Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

U mnie również spóźnione ale niemniej szczere życzenia dla całego KR'u. Ode mnie i wszystkich moich chłopaków  :kwiatek:
wątek zamknięty
aniaagre, gratuluję rozsądnej decyzji! 🙂
wątek zamknięty
Wszystkiego dobrego dla Was!  :kwiatek:

My nie świętujemy, a śmigamy 😉 dzisiaj tak mi przygrzało, że jeździłam przez chwilę w samej koszulce.
I właśnie grzeję się pod kocykiem z herbatką  😍
siwy całkiem fajnie dzisiaj skakał, w sumie pierwszy raz tak od lipca!

I co by Was tu rozgrzać wrzucę coś letniego (nie cierpię zimowych zdjęć!)
Jakiś maleńki, letni podskoczek. Lubię to zdjęcie, wyszliśmy tu tak poważnie  🏇

Edit. dwa dni temu minął rok odkąd współpracujemy ze sobą 😉
wątek zamknięty
Ja ostatnio tylko podczytuję i rzadko piszę, ale także wpadam złożyć całemu Kącikowi jak najlepsze życzenia. Ciepłych i spokojnych świąt, samych jeździeckich sukcesów i dużo zdrowia, zarówno dla jeźdźców, jak i koni 🙂 :kwiatek:
wątek zamknięty
Pialotta jaki sympatyczny siwy  🙂

a ja wpadłam na chwilę się pochwalić, że na gwiazdkę dostałam możliwość współdzierżawy konia  😜 w sobotę jedziemy z mamą oglądać jakiegoś. Generalnie nic o nim nie wiem poza tym, że ma 5 lat i jest chyba kary 😀 oby wypaliło, bo moje jeździectwo ostatnimi czasy mocno podupadło -,-
wątek zamknięty
Uff, jeszcze nie jest za późno. Najserdeczniejsze życzenia, sukcesów z ogonami! Co prawda ostatnimi czasy bardzo zaniedbałam rv, ale obiecuję poprawę 👀
wątek zamknięty
Mam nadzieje, że Wasze Święta były równie udane co i moje, rodzinnie i miło. 🙂

Ja przyszłam się troszeczkę pożalić. Wczoraj przyjechała do nas nasza M. i wyszło to czego się obawiałam - mój koń znów przypakował (w plerach i nie tylko) i trzeba przerobić/zmienić siodło. I tak sukces - prawie 6 miesięcy u nas było, co dawno się nie zdarzyło, a Pams się rozrósł w takim miejscu, że mooooże istnieje szansa przerobienia siodła, ale tego będę się dowiadywała już po świątach, na szczęście szybko wykryłyśmy co jest nie tak, więc nie ma krzywdy - przechodzimy w spacerowo-lonżowy tryb, akurat w końcu ogarnę jego grzywę, bo będzie tyle czasu 😁
wątek zamknięty
Ja miałam bardzo udany przeddzień świąt - zawędrowałam do starej stajni, w której staliśmy z Muskatem, zanim trafiliśmy do Poznania, i wraz z tamtejszą ekipą pojechałam w teren na "moim" dawnym koniu 🙂
Świętokrzyskie ma to do siebie, że zimą, w śniegu, są tam wymarzone warunki do jazdy, więc zaliczyłam i wspaniałe galopy po ośnieżonych polach, i wszystkie możliwe leśne ścieżki, świat jak z bajki... 🙂
wątek zamknięty
A ja nawet nie dotarlam do stajni... grypsko wyjatkowo zarazliwe meczy cala nasza rodzine 🙁 cale swieta z goraczka.
wątek zamknięty
faith to jakaś zaraza, w mojej rodzinie co prawda bez zachorowań, ale u znajomych pogrom. Zdrowiej szybciutko :kwiatek:

Mój koń się wkurzył chyba, że ruszyłam go 1. dnia świąt. Odstawił swoje stare sztuczki pt. ponoszę, biegnę na oślep i inne takie. Niedługo to trwało, w zasadzie krótką chwilę.
Jestem z siebie turbo dumna, bo chciałam początkowo go wypiąć na czarną, ale stwierdziłam, że spróbuję przejechać. Kolega się zdziwił chyba. Podejrzewam, że z boku niezbyt pięknie to wyglądało. Ale w zasadzie o łydkach nie zapomniałam, więc jakiś zamordyzm to nie był.
Więcej nie podjął próby i baaardzo, baaardzo fajnie popracował. W dole, okrągło. Trochę za mało aktywnie (to moja bolączka, zapominam się), ale ogólnie nieźle 😀
wątek zamknięty
Jak tam rekreanci po świętach? Udało się trochę z koniem pobyć, czy tylko głównie ze śledziem? 😉 U mnie pół na pół 😁

Ale chyba byłam grzeczna, bo dostałam pod choinkę cztery małe, białe kopytka 😜

Skwary poproszony o entuzjastyczny i wiejący optymizmem komentarz na rok 2013 pokazał mi coś takiego:

