Jak muszę dawać coś w proszku to podlewam paszę delikatnie olejem po suplemencie. Ilość oleju znikoma i pomijalna żywieniowo a proszek się przykleja do paszy. 🙂
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 03 września 2021 11:33
Czy Formula4Feet ma zapach ? Jeśli tak to jaki, jakiego rodzaju i czy intensywny ? Będę wdzięczna za info. Kupiłam Ungulat ma dziś dotrzeć, ale wczoraj powąchałam u koleżanki i obawiam się, że mój koń tego nie ruszy ... 🙄
Ja testuję suplementy Nuvena, jako że mój kucyk je tylko trawokulki w ilości kubeczek od witamin St. Hippolyt dwa razy dziennie i siano parowane +zioła.
Ma problemy z przyswajaniem selenu.
fanelia polecam kupić strzykawki - nabierać płyn do strzykawki w odpowiedniej ilości i poprosić o wyciśnięcie już do żłobu, jeśli masz taką możliwość. W aptekach spokojnie kupisz takie większe po 50-100 ml.
Dzięki dziewczyny, właśnie podobnie sobie myślałam, że to chyba jednak za dużo czasu jak na płyn... no trudno, będę przemycać proszek 😀 Patent z olejem bardzo fajny, wypróbuję.
Mój koń zajada równie chętnie Formule jak i Hufgolda, a jest koniem grymaszącym przy jedzeniu (chociaż nie wygląda 😉😉. Raczej oba preparaty wchodzą koniom bez problemu.
kasska, jak długo podajesz już Hufgolda? Widzisz jakieś efekty? Wy chyba coś tam po ochwacie macie?
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 04 września 2021 12:28
kasska, Meise to się ucieszyłam .... kurna, tylko rzuciłam na szybko okiem i faktycznie w jednym z sklepów F4F było jako "chwilowo niedostępne" ....
Czy zatem Hufgold ma zapach ? Jeśli tak to jakiego rodzaju i czy intensywny ? 🙄
Będę wdzięczna za opinie 🌷
Tak to to co z linku podałaś 😉
Jescze na Allegro kiedyś widziałam.
U nas kowal przy okazji dystrybucję prowadzi HoofGolda produktów.
Edit: wpisujesz hufkur w Allegro i wypluwa od razu, nawet ze smartem 😉
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 07 września 2021 12:58
Dzięki BlueHorse 🌷
Przyszedł dziś Ungulat i mi koń, zgodnie z przewidywaniami, pokazał "środkowy palec" 🙄.
Czy HoofGold występuje w mniejszych opakowaniach czy brać co jest ?
A ja jeszcze nadmienię, że po podawaniu Hufkura (po ok. 3 tyg od początku kuracji) koń się zrobił znowu smoliście kary i taki jest cały czas, zniknęły przypalone ślady po miejscach potliwych. Myślicie, że to realnie wpływ suplementu?
Właśnie nie wiem, raczej ma nadal całkiem letnią okrywę, kruczokary się zrobił już w połowie sierpnia, dodatkowo konie u nas, które bardzo mocno zmieniły kolor na lato nadal noszą letnią, wypłowiałą szatę. Poczytałam skład, cynk, miedź, to może być jednak ten Hufkur 🤔
Meise, moja kara, też od jakichś dwóch tygodni jest znowu kruczokara, nie dostaje suplementów, sierść jeszcze wygląda na letnią, ale w istocie to początek wymiany właśnie 😉