Forum konie »

akcja KOŃ NA DRODZE

Ja lecę do moich ogonów. Jak wrócę to coś skrobnę 😉.
katija - wrzuć ten znak z Danii jak możesz.
A ja uważam,że omiń nas powoli jest dobrze. Ja mam swoją flamastrowo-ołówkową wersję  (albo raczej propozycję), może ktoś,kto zna się na corelu lub innym programie będzie chciał sie tym pobawić. wg mnie podkowy powinny też się świecić 🙂
edycja-wstawienie obrazka ;p
edycja2-literówka
A-i podoba mi się 3 i 4 horse-art

Gdyby w niektórych miejscach szczególnie często uczęszczanych stały znaki ostrzegawcze to tez by było fajnie, takie jak te:

Sio, śliczny rysunek... mina konia bezcenna hehe  😂
dzięki-starałam się,żeby zapadała w pamięć ;P tylko na kamizelkę raczej się nie sprawdzi-bo będzie mało widoczna-może ktoś ją wyratuje..

edycja-jak zawsze literówka
Taki schemacik jak na w/w zdjęciach trzeba by wrzucić w trójkąt w tył kamizelki.
Co do przodu, jestem za tym by słówko ZWOLNIJ się znalazło na samej górze tak jak horse _art wrysowała.
ZACHOWAJ ODSTĘP - napis poniżej trójkąta może się okazać nieczytelny lub w najlepszym razie mało czytelny dla kierowcy ponieważ wypada w miejscu naszego pasa. Poza tym ZACHOWAJ ODSTĘP jakoś mi się z tyłem kojarzy 😉.
Co do samego trójkąta ja bym powtórzyła ten z tyłu kamizelki.
Słówko DZIĘKUJĘ - było by miło gdyby się znalazło dla niego miejsce, jednak nie łatwiej uśmiechnąć się, kiwnąć głową, lub machnąć łapką w ramach DZIĘKUJĘ ? Kierowcy, który oleje ostrzeżenie Dziękuję i tak się nie należy 😉.
To tyle ode mnie.

Sio - fajny rysunek na naklejkę 😉.
mi również się podoba 3  🙂
to przerobie ten rysunk sio - dorobie może też jeźdźca co? - zrobie 2 wersje :P
i te poprzednie też- na naklejki albo jako dodatki na www bedą super  😍 hehehe
i moze jeszcze jakis komiks byście narysowały, ze nie koń atakuje auto, tylko że sie koń auta boi? np ogonek podkurcza? 😀 naprawde fajnie wam to wychodzi ;D

usiąde wieczorem i powprowadzam wasze sugestie do projektów, tylko jeden problem - bede na necie dopiero jutro popoludniu  wiec dopero  wtedy wstawie tu 🙁
jakiś samochodo-potwór szczerzący się na konia
🙂 tak sobie skrobnęłam... 😡
Sio,  😂 no ten obrazek mnie normalnie powalił...  😂
Sio, obrazek super! 😜 Może nie na logo całej akcji ale na ulotki do szkół 🏇
Sio hahahaha boskie  😍
Może nie na logo całej akcji ale na ulotki do szkół
Ja właśnie o ullotkach myślę 🙂 no i nowy bazgroł. Przepraszam za jakość- łapię pierwszą, lepszą kartkę i na niej skrobię.....
Jak dla mnie, bomba  😍
sio - mega rysunki  😍
możesz je rysować na białych kartkach i podsyłac na maila?(w profilu) - poprzerabiam na grafiki.

a teraz projekty wg (mam nadzieje ) wskazówek:
i 2 wer.:

tak w ogóle to zrezygnowałam z logo kolorowego - mam wrażenie że nie jest potrzebne gdy jest jezdziec w trójkącie. no i znacznie podniesie koszt. a no i są 2 wersje - bo pomyślałam, że czym więcej elementów odblaskowych tym lepiej - wiec moze napis na odblasku? tylko chyb abędzie troszke mniej widoczny niż na żółtym.....

i właśnie wysyłam do wyceny te projekty. zapytam czy są podobne gotowe kamizelki żeby tylko nadruki te czarne zrobic (pewnie najtaniej ale będize trzeba się dopastosować do istniejących pasków), albo czyste żólte - wtedy nadrukuje się i odblaski.... albo będzie trzeba od początku robić całość.
Mnie się podobają 🙂.
Jak tylko dowiesz się konkretów to daj znać.
horse_art chyba masz rację, że napis na odblasku nie będzie widoczny. podoba mi sie ta wersja z jeźdźcem. i jak coś jeszcze wymyślę to wyskrobię na białych 🙂
sio - te też możesz przerysować na białe i ładnie zeskanować  😜

czyli co? ta wersja z napisami ale bez odblasków?  (tzn z tyłu, bo z przodu jest mniej miejsca i nie widze szans zrobić nie na odblaskach)

eh...zresztą zobaczymy co pan od reklamy powie- może będą jakieś, które mają np lamówki odblaskowe- wtedy nie będzie trzeba tyle ma plecach dawać?
no bo kurcze tu takie szczegółowe szczegóły ustalamy, a w rzeczywistości może się okazać, że trzeba się dostosować do tego co jest ...... 🙁

a co z resztą elementów projektu? stroną? założeniami? tekstami?
horse_art, dziekuje tez duze, drukowane, na szerokosc kamizelki.
hym ..neiwiem czy taki 50 cm napis jest potrzebny koniecznie i czy przekazu nie zakłóca, (chociaż tak chamskie "dziekuje" może i zadziałać - no nikt chyba nie zrobi żwiństwa złośliwie po takim "dziekuje=prosze" ) taka spora manipulacja - nawet jakby nie chciał musi się zgodzić.
boje się też o zmniejszenie działania przez kasowanie odblasków..no nic - ustalimy wersje to spróbuje zrobić model i  przetestować 🙂