Chyba spróbuję nie interpretować 😁

wątek zamknięty
quantanamera, jakie ty 4 kopytka dostałaś? Moja pierwsza myśl to kucyś dla przyszłego dziecięcia 😀

Mi się udało i z koniem (właśnie wróciłam) i ze  śledziem 🙂 Najlepsze jest to, że mam wolne do 2.01. więc w planach codzienne siedzenie z Dzionem szczególnie że pogoda wreszcie zachęca!
wątek zamknięty
quantanamera, ja tam już drugi dzień nie oglądam koni i jakoś mi dziwnie 😁
wątek zamknięty
quantachyba się przeczytałam(przesłyszałam)-jakie małe, białe kopytka 👀?
wilczyktrzymam kciuki

Ja do stajni dopiero jutro. Roznosi mnie już w domu. Exogr 5dni pod siodłem nie chodził, więc może być ciekawie 😁.
wątek zamknięty
Moje miały 3 dni wolnego ode mnie w ramach prezentu świątecznego  😎
wątek zamknięty
Dzionka, weeeź, posyp się popiołem za takie pomysły 🤬 Ja jestem i będę niedzieciowa 😀iabeł:

Właśnie jadę do ekipy, były szczepione w poniedziałek, więc dziś się dopiero rozlonżujemy 🙂

A kopytka małe, malutkie, ale pewnie urosną - rocznik 2012 😀
wątek zamknięty
quantanamera, ty to umiesz stopniować napięcie  🤬 Gadaj co i jak!  😀
wątek zamknięty
quantanamera, aaa, czyli prawdziwe zwierzątko?? Rany, zdjęcia dawaj i opowiadaj! O dzieciach już ani słowa, promise 😉
wątek zamknięty
quanta oo no własnie pisz co i jak bo nas (mnie🙂 ciekawość zżera!🙂

Mnie aź 3 dni w stajni nie było i też mnie i rosnosi i dziwnie jakoś, ale dzisiaj nadrabiam już zaległości i niedługo jadę, miałam nadzieję, na jakies zdjęcia w koncu za dnia ale u nas pogoda bardzo niesprzyjająca (chciałąm białę, mroźne zimowe a u nas chlapa błoto blee).
wątek zamknięty
Ja byłam dzisiaj baaaardzo szczęśliwa jadąc do stajni, bo przez dwa dni byłam w trybie "jeść bez przerwy". Zapomniałam, jak to jest być głodnym! 😁
wątek zamknięty
Quanta, opowiadaj! Rocznika 2012...Ty tyyyle czekania... 😉
Do twarzy Skwarkowi w tym kantarze, więc niech nie narzeka  😀iabeł: 🤣.

A moje gniade odkąd im obcięłam żarcie chodzą tak:  😍
wątek zamknięty
quanta Litości... zdradź więcej szczegółów  😀
Ja mam dziś mega lenia...byłam u konia w wigilię, 1 dzień świąt...a dziś już tylko kanapa/fotel. Muszę naładować akumulator.
Od jutra inwentaryzacja w firmie  🙄
wątek zamknięty
quantaniedobra kobieto! Nie męcz nas już tak 😀iabeł: Powiedz coś więcej, jakieś zdjęcie, cokolwiek 😜
MagdziorMnie tez 3dni nie było i dopiero teraz poczułam jak bardzo już(ponad miesiąc odkąd mam kunia) jestem związana z Pielgrzymem.
wymodelownaTeż chciałabym znowu poczuć to uczucie 🤣
wątek zamknięty
wymodelownaTeż chciałabym znowu poczuć to uczucie 🤣

W takim razie polecam pobudkę o 8 rano i wycieczkę do stajni bez śniadania 😀. Powrót o 11 i sałatka smakuje o niebo lepiej!
wątek zamknięty
bardzo chętnie, ale niestety sama nie dam rady dotrzeć do stajni o 8. Na szczęście jutro jadę na co najmniej 3godziny. Odmarzło podłoże, więc liczę na jakąś konkretniejszą pracę-spalę trochę zbędnych kalorii 🤣
wątek zamknięty
Ja dziś byłam towarzysko, ale jutro już wsiadam. Aż się boję, ostatnio nie mamy zbyt dobrego okresu z Rudym 🙄
wątek zamknięty
quantanamera, aaa no nie, Ty to masz dobrego mikolaja!!

mialy byc konskie swieta ale nie udalo sie, zostalam zgwalcona przez rodzine. na szczescie jest wspaniale i cieplo wiec jutro lece do Gilka 🙂
wątek zamknięty
basia16816,
No wez nie mow ze kupilas Pielgrzyma z Garwolina? bo jesli tak to ten swiat to jest mega maly!
quanta
zrebola jeszcze nie mialas🙂😉 to byla niespodzianka czy planowany? wstawiaj zdjecia koniecznie!
wątek zamknięty
Arimona, a jak Twój koniuch? Trenuje się? :kwiatek:
wątek zamknięty
ArimonaTak, to ten. Masz pw 😉
wymodelowanaNa pewno będzie dobrze. A nóż widelec udzielił mu się miły świąteczny nastrój i stwierdził, że będzie fajnie współpracował 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.