Widzę, że na wspomnienia voltowe się zebrało. Pamiętam jak volta padła, niedziałała, ludzie byli zrozpaczeni. Tylko nie pamiętam ile to trwało, napewno dłużej niż miesiąc. Potem tak jak piszą dziewczyny powstała re-volta i voltopiry. Mi jakoś wygląd voltopirów niepasował, ale jedno i drugie to te same forum.
Ramires, "polskie" br i baileys to fimy Q. Tak jak Animalia. serwer i wszystkie koszty volty opłaca Q. Facella Re-volta i Voltopiry to dokładnie to samo. tylko inny adres strony i grafika. pisząc na re volcie piszesz jednocześnie na voltopirach i odwrotnie.
Ja pamiętam tylko, że się zaczęliśmy zbierać na jakiejś Naszej Klasie wtedy, na wspólnym profilu. Zrzędziliśmy ok. 2 tygodni, że nikt nic z usterką nie robi, że tak nie może być itd. itd. Wtedy, po tych 2 tygodniach założyłam na szybko Voltę Zastępczą na serwisie fora.pl. Tam byliśmy ok. miesiąca, w tym czasie zarejestrowało się przeszło 550 użytkowników, którzy napisali ponad 11200 postów.
A później powstała re-volta/voltopiry.
A wiecie jak tu było puściuteńko ok. 3 w nocy, chyba z 2 na 3 grudnia 2008r.? 😁
też miło się dowiedzieć - wiedziałam, że Br i Baileys są "jej", ale nie wiedziałam, że animalia ! 🙂
No miło, ja wiedziałam o animalia, ale o reszcie nie, choć podejrzewałam ją o officinalis :P
[quote author=Dworcika link=topic=785.msg2113032#msg2113032 date=1402082721] [quote author=Facella link=topic=785.msg2112974#msg2112974 date=1402079405] Pursat, ja już z czasów po voltopirach
A co się z voltopirami stało? 👀 [/quote] No to ja już nie wiem, jak to jest z tymi voltopirami. Myślałam, że najpierw były one, potem rv. [/quote] Termin "voltopiry", jako taki jest starszy, bo został ukuty na starej volcie jeszcze, podczas zbrojnych najazdów na szczypiorki, qniarki a nawet obce fora. "Revolta" powstała podczas wymyślania nazwy dla nowego forum. Wspaniałomyślna Q nie postawiła nas przed zgubnym wyborem i użyła obydwóch nazw. Z tego powodu jedno forum ma dwa adresy, które różnią się wyłącznie layoutem. Trochę jak jeden bóg w trzech (dwóch) osobach.
Voltahorse po jakimś czasie się podniosło, ale znowuż utraciło wiele treści, a tym razem na dodatek prawie wszystkich użytkowników. Forum ponoć istnieje do dziś. Społeczność z volty była na tyle specyficzna, że nie mogła prosić o azyl np w świecie koni ;-).
Wrotki początkowo bojkotował nowe forum i zarzucał twórcy kradzież danych (zdaje się, że profile zostały skopiowane), ale w końcu uległ wyższej sile. Quanta za to dostała białe ochraniaczki, które (działalnością podziemną) zakupili użytkownicy. Q długo opierała się reklamom i innym formom, które proponowali użytkownicy, które choć trochę mogłyby opłacić forum. Jak widać zmieniła zdanie i dobrze. Choć mnie też reklamy się nie wyświetlają, gdybyście nie napisały, nie wiedziałabym o nich.
jak się wejdzie w tą główną stronę ogłoszeń to nie widać ale już jak otworzy się jakiś dział, typu czapraki to wtedy jest reklama pod wyszukiwarką, z lewej strony.
Jak czytam historię powstania re - volty to aż rumieńców dostaję. Nie sądziłam, że historia powstania forum może być ta ciekawa powiedziałabym nawet troszkę sensacyjna 😜
Voltahorse po jakimś czasie się podniosło, ale znowuż utraciło wiele treści, a tym razem na dodatek prawie wszystkich użytkowników. Forum ponoć istnieje do dziś.
[/quote]
Hehehe nie tylko istnieje, ale ludzie nawet na nim piszą 😁 http://www.voltahorse.pl/forum/ Nie czytałam co prawda więc nie jestem pewna czy to nie same Qniarki
deksterowa, niestety mieszkałam przy granicy z Lubelszczyzną i Świętokrzyskim, więc piękne widoki ograniczały się do dziczy wokół Sanu 🤣 smarcik, chcesz się wymienić? 😁
W końcu i mnie Viritim zdenerwował.Co zmienię na facebooku profilowe czy dodam zdjęcia z końmi,to wrzuca te swoje buźki pod spód.A że nie chcę kasować ze znajomych- wymyśliłam że wrzucę go do "Acquaintances" i widoczność postów oznaczyłam jako "Friends except Acquaintances" - mam nadzieję że poskutkuje,bo jeżeli zobaczę jeszcze jedną buźkę,to się zdenerwuję nieco bardziej 😵
no ja sama nie jestem "pro Viritim", ale już nie przesadzajmy, to tylko buźka. Jak dziś przeczytałam, że znów wrzuca na finisz.pl to aż mi się przykro zrobiło 🙁 bo też nazywał ich przyjaciółmi, rodziną, jedynymi, kochanymi... w sumie dokładnie to samo, tylko w miejsce "Redakcji ..." wstawiona inna nazwa 🙁 ciekawe czy wiedzą jak o nich pisze w innych miejscach 🙁
Isabelle nie wiem, która to z dziewczyn z volty, ale sama widzę na swojej tablicy jak pod każdym, absolutnie każdym zdjęciem wrzuca jej ze 3-4 buźki... a to naprawdę potrafi być bardzo, bardzo męczące. To tak jakby mama komentowała każdy twój wpis 🤔wirek: