alona, a ja się zamierzam trzymac swojego przekonania, ze siodlo jest OK, jesli nie wymaga podkładek i samo lezy poprawnie.
bo ALBO jest poprawnie dopasowane ALBO wymaga poprawienia dopasowania podkładką.
ale jesli sie upierasz, ze jest dopasowane ORAZ wymaga podkładki, to poszukaj czegoś amortyzującego, zeby koniowi przynajmniej pleców nie dobijac. moje sugestie: - mattes korekcyjny - kavalkade top vario - żel z wyzszym tyłem (chyba AWA/Waldhausen albo USG) - żel-glut z podkladką pod tył
alona, a ja się zamierzam trzymac swojego przekonania, ze siodlo jest OK, jesli nie wymaga podkładek i samo lezy poprawnie.
bo ALBO jest poprawnie dopasowane ALBO wymaga poprawienia dopasowania podkładką.
ale jesli sie upierasz, ze jest dopasowane ORAZ wymaga podkładki, to poszukaj czegoś amortyzującego, zeby koniowi przynajmniej pleców nie dobijac. moje sugestie: - mattes korekcyjny - kavalkade top vario - żel z wyzszym tyłem (chyba AWA/Waldhausen albo USG) - żel-glut z podkladką pod tył
Siodło jest minimalnie pochylone do tyłu. Dzięki za pomoc!
Dramka, widzisz... Dla mnie to nie ludzkie spowodować takie straty (jakby nie patrzeć to takie wyprzedaże to straty) takiemu fajnemu sklepu z tak miłym właścicielem 😉
Dramka uwierz mi. 100zł za nową podkładkę to cena znacznie poniżej kosztów zakupu u producenta. Kolor był nietypowy, trochę się sponiewierała i stąd taka cena "do pozbycia się".
Czasami większą stratą jest dalsze magazynowanie i ewidencjonowanie towaru, a i kapitał jest zamrożony. Bywa , że warto czasem coś wyprzedać , nawet po niższej cenie niż cena zakupu, a uwolniony kapitał zainwestować w coś bardziej zyskownego i chodliwego 😉
i nie zbankrutuje - tak długo jak zachowana będzie proporcja więcej kupujących w normalnych cenach niż w cenach wyprzedazowych. ...jedna dramka plajty nie czyni 🤣
Poza tym na większości wyprzedaży sklepy i tak zarabiają minimalnie (w teorii, bo w praktyce cała pula zysków obarczona jest kjeszcze kosztami lokali, podatków, pracowników itp.). Tylko te największe wyprzedaże są poniżej kosztu zakupu hurtowego. Ale takich przecen jest bardzo mało... 🙂
a ja jestem szczęśliwą posiadaczką Mattesika od niecałego tygodnia i go kocham 😍 jest takiii sliiiczny, mięciutki, po prostu cudeńko 💃 tylko chyba mi sie wydaje że jest 2 cm za mały pod mojego Daw-Maga Sylwestra 17" bo wzięłam Mkę..
tylko chyba mi sie wydaje że jest 2 cm za mały [...] bo wzięłam Mkę..
No właśnie ja w sumie nie wiem jaki mam rozmiar siodła ale mattes mógłby być ciuteńkę dłuższy. Dosłowie o te 2-3 cm, teraz nie jest źle, mam bez obszycia z tyłu i siodło nie wychodzi poza lamówkę ale jest na styk. Ale gdybym wzieła L-kę to na 100% dużo by mi wystawała z tyłu.
opolanka, bardzo mi się brudzi materiał wierzchni, który wystaje gdzieś tam z boku czy z tyłu siodła. (tyle że ja mam bez obszycia z tyłu) Futro raczej mi się nie brudzi tylko łapie kłaki. Używam codziennie.
Ja mam M pod Prestige'a 17 i jest ciut za mały, ale posłuchalam rady pana Kostrzewy i jestem zadowolona 😉 używam na każdą jazdę, ale z powodu kontuzji nie jeździlam dużo i codziennie 🙂 fakt, trochę sierści łapie, ale nie jest źle 🙂
Moja M-ka to nawet nie jest za mała na 18' siodło ogólnoużytkowe (a'la PFIFF Beauty). Jest cudna, ale fakt łapie włoski z... konia na biegunach- stojaka na siodło 😁