Forum konie »

dodatki witaminowe, mineralne, odżywki itp

jesli kogoś interesuje chevinal to w starym młynie mają jeszcze jedno wiadro 4kg tego chevinalu w granulacie

miałam tego orlinga, naprawdę całkiem fajne witaminy
Z tym Chevinalem to rzeczywiście przykra sprawa... sama teraz kończę butelkę witamin Vitmin-Activ Leovetu i miałam zakupić swojemu Złotemu 5l baniaczek Chevinala właśnie. Powiem więcej! specjalnie kupiłam mu te Leovety, żeby mieć wygodne opakowanie z wygodną pompką, bo wiem, że do tego baniaka Chevinala nie ma pompki 😉 a ja 100/100 rozlewam wszystko co nie ma dozownika  🙄 😂

I taki to oto był mój szatański plan gry.

I chyba "przedobrzyłam" bo skoro na dostawę Chevinala się nie zanosi, to prawdopodobnie kupię mojemu koniowi witaminy Plusvital, a tam do 5l opakowania jest pompka bez łaski  :allcoholic: 😁
Sierra, miałyśmy podobny plan, już nawet mam puste opakowanko po biotynie...

szkoda że plusvital wychodzi drożej 🙁
[quote author=k_cian link=topic=78.msg236798#msg236798 date=1240491212]
Sierra,szkoda że plusvital wychodzi drożej 🙁
[/quote]

I to dokładnie o 100zł 👿

Ale to moim zdaniem jedyne równo cenne witaminy na rynku pod względem jakości i skuteczności... ciekawe jak z dawkowaniem, tzn. które są wydajniejsze przy tych 5l...

edit: i na dodatek Chevinale starczają przy 5l na 100dni a Plusvital na 83dni :/
A ile kosztuje Plusvital??
Dolqa, o 100zł więcej 😉

sierra niestety.. jak sama przeliczyłaś wychodzi suma sumarum jeszcze mniej korzystnie.. ja jeszcze szperam, może gdzieś się coś uchowało
k_cian to udalo mi sie przeczytac, ale poniewaz nie orientuje sie w cenie chevinalu, nic mi to nie mowi.
nooo nie 🙁 oddajcie Chevinala  😵 właśnie chciałam zamawiac, no świetnie  👿
Dolqa, google nie boli 😉 chevinal 5l  około 160-170 zł
Chevinal -> 180-185zł
Plusvital ->  280-285zł wdł moich źródeł 😉
O kurcze a wiadomo wogóle z jakich powodów to znika, ja właśnie zaczęłam je stosować, no ale w takim razie chyba wróce spowrotem do Durovitan B HumanVetu
a ktoś próbował to:
[[a]]http://www.podkowa-sklep.pl/produkt,711,Equistro%20Mega%20Base.html[[a]]

i to:
[[a]]http://www.podkowa-sklep.pl/produkt,710,Blattiviko%20plus.html[[a]]

jak mi się nie uda dostać chevinalu, to trzeba znaleźć coś innego
Ja mam na Mega  Base kobyły od ohohoho. Rewelacja. Nie zamieniłabym na nic innego. 
ja też miałam problem z Foranem, co prawda nie Chevinal, ale Feratone. ponoć od kilku miesiecy dystrybutor nie sprowadza, ze wzglęu na kurs - tak mi przynajmniej powiedziano w pewnym sklepie.
znalazłam w hippolandzie, mają jakieś resztki.

cóż - trzeba będzie się organizować i na ebayu zamawiać.
apk ja zamawiałam chevinal jakiś czas temu w mksklep i niestety pani mi napisała ze jest niedostępny bo są jakieś problemy w hurtowniach.
Poleciła mi natomiast Gela Pony vitamins. I od 3 tygodni podaje.
https://www.mksklep.pl/orlinggelaponyvitamn1800g-p-414.html
Chevinala nie ma od dobrego 1,5 miesiąca.
Importer nabrał wody w usta. Chyba ma dośc upierdliwych odbiorców bo od tygodnia nikt nie odbiera telefonów.
Sklepy powyłączały dostępność, bo nikt nie zna dnia ani godziny  - czy będzie i kiedy.
Pojedyńcze rzeczy Foranu są jeszcze gdzie-niegdzie dostępne ale dotyczy to tylko suplementów które są w zapasach sklepowych.

