Forum towarzyskie »

KLUB "STAREJ GWARDII" forum

zaplanowałam że w ramach regeneracji pójdę dziś spać o 20. jest 22.44 a ja nadal haftuję psie derki. Zregeneruję się jak diabli 😉
raju niech już będzie po świętach.. Chciałabym zasnąć i obudzić się w poniedziałek..

jest 1.30, a ja nadal szyję legowiska, raju niech będzie już wiosna 😉

chcę już marzec kiedy będę po wszystkich remontach wdychać zapach jeszcze świeżej farby i zachwycać się swoim dziełem ahhhh 💃
crazy, to tylko się cieszyć 🙂
Ja już trzeci raz nie spóźniłam się do pracy więc muszę być z siebie dumna, a rozpoczynanie pracy o 7😲0 to dla mnie - śpiocha - wyzwanie.

Prezentów nie mam na razie, ostatnie pół roku bardzo dało mi w kość: przewlekła choroba taty i trzykrotny jego pobyt w szpitalu zakończony zabiegiem na sercu, dwukrotnie babcia w szpitalu, a na koniec mama, która postanowiła odbyć lot w przedpokoju i wylądowała z rozbita głową na tydzień w szpitalu. Jak na jedną małą osobą, jak ja, to trochę dużo ...

I powiem szczerze, że w tym roku na prawdę największym prezentem dla mnie będzie to, że jesteśmy razem. Zaproponowałam wczoraj opcję świąt bez prezentów, to się mama oburzyła 😀 Że jak to 😉 Także będę musiała pobiegać po sklepach, a prawdę mówiąc nie mam ani weny ani pomysłów.
dzień doberek, ja poszłam spać o 23 z hakiem, robiliśmy do nocy buzę

escada, deb to znaczy tylko że ja jestem leniuchem... kot gwiazdkowy dla chrześniaka dalej nie uszyty;/ ale chwilowo mam awersje do maszyny;/
crazy ale fajnie!

opolanka, zatem życzę by nowy rok spokojniejszy był, ja tez mam dość trochę, z jednej strony marzy mi się śnieg, bo wtedy będę miałą budowlany spokój, z drugiej zaś chciałabym by spadł dopiero po przykryciu dachu, zmęczona jestem zwyczajnie takim zamieszaniem, problemami różnej natury

też kupiłam sobie wczoraj prezent, aparat, w końcu każdy będzie miał swój;]
sznurka, ja też planowałam leniuchować. ale jak pomyślałam ze będę musiała wstać o 5 żeby haftować wolałam jednak później się położyć 🙂

escada, od razu mi lepiej że nie jestem sama 😉

Crazy, trzymam kciuki i koniecznie się pochwal prezentem.
ja swój jadę oglądać po nowym roku. Już się nie mogę doczekać i mam nadzieję, że to będzie właśnie ten koń 🙂
Deb, to będziesz mieć 2? 🙂
Docelowo będę miała 2.Saturatora i nowego.  Póki co sprawa Szoguna nadal nie jest rozstrzygnięta. Konsylium wetów pukało się w głowę że cudów nie ma i koń powinien być kulawy. Póki co sprawdzam rozruchem jak bardzo chwilowa jest ta poprawa. Co dalej? nie wiem. Wiem na pewno że na nim startować nie będę. A chce startować i się uczyć. Kto wie jaki scenariusz napisało dla mnie życie...
Deb, trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji. 🙂
ŚNIEEEEEG! PIERWSZY ŚNIEG PADA!

🙂

sznurka, dzięki za miłe słowa 🙂
Śnieg padał w Wawie wczoraj wieczorem. Teraz leży małą warstwą i jest okropna mgła. Dobrze, że w pracy cieplutko i po kawce zaraz przyjdzie czas na herbatkę z cytrynką🙂
opolanka, wysłałam Ci trochę to i masz. Ciacho mi wisisz 😉
hola hola, kto to białe paskudztwo przysłał do Szczecina??  🤬
po co nam śnieg "nad morzem"???!!
zabierajcie w góry!!
zwłaszcza, że mój akumulator MUSI wytrzymać do styczniowej wypłaty ;-)
Bera, wiedziałam, że na Ciebie można liczyć! 🙂

ciacho już leci kurierem
opolanka, merci.
u nas mróz ale śniegu niet.
Chyba czas oddać do pralni zimowe derki  😡
tuz po wschodzie slonca sie przebudzilam na chwile i bylo absolutnie prze-piek-nie! wszystko biale, cieniutka warstewka czegos co sniegiem nie bylo ale bylo biale 😉
teraz znow szaro, ale zapewne przynajmniej cieplej sie zrobilo 🙂 czas wstac i na kolejna wigilie sie udac 😉
U nas ziiimno, chyba z -3, woda kotom i psom zamarzła, musiałam rozkuwać, ziemia zamarznięta i wszystko pokryte cieniusieńką na razie warstwą śniegu (wygląda jak szron). Mogłoby tak na tydzień sypnąć porządnie, a potem już życzę sobie wiosnę! 😉
Mogłoby tak na tydzień sypnąć porządnie
ale po co - zimówki chcesz wypróbować, czy kulig zrobić??  🤔
Zdecydowanie składam protest na śniegopadanie!! Przypomnę, że śnieg prawie - nad - morzem - niepotrzebny zupełnie a i derki się zużywają zamiast leżeć spokojnie w szafie ;-) do pracy wolę jechać jakieś 25 - 30  min a nie prawie godzinę  😵
Jedyny plus: wypróbuję nową wielką odśnieżarkę ;-)
Deb na awatarze Wafel?  😎

