Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

Fantazja, w imię zasady "never say never" to powiem, że nie prędko 😉
wątek zamknięty
Anaa, hahahaha tylko mi daj znać wcześniej 😉
MMVG, ojtam ojtam  😉
wątek zamknięty
Wpadam na chwilę, by powiedzieć, że Muskat ma wakacje, jest w innej stajni na łąkach i obija się z innymi końmi.
Nie jest to spowodowane żadną chorobą, po prostu poprzestawiało mi się w życiu i do końca sierpnia prawdopodobnie nie będę trenować regularnie. Koń ma więc zasłużony urlop.
Jutro wezmę do niego aparat, popstrykam coś i pokażę Wam Muskata w wersji pastwiskowej.
wątek zamknięty
A ja miałam dziś pecha....  😎
Pojeździłam sobie, zaczęłam rozsiodływać konia, zdejmować ochraniacze (przód) i dostałam tylnym kopytem w głowę (koń chciał odgonić się od muchy).
Guza mam jak stąd do Warszawy, bolało mocno, od razu przyłożyłam lód, obeszło się bez krwi. Na tą chwilę dałam radę umyć włosy choć boli okropnie, akurat w miejscu grzywki/czoła. Auuuuuu........
wątek zamknięty
A ja wpadam by przekazać, że pad od forumowej: stajenna jest piękny!!
Faza dziękuję za prezent  :kwiatek:

Lansio (chyba pod wpływem padu) miał totalny hill out jakby się marychy narajał 😉

(sorki za tło ale u nas prace trwają 😉 )
wątek zamknięty
Fantazja żadnego wstrząśnienia mózgu?
wątek zamknięty
Fantazja, nie brzmi to za ciekawie. Jakby tylko Ci było niedobrze lub głowa zacznie boleć nie tylko przy myciu czy dotykaniu to MIGIEM do lekarza!
wątek zamknięty
Fantazja uojezusie, lepek dalej boli? jak tylko guz to nie tak zle, byle sie wstrzasnienie nie wyklulo...
Tuch slodziaczny ten twoj zwierzak, nawet rzeklabym wyglada niewinnie  😁
xxmalinaxx i tak bywa, wypocznijcie wiec oboje 🙂 na pewno po urlopie wrocicie z jeszcze wiekszym zapalem i silami🙂

a u nas znowu przygody -.- primo: glupia ja zalozylam wczoraj za ciasno przednie owijki - nie skojarzylam ze nowe sa jeszcze malo rozciagniete i kurde kobyla zakulala, na szczescie 10 min i czysta, ale co sie starchu najadlysmy z trenejro :/ secundo: siedze bardzo ksiazkowo i bardzo nieskutecznie, wiec psujemy ladny dosiad na rzecz efektywnosci - wczoraj strzemiona 2 dziurki w dol, troche to szok dla moich konczyn😉
zachcialo mi sie konno jezdzic  😵
wątek zamknięty
Fabtazja mam nadzieję, ze to nic poważnego. Oby był to tylko siniak, który przykryjesz grzywką  😉
Jak piszą dziewczyny, jeśli pojawią się niepokojące objawy, marsz do lekarza, na 1 nodze!

faith Pierwszy raz słyszę takie określenie co do Lancelota. Ale fajnie że chociaż potrafi sprawiać wrażenie grzecznego  😁
wątek zamknięty
Fantazja, brzmi niefajnie. powinnaś pojechać do kontroli do lekarza..
wątek zamknięty
Być., chyba nie, żadnych objawów nie mam
deborah, jak bym była w PL to bez chwili zastanowienia bym poszła do lekarza, tu niestety jest inaczej, póki nic się nie dzieje, nie mogę jechać

dzięki za troskę  :kwiatek:  :kwiatek:
nie mam żadnych objawów poza opuchlizną (teraz to pół czoła), mam żel przeciwbólowy i na opuchliznę.
boli tylko jak dotykam
jak coś będzie się działo to pojadę na pogotowie/do lekarza
wątek zamknięty
faith też tak myślę. Szczególnie, że widzę, jak jego cieszy łąka i towarzystwo innych koni. Dzisiaj, gdy rano go wypuściliśmy, prawie zgłupiał - nie wiedział, co robić najpierw: jeść, tarzać się czy biegać? I robił wszystko na przemian 😀

Fantazja Ty jesteś jeszcze lepszym dzieckiem szczęścia niż ja  👍 Trzymaj się, mam nadzieję, że faktycznie to tylko opuchlizna, niemniej też uważam, że powinnaś przespacerować się do lekarza.