Chcę Wam przypomnieć, że już raz tak było.
W ub roku w sierpniu i wrześniu także była foranowa dziura z dostępnością.
Obecnie podaje koniowatemu olej sojowy.
Właśnie baniaczek nam się kończy i myślałam teraz nad kupnem oleju ryżowego.
Młody właśnie wyszedł z dość długiej kontuzji a z tego co wyczytałam olej ryżowy wspomaga budowę mieśni co nam jak najbardziej się przyda.

Czy powinnam zrobić jakąś przerwe ? tzn. skończyć baniak sojowego odczekać np. 2-3 tyg. i zacząć stopniowo podawać ryżowy ? Czy może odrazu zmienić ? jednego dani sojowy a następnego już ryżowy ?

McBetka, wydaje mi sie, ze mowisz o Hoveler Blativiko Plus. Preparat jesy super tylko to bardzo silny koncentrat i nie mozna go dawac stale.
Kupiłam wiaderko Witamina E + Selen SUKCES

Daje po miarce dziennie..mam dawać asz skończy się całe wiaderko? Boje się przedawkowania..

http://www.allegro.pl/item617887968_sukces_witaminy_e_selen_2kg.html

Dramka, zeby przedawkowac cokolwiek firmy Sukces to bys musiala chyba z pol wiadra na raz sypnac.
Troche przerysowalam, ale taka prawda z ta firma.
Niestety też słyszałam ale wolę być ostrożna. A nie chce nękać swojego weterynarza pytaniami.

Od kiedy kobyła dostaje Sukces nie ma mięśniochwatu więc skuteczność jakaś jest..
A ja od prawie tygodnia podaje witaminy Berstermin . Zobaczymy jak pudełko sie skończy czy po koniu cos widac bedzie
przez dlugi czas  bylam wierna chevinalowi i twierdzilam,ze na inne nie zamienie 😉
... a teraz bedziemy zaczynac juz 3 butelke witamin officinalis 🙂 po tym jak kon 'dziala' i wyglada oraz tym,jaka przyjemnosc sprawia mi mieszanie jedzonka pachnacego  owocowym, baaaardzo polecam 🙂
(podaje 1/2 rekomendowanej dawki)

http://www.officinalis.pl/produkt/5/Vitamin_Max

I tak własnie firmy tracą wiernych klientów.
Trudno ich namówić na nowe ale.........jak już spróbują to .........żegnaj Foranie.
Głupia polityka firmy i tyle.
ja własnie zamówiłam z tej formy szamponik, smakołyki i olej ryżowy, tylko coś paczka dłudo idzie...  🙄
Juz wiem..Witamina E nie podawać dłużej niż 3 miesiące.  😎
Ja używam jak na razie PlusVitala Eggersmanna i w sumie to jest całkiem ok.
Ale już się kończy i zmieniam na GelaPony:-)
ktoś używał tych http://amigo-konie.pl/sklep/product_info.php?cPath=15_117_118&products_id=1013&topSsid=b74b48cbdfada478ca1700214e134ae9 ? jesli tak, to jakie efekty ? Bo jak na taką wagę to dość tanie  😉
Dzisiaj rozmawiałam Z Panią w Hippolandzie o FORANIE.
I mówiła że dostawa ma być już w czwaretk.
Podobno coś tam nawaliła hutrownia, z której przywożony jest FORAN.
Ale na 90% ma już być w czwartek.
Czy ktos dodawał swojemu koniowi olej?Jesli tak to jaki?Jakis kupowany specjalny czy taki zwykły?Bo spotkałam się i z tym i z tym...CZy taki normalny olej nie szkodzi? 😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się