke! 🙂
Nirv
westernowe kupuj  😀iabeł:
wątek zamknięty
Te cztery białe kopytka to równie dobrze może być owieczka lub kózka  🤣
wątek zamknięty
niestety ani owieczka ani kózka kopytek ni ma.
quanta odpisuj Nam tu! ja chcę zobaczyć jak słodko paczy 😁
wątek zamknięty
Jak siwy wczoraj chodził super tak dzisiaj zgasił mnie całkowicie.
Oddam za darmo, ktoś chętny?

nie no, żartuję 😍
wątek zamknięty
Dzisiaj się wzięłam za golenie Frigg. Jedna połowa i część drugiej ogolone,ale potem moja golarka stwierdziła,że się z tego interesu wypisuje i jutro muszę skończyć. Jeszcze jakaś je*ana gimbaza latała i jeden z zadu dostał,bo z tyłu konia biegał (!) potem z drugiej strony ktoś się kręcił, Frigg się wystraszyła i odskoczyła zadem -ja jej akurat przednią nogę goliłam i się schylałam, podniosłam się i jeb-z biodra w łeb dostałam xD Aż mnie zamroczyło.
Wszyscy muszą biegać i się kręcić jak widzą,że koń się stresuje -.- potem się porozchodzili i koń prawie mi zasnął 😀
Może w kasku golić?  😂 Ale ogólnie była grzeczna 😀 Jutro po pracy dogalamy 😉
wątek zamknięty

Za to nosorożec ma.    😜 Może to taki mały biały tegoroczny nosorożec albinosik?  😍
wątek zamknięty

Jak nie, jak są parzystokopytne? Nie tylko nosorożec, ale osiołek też.
wątek zamknięty
Może... tapir? 🤣
wątek zamknięty
noso- rożec  jedno-rożec  😉
Bialuśki jednorożec z tegorocznego miotu.  😍
Teraz to i ja pragnę fotek.
wątek zamknięty
Eeeeej, to nie fair, po drodze w samochodzie padł mi tablet, a miałam wcześniej odpisać 😤

Pisałam ostatnio, że mój blondyn mi sugerował przerzucić się z koni na pancerniki 😁

Niestety nie wyszło, bo najmłodsze zwierzątko jest jak najbardziej koniowate. Czy planowane? Hmm, i tak, i nie. Już przywożąc Karolka obiecałam sobie, że ponieważ mam już stawkę i dorosłych, i młodych co to za chwilę będą dorosłe całkiem sporą, to jeśli będą jakiekolwiek końskie ruchy w przyszłości, to zdecydowanie padnie na źrebaka. To jest też pomysł bardzo praktyczny, bo taki źrebaczek będzie sobie teraz trzy lata mykał po łące, więc póki co mam go kompletnie z głowy 😁 Niedawno byłam z moim facetem w Holandii, celem nawiązania kilku znajomości i wybadania możliwości wyjazdów treningowych, albo opcji na podrzucenie któregoś z moich koni do fajnego trenera 🙂 Ale ponieważ głupi wiecznie ma szczęście, okazało się, że znajomi mają trochę czasu, który mogą z nami końsko spędzić i możemy też odwiedzić kilku hodowców, w tym jednego ogiernika, który wprawdzie nic na sprzedaż nie ma, ale za to może pokazać źrebaczka, którego planuje trzymać na licencję. Dalej za dobrze nie wiadomo jak to się potoczyło 🤣 Okazało się, że świat jest mały i wspólnych znajomych w sumie jest więcej, co daje nam możliwość pewnych negocjacji... no i jest 🙂

Obecnie w wieku totalnie niewyględnym - włochaty, brzuchaty, ale jak sobie śmigał, to cztery dorosłe (z czego dwie pracujące w koniach) osoby stały z opadniętymi szczękami.
Szkoda, że nie kasztan 😀iabeł: Więcej info i fotek wrzucę do źrebakowego wątku 🙂
wątek zamknięty
Jabberwocky, racice mają.
I już znikam.
wątek zamknięty
quantanamera, ogromne gratulacje, mały robi wrażenie! 🙂
wątek zamknięty
quanta nie, to totalnie niesprawiedliwe... Człowiek się dwoi i troi żeby kupić jednego w miarę poprawnego konia, a Ty ot tak, po prostu, masz sobie piątego (dobrze liczę?) i to nie byle jakiego  😀iabeł:
wątek zamknięty
Racica to nazwa kopyta u ssaków parzystokopytnych

😉

quanta, ciacho czy raczej ciasteczko 😉 ale to było do przewidzenia. fajne ma te skarpetki 🙂
wątek zamknięty
Może w kasku golić?

zapraszam do UK, tu by sie nikt nie zdziwil jakbys golila w kasku  😂

quantanamera brzydkie kaczatko, teraz nic tylko czekac az wyrosnie  😜
wątek zamknięty
Nie jest to jednorożec. Ani nawet nosorożec. (szkoda..)
Ale niech mu się u Ciebie dobrze wiedzie!  Ucałuj go w nos od ciotki na nową drogę życia. Nie znam się na pokroju i takich tam, ale biegnie ładnie.  😉
(chyba mam głupawkę, już znikam)
wątek zamknięty
quantao boziu. Jakie to to śliczne 😜 Takie małe, włochate i te białe skarpetki 😍
wątek zamknięty
quanta Gratulacje!!  😀
Trochę skojarzył mi się z Krzysiem efki
Pamiętam jak wstawiała foto malucha a potem bach wielki ogier  🤣
wątek zamknięty
quanta
no to pogratulowac zakupu, skarpety ma zacne, zycze oby jezdzne uroslo i grzeczne  😀iabeł:
wątek zamknięty
Gratuluję zakupu i zazdroszczę Mikołaja  😀iabeł: 😉. Może będzie tym wymarzonym flegmatykiem...? 😉
Kiedy masz zamiar go przywieźć?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.