O rany czy Wy też tak nie czujecie świąt? Śniegu nie ma (co akurat mnie cieszy:p) prezentów nie miałam czasu jeszcze kupić. W domu też jeszcze nie zdąrzylam nic pomóc bo wcześniej choroba a teraz nauka. Wyjątkowo w tym roku nie czuje świąt. Byłam  w Galerii po prezenty to wyszłam po 20 minutach bo nie mogłam znieść tego tłoku. Więc jak na razie prezent mam tylko dla konia  😁

_Gaga o tak! Zima bez śniegu bardzo chętnie 🏇 Jak to moja koleżanka wczoraj powiedziała ona by chciała zeby tak wieczorem mocno napadało i bło ładnie ale obudizła się i żądnej chlapy albo w ogóle już bez śniegu  🤣
u mnie poprawak - jednak jest troche bialo :/
W sumie, to zastanowiłam się i odszczekuję... Przypomniało mi się, że pewnie będę jechać autem do domu na święta, nowo zakupionym autem będzie też jechał kilkaset km mój starszy nieposkładany brat, który wcześniej niewiele jeździł, więc lepiej niech nie pada 😉
Derki będę zakładać moim staruszkom podopiecznym na noc, jak spadnie poniżej minus naście, co mam nadzieję w ogóle się nie stanie 😉
Kasija, Wafel Wafel 🙂 odkurzyłam stary avatar 🙂

ja świąt nie lubię. Denerwuje mnie szał zakupowy, dostaję wścieklizny jak jadę po zakupy i muszę czekać w hipermarkecie na wolny wózek.

do tego chciałam kupić chłopu grę na x-box Battlefield 3 a on wyczaił mój plan i stanowczo zaprotestował. Nie mam pomysłu na prezent.

ale za to przy okazji wyszła fajna anegdota.
wracam z zakupów gotuję grochówkę na dzisiejszy obiad i mówię do Michałka
Jutro grochówka. A po grochu będziesz strzelał bez prochu 😉
Bartek na to. No właśnie. będziemy mieli tańszego Battlefielda. Urządzimy sąsiadom nocny Afganistan. 😉
głupawe to ale wszyscy uśmialiśmy się do łez 🙂
a ja jakoś ostatnio właśnie poczułam ten klimat świąt i bardzo się na nie cieszę 😉 Tylko jeszcze nie mam prezentów i żadnych pomysłów, co mogłabym kupić.

A teraz siedzę na straaasznie nudnych zajęciach, prowadzący cytuje co chwile swoją książkę, do tego myśli, że jest zabawny.  😵
Ja klimat świąteczny złapałam dzisiaj, jak śnieg spadł i pada nadal.

A własnie nam zamontowali tablicę interaktywną w pracy więc idę się "bawić", tzn testowac 😀
Opolanka, jeśli chodzi o wstawianie, to mogę Cię pocieszyć - jestem śpiochem, ale czasem mam do pracy na 5, czyli muszę wstać o 3:15  😎
Derki będę zakładać moim staruszkom podopiecznym na noc, jak spadnie poniżej minus naście, co mam nadzieję w ogóle się nie stanie 😉

moje na pastwiskach... jak wczoraj zaczęło sypać tak sypie , więc zaderkowane przeciwdeszczowo aby się nie mokrzyć za mocno ;-)
i sypie i sypie i sypie - i po co to komu??  🤔wirek:
Opolanka, jeśli chodzi o wstawianie, to mogę Cię pocieszyć - jestem śpiochem, ale czasem mam do pracy na 5, czyli muszę wstać o 3:15  😎

A ja narzekałam, że raz w tygodniu muszę wstać o 5:20... 😵
_Gaga, gdzie tak sypie? Nam w Warszawie wczoraj śnieg narobił nadziei, a dzisiaj już nic...

Ja mam radochę, bo kurier przyniósł mi mój prezent świąteczny i zaczynam się nim bawić 😀 No i do końca roku mam super luźny okres w pracy, będę pracować godzinkę - dwie dziennie - I like 🙂
zostaw prezent, czekaj aż znajdziesz pod choiną! w ogóle to nie za dobrze Ci?  😉
Dzionka, Tobie jest stanowczo za dobrze! 😉 Forta dobrze mówi, zostaw prezent, poczekaj do wigilii! 😉
_Gaga, gdzie tak sypie?
pisałam wcześniej:
[quote author=_Gaga link=topic=77198.msg1230731#msg1230731 date=1324456529]
hola hola, kto to białe paskudztwo przysłał do Szczecina??  🤬
[/quote]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się