A niżej kilka fotek dla tych, którzy nie widzieli na fb, a chcą zobaczyć 😉

Jestem szczęśliwa, patrząc na niego w takiej formie 🙂
wątek zamknięty
Fantazja to dobrze, że na razie wszystko w porządku.
Znajomy miał objawy po 2 dniach, więc musisz być czujna.
wątek zamknięty
🙂 jeszcze jedno z jakies wiekszej robótki
wątek zamknięty
Cóż to w Kąciku tak cicho? Niepodobne do KR 😀
wątek zamknięty
xxmalinaxx piatek wieczor😉 podziwiam wlasnie twoje zdjecia, Muskat wyglada na super zadowolonego 🙂😉)
wątek zamknięty
A ja tu tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale dzisiaj Milusia namówiła mnie na wypad w teren ( :kwiatek🙂.
Pojechałam na arabku koleżanki (ja mam coś do tych arabów  :love🙂 i było super!  🏇
Czuję się wspaniale  💃
wątek zamknięty
faith niezadowolony był tylko przez chwilę, jak mu zabrali stado na jazdy - ponoć biegał wzdłuż płotu dzielącego pastwisko i ujeżdżalnię i próbował zaczepiać konie  😁
Tristia super, ja też uwielbiam letnie tereny 🙂
wątek zamknięty
xxmalinaxx, śliczny łebek ma Muskat
jutro jak się pogorszy/nie polepszy to rozmawiam z szefową żeby zawiozła mnie do lekarza
właścicielka tego konia przejęła się choć jest daleko
Być., nastraszyłaś mnie, a jutro muszę jednego konia pojeździć....
wątek zamknięty
Przepraszam, ale podobno objawy mogą pojawić się w przeciągu i tygodnia. Piszę jak było, po prostu trzeba być ostrożnym. Zwracać uwagę na takie subtelne symptomy jak zwykłe zawroty głowy.

wątek zamknięty
No to żeby taka cisza w kąciku nie panowała, jak to stwierdziła xxmalinaxx pozwolę sobie zasypać Was zdjęciami, bo mam ich teraz miliony!
Na początek synuś:

O taki już jestem duży!

No i teraz my:

Tak... Jestem największą szczęściarą, że ich mam! I już znikam, żebym Wam z lodówki nie zaczęła wyskakiwać!
wątek zamknięty
gryglodor, ale Młody szybko rośnie! Zabierasz oba konie ze sobą na studia? 🙂

xxmalinaxx, Muskat ma piękny pysk z tą malutką odmianą, przystojniak z niego 😜
wątek zamknięty
fin w pierwszym roku na pewno nie, a potem się okaże... nie wiem jak przeżyję kolejną rozłąkę... 🙁
wątek zamknięty
xxmalinaxx ale mu urzadzilas wakacje szal  😉
gryglodor slicznego masz synusia  😍

Jeden rozmazany Witus  😉
wątek zamknięty
Fantazja, o kurczę. Ale lepiej obserwuj i może jednak wybierz się na podstawowe badanie. Tak w razie co, z głową nie ma żartów.

gryglodor, ale maluch juz wyrośnięty !!! Pieknota !!

A my tak leniwie pozdrawiamy ze spaceru.

wątek zamknięty
Klami, no właśnie, z głową nie ma żartów, tylko to nie takie proste iść do lekarza, nie tu...
a to Twój morderczy ogr  😀iabeł:
Być., będę uważała, mam już naprawdę malutką opuchliznę i praktycznie nie boli
wątek zamknięty
Fantazja, a, no to faktycznie może być problem. Kurczę....
Ha, ogórek mój. Odkąd udało się przekierowac mu "jednostkę decyzyjną" z klejntów do mózgu, to powróciła wersja wyluzowanego i kulturalnego ogiera.
wątek zamknięty
Klami, hehehehe  biedny nieogr  🤣
jakiś mały wyszedł tu na zdjęciu, ile on ma wzrostu?
wątek zamknięty
Fantazja, jaki tam nieogr. Klejnoty jak były tak są, tylko przestał to nimi się głównie kierować i z ogierzeniem się poprzestaje na łypaniu okiem / rżeniu, mruczeniu, machnięciu nogą czy lekkim nastroszeniu się.
Tutaj wyszedł mały faktycznie, ale tak ogólnie to on wcale wielki wzrostem nie jest. 167 cm ma, tylko jest bardzo postawną górą mięśni, więc w ruchu, jak to wszystko pracuje, to wygląda na duzo wiekszego.
wątek zamknięty
Aaaa, mam najlepszego konia pod słońcem  😍  😍 Mieliśmy trochę gorsze jazdy na początku tygodnia, Pamir dostał dwa dni wolnego - padokował się jedynie, bo a to czasu nie miałam, a to coś. Wsiadłam wczoraj i był genialny, pomęczyłam się bez strzemion, był super. A dziś? Przeszedł chyba sam siebie, jeździliśmy sobie po drążkach i cavaletkach, ustawiłam na skok-wyskok drąg, drąg na wysokości 15 cm, oraz malutki krzyżaczek. Śmigaliśmy sobie to po ósemce, w zasadzie może 2/3 lądowania były na złą nogę, co jest mega sukcesem - kiedyś Pamir lądował zawsze na jedną nogę w zasadzie. Boski!  💘 Mógł by być taki cały czas, nie obraziła bym się.

Taki Pamsik, jeszcze z Karoliny. Niestety jak ma mi kto zdjęcia porobić to albo aparałki zapomnę, albo bateria nie naładowana.  🙄
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.