czy ja wiem, czy na chama? BR i Baileys to w końcu "firmy" Q. Dlatego te reklamy mnie nie dziwiły, bo skoro opłaca sama wszystko i utrzymuje nas, to ma święte prawo swoje reklamy wstawiać.
Dlatego, wiedząc doskonale, czyje one są, stwierdziłam, że nie przeszkadza mi ich obecność, tylko fakt migania. 😉 Rozpraszające są. Do migających avatarów się przyzwyczaiłam (no, może czasem się zawieszę na avatarze Julie :hihi🙂, do tego jakoś nie mogę... Ale wyświetla mi się to od niedawna (a z tego, co rozumiem, niektórym o wiele dłużej), więc pewnie mi przejdzie. 😉
Q to Q 🙂 Jest aktywna na Revolcie i jest założycielką i właścicielką tego forum. Jej banery są widoczne w dziale ogłoszeń i jak podejrzewam nie wzięła za to ani grosza. 😁 😁
Ale o co chodzi z tymi reklamami? W gruncie rzeczy to każdy może wstawić sobie swoją. 🙂 O tutaj warunki są.
A że tak spytam przy okazji... Jest gdzieś historia re-volty? Z chęcią poczytałabym od kogo, jak i co się zaczęło. Kiedyś pamiętam był taki portal chyba "Volta horse" i tam sobie ludzie pisali, dawali ogłoszenia, to od tego jakoś się wzięło? Czy wcześniej były tylko "voltopiry"? 🙂
sandrita, tak re-volta wzięła się z portalu voltahorse (w zasadzie od forum na nim istniejącego). Kiedyś na bardzo długo padł serwer i bardzo to wszystkim doskwierało. W międzyczasie powstała volta zastępcza (nie pamiętam na jakim serwerze), następnie re-volta (voltopiry), którą to stworzyła Q. To tak w skrócie :-)
Uzytkownicy forum voltahorse byli wielokrotnie i dlugotrwale olewani przez admina i generalnie nie czuli sie wystarczajaco doceninani. Jak po raz kolejny forum sie pokrzaczylo i jak zwykle nikt nie raczyl poinformowac ile potrwa taka sytuacja, to zesmy sie wzieli i zawineli raz na zawsze. Skoro nas mieli w tylku to niech spadaja 😉 Uwazam ze to duzy blad z ich strony. Ja od tamtej pory nie wchodze na voltahorse i mysle ze podobnie jest z wieloma innymi userami.
A reklam w ogloszeniach nie widze, bo tak jak Strzyga mam adblocka.
Facella, voltahorse padał kilka razy, za którymś razem nie udało się odzyskać wielu postów. Mod olewał sprawę. W którymś momencie, jak forum było znowu nieczynne, któryś z uczestników założył tymczasową voltę zastępczą na darmowej stronce (chyba fora.pl albo coś w tym stylu). Tam zrodził się pomysł założenia niezależnego od voltahorse forum. Pomysł rzuciła i zrealizowała Quanta własnym kosztem.
ja na starej volcie siedziałam w... 2006? 2005? coś koło tego. Potem znów się zarejestrowałam, bo do starego nicku nie pamiętałam hasła. ale... nikt przez ponad tydzień nie potwierdził utworzenia konta. I zaczęłam szukać dalej, aż natknęłam się na re-voltę.
nie mam nic przeciwko reklamom, póki nie migają mi podczas czytania, nie wyświetlają się namolnie na środku ekranu, czy nie przełączają mnie do innych stron. A bannerek? co mi szkodzi. RV ma bardzo sprawny serwer, a forum jest... "obszerne" i ma dużo gości, więc potrzebuje zasobów, żeby obsłuzyć taką ilość ludzi. nie miałabym nic przeciwko drobnej opłacie miesięcznej za korzystanie z forum, załóżmy 10 zł. Q. ponosiła z własnej kieszeni i z własnej woli koszt "naszego" forum, więc nic dziwnego, że choć banerkami forum zarobi na swoje utrzymanie.
Jedynie co jest "przykre" to to, że revolta powstała ( z tego co kiedyś czytałam), bo wszyscy mieli dość wiecznie nawalającego admina volty, tego, ze nie interesował się forum itp, a... cóż, teraz też ciężko doprosić się o zmiany, choćby nazwy adresatów w wysłanych czy u góry odnośnik do konkretnej strony. Takie bzdury, które by bardzo ułatwiły życie. dyskusja o zmianach miała miejsce z pół roku temu? Jasne, kazdy ma swoje życie i priorytety, rozumiem. Dlatego też pieklić się nie wypada.
anai, dzieki, tez go mam - poszukam hehe...calkiem oczopląsu dostane (juz mi dziwnie jak się lisek zaktualizował - tradycjonalistka jestem - mam wszystko na starego windowsa 😉 ) - ale bajer jest 😀
o! mam co mnie wkurza.
chcalam sobie suwaczek zrobic. 4 podejscia w długim odstepie czasu, po kilka prób. no i w końcu ustawilam co chcialam. wkleilam link jaki się wyświetlił. ale ja widze tylko napisy... coś zle zrobilam czy to normalne i wy mój głupi suwak widzicie?
a i jeszcze mnie wkurza, że nei każdy jest uczciwy 🙁 ale to juz na inny wątek 🙁
kujka, Astra, ksan Dzięki za odzew! Dużo mi się rozjaśniło. 🙂 Te 12-13 lat temu voltahorse było dość często przeze mnie odwiedzane, później i teraz już wcale, jednak nazwa tego forum dobrze mi się skojarzyła.
voltopiry i re-volta to byty jednoczesne 🙂 że tak powiem łosz and goł 🙂 Serce, mózg, nogi i ręce identyczne tylko mordami się różnią.
Jak Votlahorse padła, to padła na bardzo długo. Oczywiście nie sposób było się dowiedzieć kiedy powstanie. Pamięta ktoś z Was, jak długo była nieczynna ???
Ja pamiętam tylko, że się zaczęliśmy zbierać na jakiejś Naszej Klasie wtedy, na wspólnym profilu. Zrzędziliśmy ok. 2 tygodni, że nikt nic z usterką nie robi, że tak nie może być itd. itd. Wtedy, po tych 2 tygodniach założyłam na szybko Voltę Zastępczą na serwisie fora.pl. Tam byliśmy ok. miesiąca, w tym czasie zarejestrowało się przeszło 550 użytkowników, którzy napisali ponad 11200 postów.
A później powstała re-volta/voltopiry.
A wiecie jak tu było puściuteńko ok. 3 w nocy, chyba z 2 na 3 grudnia 2008r.? 😁
Isabelle, dzieki! bo ja skopiowalam to z pierwszego zdjęcia pod spodem co jest - sadzilam ze to juz to 😀 jak nie wyszlo olalam dalsza robote bo juz nerwów nie mialam :P to teraz musze znów pokombinowac i przypomniec co tam mialam mieć 😉)))
Swoja droga - historia re-volty... Tu by sie mogl ktos wykazac publikujac mrozacy krew w zylach bestseller zawierajacy dawke czarnego humoru 😉 Tak wlasciwie to niewiele nas tu zostalo od czasu voltahorse... Wielu ciekawych uzytkownikow odpadlo 🙁