Elu, wg mnie o firmę, która również swoim produktom nadaje nazwę PolyPad.
Baranicę kładziesz bezpośrednio na koniu. Z tym, że ja z reguły używam, skór, w których futro jest przystrzyżone. Oczywiście taki kożuch z długim włosem też jest bardzo dobry. Jednak jeśli takiego używałam to bardzo kontrolowałam, żeby futro nie zbijało się punktowo. Tu zdecydowaną przewagę mają, moim zdaniem, futra typu Mattes.
A ja w piątek dostałam swojego gluta, tego z equiversum. Raz kładłam między czaprak a siodło, teraz bezpośrednio na grzbiet- nie odparza, a przynajmniej siodło mi nie zjeżdża do tyłu (mam manię niedopinania popręgu :hihi🙂
Szukam podkładki, futerka podnoszące przód z tym ze ma być to pod siodło rozmiar 15'' i za jakaś rozsądna cenę. Przejrzałam już parę sklepów internetowych ale nic sensownego znaleźć nie mogę. Pomocy ;] Jeśli już takie pytanie było to proszę nie bijcie :>
Dorcysia, chciała bym jak najtańsza :PP Ale tak na poważnie do 200 zł? Sama nie wiem, bo jeśli to nie pomoże to troszkę szkoda wydać pieniądze w błoto.
Na początku myślałam o czarnej bo nie będzie tak widać brudu, ale teraz myślę że prawie nie będzie widać pod siodłem i będzie mylona ze zwykłą gąbką z futerkiem.
Luzaczka mojej trenerki jezdzi z czarnym, i wyglada duzo lepiej, niz moje jasne, nikt tego nie myli z gabka czy innym padem i moim zdaniem jest estetyczne, mile dla oka.
Dramka weź pod uwagę kolory swoich czapraków. Czarne- wiadomo, pasuje do wszystkiego. Chyba, że to ten typ podkładki nieobszyty, wtedy faktycznie nic nie wystaje i nic nie widać. Farbowane futro jest takiej samej jakości jak naturalne.
caroline, spoko, jak będzie trzeba to odpruję cichaczem metkę od czyjegoś padu anky i przykleję poxipolem 😀iabeł:
różnicy w cenie się domyślam, ciekawi mnie natomiast różnica w samym żelu, na rynku do tej pory były dwa gluty, teoretycznie identyczne a praktycznie różniące się hmmmm miąższością? żelu, jego grubością oraz tym na ile żel był rozciągliwy i zbity, mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi 😉 jeden baaardzo ulegał naciskowi zaś drugi widocznie mniej
Mam szybkie pytanko.... w jaki sposób można dobrać odpowiedni rozmiar podkładki? Powiedzmy, że mamy dostępne rozmiary S, M, L - skąd można wiedzieć jaki wybrać ? Czy są jakieś sprawdzone sposoby?