Mam pytanko czy witaminy Horsemix Universal Dolfos są koloru ciemnego??Mogę jutro zrobić dokładne zdjęcie proszku. Dostałam witaminy jakiś czas temu od znajomego w pakowaniu po innych i nie wiem jakie to są. U naszego weta dostępne sa tylko hipovita i te Dolfosa. Jesli to nie będą Dolfosa będę musiała wyrzucić.
Po lewej są "jakieś witaminy" tylko w opakowaniu po Bestermine ,a po prawej na 100% są bestermine- sama kupowałam w worku foliowym 4 kg.Mają ten jabłkowo-chemiczny zapach. A z tym Dolfosem to kupie u weta jedno opakowaniu i zobaczę czy to będzie ten sam ciemny proszek.
Mam pytanie. Widzę, ze polecacie Chevinal Plus. Czy mogę go podawać kobyłce tak profilaktycznie na ten trudny okres jesienno-zimowo-wiosenny, bez obaw, że przedawkuję czy coś? 🤔
w naszej stajni powszechne - szczególnie msm - glukozamina nie wiem - ja pierwszy raz kupowałam od weta; teraz nie kupuję ale dziewczyny biorą regularnie więc chyba sobie chwalą...
Zu dzięki wielkie :kwiatek: Przeczytałam kilka pierwszych stron wątku i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. A w kwestii minerałów, suplementów, witamin itp. jestem zupełnym laikiem 😡
Klacz mi się naciągnęła (niby nic poważnego - tylko mam jej wolne dać - nie będzie trudne od dwóch lat ma) i chciałabym jej kupić coś dobrego na więzadła, ścięgna i stawy. Co polecacie? Klacz jest źrebna, więc pewnie nie wszystko można jej podać.
widzę po składzie, że zalecana dawka ma 4 razy mniej gamma oryzanolu niż (często polecany) Derbymed. Czy to oznacza, że preparat odpada już w przedbiegach, czy może inne składniki dają ostatenicze kompleksowe działanie?
według najnowszych badań pozostałe dwa składniki nie wpływają aż tak jak sądzono na rozwój mięśni i robią więcej kuku niż wszyscy myśleli bezpieczniej czysty GO lub łączony z HMB🙂
w PL zarejstrowany dla koni jest tylko jeden prep z HMB (beta advantage), laczonego w ogole nie ma. W USA z tego co kiedys wyszukalam bylo chyba kilka preparatow z hmb,ale niestety nie powiem dokladnie jakie,bo nie pamietam HMB jest silnym przeciwutleniaczem i chroni kom.miesni przed uszkodzeniem,rozpadem itp. a w polaczeniu z go-duet wzajemnie wzmacnia swoje dzialanie🙂