Dwie pierwsze super,napisy będą widoczne w dzień,po ciemności ważne będą odblaski bo i tak nikt nie będzie czytał,no chyba że się zatrzyma na miłą pogawędkę 🤣
Ten napis dziękuję jakoś lepiej mi się rzucał w oczy właśnie dlatego że był inna czcionka i nie w szeregu
całkiem po ciemku to napis na żadnym tle nie będzie do przeczytania - wtedy liczy się ilość i kształt odblasków -wiec tką czytelnością nei ma sie co martwić faktycznie 😉

no i mi też bardziej czytelny wydaje się zapis z tym dziekuje z boku - widać że to taki dodatek i podsumowanie, a nie kolejny nakaz 😉

tylko właśnie - z tą czytelnością i tłem - napisy czarne na szarym będą na pewno mniej widoczne (choć nie jakoś dramatycznie mniej) niż na żółtym (za jasności - tzn nie w całkowitej ciemności 😉 ) no ale rezygnując z odblasku tracimy widoczność siebie....

ale nic - uznaje, że projekt się podoba, jeśli znany będzie już model kamizelki(ksztalt, wielkość), to czy ma gotowe paski odblasku czy nie .... wtedy będziemy dokładnie dopasowywać - szkoda teraz czasu na szczegóły jak może okazać się, że układ będzie musiała się zmienić.

i prośba:
czy możecie poszukać na necie sprzedawców kamizelek? takich i z odblaskami i bez ... może powysyłać ten projekt do wyceny do innych firm? (podeśle wtedy plik do tej osoby z rozpisanym projektem co i jak - będzie im to potrzebne). fajnie byłoby spr inne ceny.
i może model jakis super się trafi.
ja bym pogrzebała, ale mam teraz takie łącze, że tragedia, a zaraz pewnie skończy mi się limit i nie będzie można już nawet poczty otworzyć ;/

no i co z resztą projektu?? założenia, teksty, www?
bo dostając wyceny odrazu można by prosić tych wykonawców o jakiś sponsoring w zamian za reklamę na nich 😉))
Hej, już tu osoby z forum szukają kamizelek z chin - jaka cena przy jakij ilości.

jedyni niefart jets taki, że te kamizelki chyba nie będa miały aż tyle przodu do zagospodarowania... chyba, że będą wkładane przez głowę, ale wtedy trzeba napisy ścieśnić- bo po bokach musi być regulacja.

Proszę wytestujcie też wersje bez tych szarych odblasków- te odblaski baardzo podnosza ceny kamizelek;(

napisy fajne, trzymałabym się tylko jednej typografi (jednego kroju czcionki na całość). Owszem, może być większa mniejsza ale jeden typ.
No i proszę pamiętajcie, aby sprawdzać czy to są czcionki, których można używać w komercyjnych akcjach za darmo😉

domeny mamy klepnięte:
konnadrodze.pl
i
końnadrodze.pl

Będę wkrótce rozmawiać z prawnikiem aby się dowiedzieć co i jak aby "akcja" mogła występować oficjalnie o środki itd.
trzcionka to arial, tylko dziekuje jest times new roman. wiec nie ma problemu.

napisy oczywiście są poformatowane(rozsunięte), ale drukujący i tak dostanie to w krzywych wiec też nei ma problemu....

ja byłabym za takimi przez glowe właśnie (jak ta z projektu) - one najwygodniejsze i najładniejsze, z rozcięty bokiem i tylko sznureczkiem do wiązania albo jakąś klapka jak na projekcie (tu regulacja).

tak - pewnie odblaski podnoszą cene - ale przecież włąsnie o to chodzi żeby były ...

jesli okaże się, że są kamizelki bez odblaków dostępne - a da je się w drukarni nadrukowac - chyba najepiej wziąc takie ... (chyba że "gotowce" się fajnie trafią
kotbury, a tego by sie nie dalo podciagnac pod uzytecznosc publiczna i 1% zbierac? zaraz sie zacznie rozliczanie pitow.
katija - można. jest jedno  ale - teraz o zezwolenie na zbieranie 1% można się starać dopiero po 2 latach od powstania organizacji .....
(chyba, że znów sie zmienił przepis? ale to jakoś w zeszłym roku weszlo - też chcialam się starać ale niestety - jak mojej minoł prawie rok wszedł przepis, że muszą byc 2 ;]
A czy akcja KOŃ NA DRODZE jest jakąś organizacją?stowarzyszeniem? będzie to miało jakąś osobowość prawną? bo jeśli nie to i tak z 1% nici. Te dwa lata to na 100% w fundacjach-a jak jest w innych formach-nie wiem
no nie jest , można by założyć fundacje - "KND" - np na rzecz propagowania bezpieczeństwa na drogach.... itd
stowarzyszenie jest zbyt skomplikowane - szczególnie na odleglosc - skladki, zebrania ....
fundacja jest łatwiejsza - można spokojnie i jednoosobowo w praktyce prowadzic (+ księgowa), a tak ze 3  osoby na papierze. (taką prowadzę, zakładałam wiec mogę pomóc w zakładaniu)

są jeszcze inne opcje - stowarzyszenie proste, związek, klub ....brrrr...nie pamiętam tych nazw ale brzmią ciekawie i większość funduszy moga brać, nie wiem tylko jak z 1% w przyszłości
o nieee, tylko nie kolejna fundacja.... 🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się