Forum konie »

żel, żele, podkładka, podkładki, futerko pod siodło

a te "polypad" to chodzi o kształt - czy też o firmę Polypad.  Bo są też podobne w kształcie innych firm w tym tez te Anky.

Baranice się kładzie bezpośrenio na konia?
Elu, wg mnie o firmę, która również swoim produktom nadaje nazwę PolyPad.

Baranicę kładziesz bezpośrednio na koniu. Z tym, że ja z reguły używam, skór, w których futro jest przystrzyżone. Oczywiście taki kożuch z długim włosem też jest bardzo dobry. Jednak jeśli takiego używałam to bardzo kontrolowałam, żeby futro nie zbijało się punktowo. Tu zdecydowaną przewagę mają, moim zdaniem, futra typu Mattes. 
A ja w piątek dostałam swojego gluta, tego z equiversum. Raz kładłam między czaprak a siodło, teraz bezpośrednio na grzbiet- nie odparza, a przynajmniej siodło mi nie zjeżdża do tyłu (mam manię niedopinania popręgu :hihi🙂
Szukam podkładki, futerka podnoszące przód z tym ze ma być to pod siodło rozmiar 15'' i za jakaś rozsądna cenę. Przejrzałam już parę sklepów internetowych ale nic sensownego znaleźć nie mogę. Pomocy ;] Jeśli już takie pytanie było to proszę nie bijcie :>
Kayra a w jakich granicach sensowności ma się mieścić cena tej podkładki? 😁
Dorcysia, chciała bym jak najtańsza :PP Ale tak na poważnie do 200 zł? Sama nie wiem, bo jeśli to nie pomoże to troszkę szkoda wydać pieniądze w błoto.
Proszę o radę jaki kolor kupić podkładki EA MATTES

Mam wyboru czarne futerko lub jasno-zielone futerko
zdecydowanie czarne  😉
Anka, A dlaczego?  👀

Na początku myślałam o czarnej bo nie będzie tak widać brudu, ale teraz myślę że prawie nie będzie widać pod siodłem i będzie mylona ze zwykłą gąbką z futerkiem.

A zielona będzie bardziej łapała za oko  🤔wirek:

Ktoś ma paletę kolorów?
Luzaczka mojej trenerki jezdzi z czarnym, i wyglada duzo lepiej, niz moje jasne, nikt tego nie myli z gabka czy innym padem i moim zdaniem jest estetyczne, mile dla oka.
Aha. Dzięki za radę.  :kwiatek:

Najtaniej znalazłam w sklepie www.konik za 270zł  😀
Jasno zielone bedzie super😀D
1:1 

To już nie wiem..jutro zadzwonie i sie dowiem czy obydwa kolory są dostępne.

Zastanawiam się czy farbowane futerka są tak samo wytrzymałe i naturalne...
Zielone!  😜
Sama nie jestem na tyle odważna żeby takie kupić, ale podoba mi się.  😁
A czemu rozważasz tylko te dwa kolory?
Kolorów jest 23.
Mnie się podoba koniak i bardzo pasuje do gniadego.

Dramka weź pod uwagę kolory swoich czapraków. Czarne- wiadomo, pasuje do wszystkiego. Chyba, że to ten typ podkładki nieobszyty, wtedy faktycznie nic nie wystaje i nic nie widać.
Farbowane futro jest takiej samej jakości jak naturalne.
Dorcysia Bo te 2 kolory są na promocji  😁

Czapraki mam szary, granatowy i błękitny

Podkładka jest z obszyciem
Dramka, no to faktycznie pasowałby bardziej czarny, szkoda że nie jeździsz w zieleniach i innych "żywych" kolorkach...
Dzwoniłam. Obydwa kolory są dostępne i co teraz?

Nie myślę że kolor futerka trzeba dopasować do siodła..
Niestety, ale błękitny czaprak+ jasnozielone futro>>> bleeee 😉
A może zmienisz image 😎?
Hmm może masz racje..

Ale ja jestem wyjątkowa bo np. moja nauszniki nie pasują to żadnego czaprak, sa oliwkowe.. 🤔wirek:

Fotka czarnego znalazłam 🙂
a ja odbiegnę od mattesów - ktoś już macał ten żelowy glutek eskadrona?
Dramka, na fotce jest granatowy🙂
No nie jesteście nie możliwe  😜 dla mnie czarny  🤔wirek:

A ten Pan ma chyba gąbkę i w dodatku uciekającą..zrobiła się taka okropna bo za długo już tu jestem

PS. Chyba wezmę czarną.

Dorcysia kusi naturalną, ale miałam kiedyś i pamiętam że szybko się brudzi a Ja chcę na codzień.
K_cian ja nie macałam, ale koleżanka owszem i z tego co mówiła to identyczny jak Acavallo. Z tym, że cena to ok. 500zł.
K_cian ja nie macałam, ale koleżanka owszem i z tego co mówiła to identyczny jak Acavallo. Z tym, że cena to ok. 500zł.

ale metke ma?  😜

😉
Co Wy wszyscy macie z tymi metkami..

Jak Ja mam okazje kupić tanio to nie pytam o metkę.  😎
caroline, spoko, jak będzie trzeba to odpruję cichaczem metkę od czyjegoś padu anky i  przykleję poxipolem  😀iabeł:

różnicy w cenie się domyślam, ciekawi mnie natomiast różnica w samym żelu, na rynku do tej pory były dwa gluty, teoretycznie identyczne a praktycznie różniące się hmmmm miąższością? żelu, jego grubością oraz tym na ile żel był rozciągliwy i zbity, mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi 😉 jeden baaardzo ulegał naciskowi zaś drugi widocznie mniej
Mam szybkie pytanko.... w jaki sposób można dobrać odpowiedni rozmiar podkładki?
Powiedzmy, że mamy dostępne rozmiary S, M, L - skąd można wiedzieć jaki wybrać ?
Czy są jakieś sprawdzone sposoby?
To zależy jaki masz rozmiar siodła:-)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się