czyli magię ruchu ( niezła nazwa :cool🙂, zobaczymy czy będzie efekt-kobyłka po kontuzji zaraz wraca do pracy i zobaczymy 😉
No właśnie... ja to kupiłam dla zwyrodnialca i kategorycznie odmówił jedzenia... :/ Próbowałam na różne sposoby i nic, nawet jak daję z ręki to wącha i odmawia nawet dotknięcia tego... Co więcej inne konie ( w sumie 8 sztuk) też nie chcą tego tknąć. Inne zioła jedzą bez problemu. Raz tylko miałam podobną sytuację z jednym z preparatów z Nutri Horse.
A ktoś już podawał ten preparat "Magia ruchu" z Epony?? [/quote]
Ja podaję i też był problem ze zjedzeniem tego przez konia który nigdy nie miał oporów przed takimi specyfikami. Pomogło podawanie z owsem i wysłodkami. Nie wiem, może wysłodki zabijają częściowo mocny zapach tych ziół ale teraz zjada wszystko. [/quote]
moje nie ruszają z owsem, ani z żadną inną paszą, a mi się już skończyły pomysły.... Niestety Epona zwrotu nie przyjmie, więc pewnie będę szukać chętnego do odkupienia ...
Mam pytanie do osób stosujących Nutri Horse H - ile g mieści się w miarce? Nie ma podziałki... a ja nie mam małej wagi i w żaden sposób nie wiem ile tego podawać Próbowałam dowiadywać się u polskiego dystrybutora Nutri Horse - nieststy bez efektu :-(
_Gaga, O ile dobrze pamiętam.... wydaje mi się, że miarka to 30 g. Jeśli masz nowe witaminy (czy biotynę albo cokolwiek innego), to spróbuj przesypać gdzieś indziej i poszukać karteczki z napisem ile g mieści się w miarce. Przynajmniej ja taką kartkę znalazłam w jednym opakowaniu. Szkoda, że była na "samym końcu" opakowania 😁 ale była.
edit. ożesz, właśnie zauważyłam, że w poście moja miarka miała 30... groszy.... 😁 poprawiam.
Szukałam jakochklwiek informacji, ale nie wpadłam na to ,zę cokolwiek może znajdować siew 3 kg miałkiego proszku :-/ Nutri Horse H to biotyna. Zalecane dawkowanie to od 10 do 20 g / dzień... Nicto w taki mrazie przetrząsnę proszek - może znajdę info nt pojemności miarki
Swojadrogą - trochę lipa, że dystrybutor na Polskę nie jest zainteresowany udzielaniem tego typu informacji :-( To mój pierwszy produkt tej marki i od razu mnie to wszystko zniechęciło...
_Gaga, miareczka być musi. Poza tym obejrzyj wieczko, u mnie była przyklejona karteczka z informacją, że miarka zawiera 30g. Więc ja daję pi razy drzwi połowę miareczki i tyle.
xxagaxx, z tym przemycaniem w meszu się nie zgadzam niestety 🙁 Sama chętnie zakupiłabym tą magię ruchu Epony, ale boję się że Czesiek odmówi jedzenia. Czy ktoś podawał to koniowatemu i nie miał problemu?
_Gaga, miareczka być musi. Poza tym obejrzyj wieczko, u mnie była przyklejona karteczka z informacją, że miarka zawiera 30g. Więc ja daję pi razy drzwi połowę miareczki i tyle.
Miarka jest, nie było informacji jakiej jest pojemności :-/ (szukałam dość dokładnie ;-)) I tak jak piszesz podaję od poniedziałku - jakieś pół miarki na zwierzaka :-) DZIĘKI wielkie!! :kwiatek:
EDIT Tak jestem ślepa Jak cholera. Informacja była rzeczywiście drobnym druczkiem pod wieczkiem - miarka ma 25 gr 😡 dzięki za zwrócenie uwagi :kwiatek: jak tylko przyszła biotyna czytałam dokładnie wszystko we wszystkich znanych mi językach - ale na opakowaniu, nie pod wieczkiem 😵
Jestem pod wrażeniem szybkości działania Chevinal. Minęły dwa tygodnie i zmiana jest bardzo duża. Kto by pomyślał, że ten śmierdzący soczek będzie tak działał 😁
Będzie lekki off i nie wiem czy nie podciągnie nikt tego pod ogłoszenie, ale liczę na wyrozumiałość 😡 Ma ktoś może na zbyciu butelkę z dozownikiem do oddania? :kwiatek:
Ja używałam Nutri Horse na stawy (wszystko co mają). Zwyrodnialec dostawał przez ok 1,5 roku profilaktycznie i sądząc po tym, że obecnie stan jest rozpaczliwy, to chyba ta profilaktyka nie była skuteczna :/
Na stawy jak dla mnie to jedynie Mobility HCC... Nie ma po co wydawać kasy na inne, jeśli jest jakiś problem. Wet polecał mi także Orlinga, tak w ramach profilaktyki 😉
nie jestem w stanie przebrnąć przez cały wątek poza tym cześć info może być już nie aktualna, doradźcie proszę co dobrze jest podawać młodemu zwierzowi w lekkim treningu trudno przybierającemu na masie mięśniowej? chciałabym go trochę umięśnić a ten tymczasem robi sie fit (spala tłuszcz) a mięśni jakby więcej nie ma. Chciałabym podawać coś ekonomicznego tzn aby opakowanie wystarczało na dłuższy czas i nie kosztowało krocie. Myślałam nad Aminoralem, ziołami P.Podkowy, coś nie energetyzującego... ew coś do podawania w celu zbilansowania diety typu Horse vital plus, bio mineral, dealy wits & mins, Narazie koń był na pastwisku dobrej jakości dostawał siano/sianokiszonke i trochę owsa, tylko pastwisko powoli się "kończy" także czas z czymś dodatkowym wkroczyć.
xxagaxx, z tym przemycaniem w meszu się nie zgadzam niestety 🙁 Sama chętnie zakupiłabym tą magię ruchu Epony, ale boję się że Czesiek odmówi jedzenia. Czy ktoś podawał to koniowatemu i nie miał problemu?
Niestety mój normalnie wszystko żrący koń także nie chce tych ziół jeść. A np. mobility dodsona wcina chętnie (też zioła). Zostałam z ponad połową pudełka magii ruchu, ktoś chętny? 😉
Martolina, :kwiatek: Coś musi być nie tak z tymi ziołami epony, skoro tyle koni nie chce ich jeść. A myślałam, że tylko mojemu się zebrało na wybrzydzanie.