Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

quanta, też bym chciała, żeby była taka  ładna pogoda, a tu klops. Eno do pyska w tej derce  😉.
xxmalinaxx, trzymam! Jak będziesz wiedziała coś więcej na temat kobyły to informuj na bieżąco...
mtl, Siwus boski! Zazdroszczę możliwości trenowania konia na bieżni 🙂 😀.
milusiu,  jeździsz wspaniale, nie jedna osoba chciałaby jeździć tak jak ty, w tym również ja 🙂.
U mnie Dakota ma przestój w robocie, teraz praktycznie tylko bawimy się z ziemi, bo na robotę pod siodło nie ma szans, póki nie wyleczymy grzbietu. Z Akselem jechaliśmy hubertusa w zeszłą sobotę. Szedł jak burza. Trochę się obawiałam, bo nie był dobrze przygotowany kondycyjnie, ale daliśmy radę, mimo, że lisa nie złapaliśmy. Temida się leni, a Pionier dalej robi za konia terenowego dla mojego młodszego brata. 😉
Wrzucam takie na przypomnienie:
Temida i kawałek Pioniera

My z Akselem po lewej:
wątek zamknięty
Frigg dzisiaj już poszła do stajni 😀 Koniec laby na pastwiskach- dzisiaj ją musiałam ogarnąć, trochę polonżowałam ,a jutro golimy 😀 Ogólnie koń mi się tak spasł,że derki dopiąć nie mogłam 😀

wątek zamknięty
quantanamera ja jestem w Hartpury College/Hartpury Equestrian Centre (duzy osrodek jezdziecki w UK), tu jest bieznia normalna i wodna na stale  😜
wątek zamknięty
Moon - a teraz sama wylądowałam na kucyku 😀
wątek zamknięty

Ja właśnie lece wymarffefkować mojego rumaka... Mojego już 7 lat  😍

wątek zamknięty
Baffinka najlepszego  :allcoholic:  :kwiatek:
wątek zamknięty
wątek zamknięty
akselka dziękuję 🙂
baffinka gratulacje, oby 100 lat razem 😀
Zapnij się ładne masz konisko 🙂

Nie wiem jak u Was, pewnie u niektórych zasypane, u innych zimno, a u jeszcze innych, jak u nas - słoneczko.
Udało się wykorzystać pogodę i pojechać w fantastyczny teren na dwa konie, pospacerować, pooddychać jesiennym lasem...

Kobyłka też już lepiej trochę chodzi, więc kamień z serca...
Ale i tak zaraz po powrocie właścicielki prawdopodobnie przyjedzie weterynarz, bo nie wolno tego zignorować...
wątek zamknięty
Zapnij się, skąd 🙂
super fotki. dziękuję!

xxmalinaxx, u nas też słoneczko, koniskom w tyłku się przewraca. mój skandalicznie się dziś zachowywał. chyba myślał że to wiosna 😉
wątek zamknięty
To my tak się z jednym z dzisiejszego zimowego hubertusa wrzucę  🙂
wątek zamknięty
Kastorkowa, ale u Was zima !
u nas dziś tak
wątek zamknięty
Deborah no od samego rana sypie. Co ja bym dała by w Krakowie dzis tak było.
wątek zamknięty
ja jeszcze na letnich oponach dosyć hmmm zużytych więc boję się śniegu jak diabli..
wątek zamknięty
Deborah na zdjęciu wygląda słodko 😀
Ale nasze też zachowywały się jak wariaty, cały czas zaczepiały się w tym terenie, brykały i w ogóle było bardzo wesoło 😀 Inny wycieczkowicz wybrał się bez uprzedzenia z boksu na spacerek na trawkę, a kolejny tak się rozbrykał, że nie mogłam małego skurczybyka utrzymać 😀
wątek zamknięty
Kopyciak, xxMalinaxx dziękuje  :kwiatek: Mam nadzieję, że doczekamy setki  😁

Jeszcze jedna fota od Abre  :kwiatek:

wątek zamknięty
baffinka najlepszego!
Zapnij się ale piękny Siwy!!!  😜 masz jeszcze jakieś jego fotki?

A u nas rano padał grad, a miała na fotki przyjechać Time, ale że taka pogoda, no to odwołałam i co.?  Potem się rozpogodziło, słoneczko wyszło no i wyciągnęłam brata na zdjęcia i mam tyle pięknych zdjęć! 😉
Siwa chodzi pięknie, trenujemy do srebra, bo egzamin już w sobotę. 😉 A Escado zaliczył wczoraj pierwsze spotkanie z myjką, umyłam mu kopytka i jedyne co na nim zrobiło wrażenie, to to, że jak wychodził to nagle na ziemi była woda, ale wyszedł bez problemu, potem go znów tam wprowadziłam i wyprowadziłam a on nic! Uczy się także stać na środku stajni na uwiązach i też nie robi to na nim jakiegoś wielkiego wrażenia... Noż po prostu misiu do kochana, chodzi za mną jak piesek i tylko głaskać i przytulać by się chciał! Dziś pierwszy spacer w ręku z mamusią dalej niż na padok i do hali i też świetnie! Normalnie to najwspanialsze konie w moim życiu!  😜
No i pozwolę sobie zasypać Was zdjęciami:

Zdjęcia robił mój przekochany brat. 😉
wątek zamknięty
xxmalinaxx, to chyba jeden z niewielu momentów kiedy sie ze sobą rozumieliśmy 😉
wątek zamknięty
xxmalinaxx właśnie dzisiaj widziałam w TVN24, że w Poznaniu piękna jesień, słoneczko, kolorowe liście na drzewach.  😲 Tak jakby zdjęcia z innego kraju. W Warszawie wczoraj nieźle sypnęło. U mnie pod domem pod naporem śniegu połamały się gałęzie drzew.  🤔wirek:
wątek zamknięty
Aaaa, całkiem inna odsłona mojego rudego 😉. Jak dostanę więcej zdjęć to was zasypię pewnie.....

wątek zamknięty
epk, hahaha mega fota!
wątek zamknięty
deborah ważne, że takie momenty zawsze są 😀
ashtray bo Poznań jest... inny  🤣 Fakt faktem, że zaskakująca pogoda.
epk dobra odsłona 😀
wątek zamknięty
deb, mój Młody dzisiaj po miesiącu od zabrania z wyścigów przypomniał sobie, że właściwie to by sobie pogalopował  🤣
Widać, coś dzisiaj w powietrzu było 😉
wątek zamknięty
zima idzie, a w zimę zawsze konie są weselsze 😉
wątek zamknięty
xxmalinaxx, to prawda 🙂
Wojenka, tak sobie to tłumaczę bo Clever juz dawno nie był taki niesforny. jedynym akceptowalnym chodem był galop. wtedy się nie szarpał nie usztywniał. dopiero jak się wygalopował mogłam popracować..
wątek zamknięty
to ja tak szybciutko 😀

Wczoraj był stajenny  przebierany  hubertus!  😜 

to pokazujemy się 😀

w efekcie szybkiego tempa zgubiliśmy kieckę 😀

za to dziś już było w stajni biało 😀

wątek zamknięty
juliadna, padłam, Czeko miał gustowną kieckę 😀
wątek zamknięty
juliadna  😜 😜 😜

a inni jak byli przebrani?
wątek zamknięty
mtl ,Brunatna była wojskowym, była zakonnica, budowlaniec, panna młoda, kot, renifer, 2 świętych mikołajów 😀 Ale więcej osób było później na imprezie przebranych niż Ci co z koniem startowali 😀  😜
wątek zamknięty
juliadna, haha, świetny pomysł z tą kiecą dla Czeka !  😍
wątek zamknięty
mtl ,Brunatna była wojskowym, była zakonnica, budowlaniec, panna młoda, kot, renifer, 2 świętych mikołajów 😀 Ale więcej osób było później na imprezie przebranych niż Ci co z koniem startowali 😀  😜

a masz fotki innych?  😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.